Gündem ASGARİ ÜCRET ZAMMI HABERLERİ 2022 || Yeni asgari ücret ne kadar oldu, son dakika asgari ücret yüzde kaç arttı? Brüt-net asgari ücret ne kadar?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI HABERLERİ 2022 || Yeni asgari ücret ne kadar oldu, son dakika asgari ücret yüzde kaç arttı? Brüt-net asgari ücret ne kadar?

01.07.2022 - 17:53 | Son Güncellenme:

Asgari ücret zammı için gözler açıklamalara çevrilmişti. Asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce NATO zirvesi öncesinde asgari ücrete yönelik bir açıklama yapacağını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücreti açıkladı. Peki temmuzda yeni asgari ücret ne kadar oldu (net-brüt) 2022? İşte asgari ücret zammı ile ilgili nihai sonuç...

ASGARİ ÜCRET ZAMMI HABERLERİ 2022 || Yeni asgari ücret ne kadar oldu, son dakika asgari ücret yüzde kaç arttı Brüt-net asgari ücret ne kadar

Asgari ücret için ek zam beklentisi artan enflasyon rakamları sonrasında oluşmuştu. Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün ikinci kez toplandı. Asgari ücret zammı ile ilgili nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni brüt ve net asgari ücret tutarının ne kadar olduğu büyük bir heyecanla milyonlarca çalışan tarafından araştırılıyor. Peki net ve brüt asgari ücret zammı ne kadar, yeni asgari kaç TL oldu 2022?

Haberin Devamı

YENİ ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücret rakamını Dolmabahçe Ofisi'nde açıkladı. Yeni asgari ücret 5500 TL oldu. Asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI HABERLERİ 2022 || Yeni asgari ücret ne kadar oldu, son dakika asgari ücret yüzde kaç arttı Brüt-net asgari ücret ne kadar

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücret rakamını Dolmabahçe Ofisi'nde açıkladı. Yeni asgari ücret 5 bin 500 TL oldu. Asgari ücrete yüzde 30 ara zam yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Aziz milletim, asgari ücret tespit komisyonumuzun kıymetli üyeleri, değerli basın mensupları, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum.

Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği programı uygulamaktadır. Bu programı başarıyla yürütürken koronavirüs salgını, Rusya Ukrayna savaşının bozduğu küresel keonomik dengeler sebebiyle yeni bir durumla karşı karşıya geldik.

Haberin Devamı

Bizim gerçeklerimiz ve alışkanlıklarımız sebebiyle ülkemizde enflasyon rakamları farklı tezahür etmektedir. Fiyat artışlarının oranları değişiklik olsa da ekonomik işleyişe etkisi aynıdır. Asıl dikkatimiz ve önceliğimizi kendi vatandaşlarımızın sorunlarına verdik.

Önceliğimiz insanlarımızın işlerinin, huzurlarının korunması ve geliştirilmesi olmuştur. Bunu da bir yandan ülkemizi terör örgütlerinin tasarrufundan kurtararak diğer yandan da yatırım, istihdam, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme esasıyla yapıyoruz. Hamd olsun terörle mücadelede iyi bir seviyeye geldik.

Salgın döneminde bu yaklaşımın faydalarını kendimizi dünyada pozitif yönde ayrıştırarak gördük. Küresel üretim ve tedarik zincirlerinin çöktüğü bir dönemde Türkiye kendi ihtiyacını karşılayan ihracatıyla elindeki imkanları herkesle paylaşan bir ülke olarak öne çıkmıştır.

Tüm bunları yaparken vatandaşlarımızın günlük hayatlarında fahiş fiyat artışları ve enflasyonu asla görmezden gelmedik. Çalışanlarımız başta olmak üzere her bir insanımızın refah kaybını telafi edecek tedbiri devreye aldık. Her alanda üretimi destekleyerek çarkların durmasına müsaade etmedik.

Haberin Devamı

İstihdamın 30.5 milyona yaklaşması ihracatın 250 milyar dolar eşiğine gelmesi çabalarımızın ürünüdür. Sosyal destek programlarımızın kapsamını genişleterek hiç kimseyi yalnız çaresiz bırakmadık.

Tüm dezavantajlı kesimin üzerinde titriyor hepsine gözümüz gibi bakıyoruz. Bir diğer tedbirimiz çalışanlarımızı hayat pahalılığı karşısında daha güçlü desteklemektedir. Yıl başında hem asgari ücret, hem memur hem de emekli maaşlarında ciddi artış yaptık.

Asgari ücreti yükseltirken yapılan artışın yükünü işveren üstüne yıkmadık. Devlet olarak ciddi fedakarlıkta bulunarak asgari ücret yanında tüm maaşların asgari ücret kadar kısmından alınan vergiden vazgeçtik."

RESMİ GAZETE'DE ASGARİ ÜCRET DETAYI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan kararla, asgari ücret yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Yönetmelikte yapılan değişiklikte "Komisyonca belirlenen ücretler Resmi Gazete'de yayımlanır ve Komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer" maddesi yer aldı. Kararın, 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe gireceği aktarıldı.

Yazarlar