29.03.2011 - 10:18 | Son Güncellenme:
Mitos Beach adadaki tek beach. Sahipleri yine adaya gönül veren İstanbullu bir çift. Okuş Ailesi adanın en popüler koylarından biri olan Habbele Koyunda yıllar önce bir karavanla başlamışlar hizmet vermeye. Hala sade ama profesyonel hizmetlerini sunmaya devam ediyorlar.Mitos Beach hem kafe hem de restoran olarak hizmet veriyor. Yaz sezonunda şezlongunuzu bir iki gün önceden rezerve etmenizi gerektirecek kadar popüler bir yer.Adada siz şezlongunuzda uzanırken, içeceğiniz yiyeceğinizi önünüze getiren başka bir yer yok, keyfini çıkarın!Bozcaada Rüzgar Gülü Otel'de 1 gece 2 kişi konaklama ve kahvaltı sadece 139TL !
Adada profesyonel dağ bisikleti kiralayabileceğiniz neredeyse tek yer...Sahibi Haluk Bey, yıllar önce İstanbul'u bırakarak adaya yerleşmiş. Adada yaptiği ilk işlerden biri Tenedos Bisiklet Evi'ni kurmak olmuş. Burada oldukça kaliteli 50 dağ bisikleti kiralanıyor. Feribottan inince hemen kalenin önünde karşınıza çıkacak bisikletler...Bozcaada Rüzgar Gülü Otel'de 1 gece 2 kişi konaklama ve kahvaltı sadece 139TL !
Uzun yıllardır Ayazma Plajında hizmet veren Deniz Yıldızı, adada bir boşluğu dolduruyor.Jet ski, su kayağı, sürat teknesi ile çekilen banana “muz” ve ringo “hamburger” ile tek ve çift kişilik kano, deniz bisikleti ”yunus” ve sörf bisikleti kiralayabileceğiniz tek yer burası adada.Bozcaada Rüzgar Gülü Otel'de 1 gece 2 kişi konaklama ve kahvaltı sadece 139TL !
2010 sezonunda sörf yapmak için uygun Çayır Plajına bir de rüzgâr sörfü okulu açtı. Burada başlangıç ve ileri seviyelerde ders almanız mümkün.3 günlük eğitim paketi ile kıyı boyunca iler geri gitmeye başlıyorsunuz. Hocalar, İstanbul Suadiye Yelken kulübünde de ders vermiş, spor akademisi öğrencileri.Rüzgâr durumuna göre dersler Ayazma Paljı'nda da veriliyor.Denizyıldızı aynı zamanda ada etrafında günlük tekne turları da düzenliyor!Bozcaada Rüzgar Gülü Otel'de 1 gece 2 kişi konaklama ve kahvaltı sadece 139TL !
Aynı zamanda Bozcaada Biz evlerini işleten İstanbullu çiftin, hobi olarak başladıkları şarap aksesuarları işi, ortaya adanın şarap ortamına uygun bir dükkân çıkarmış.Şarapla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü fonksiyonel ve dekoratif eşyayı bulmak mümkün burada. Rum mahallesinde, kilisenin karşısında yer alan Bozcaada Biz, şarap sevenler için sanki bir oyuncak dükkânı.Çok severek içtiğiniz ve atmaya kıyamadığınız bir şarap şişesini düşünün. Burada satılan aparatlardan birini alarak bu şişeyi şamdan, kandil ya da mumluk olarak değerlendirmeniz mümkün.Bozcaada Rüzgar Gülü Otel'de 1 gece 2 kişi konaklama ve kahvaltı sadece 139TL !
!
Son yıllarda adaya yerleşen Şensoy Ailesi, Rum mahallesinin ara sokaklarından birinde aldıkları evi kendileri restore ederek alt katını 2009 yazında bir dükkâna çevirmişler. Çok önceleri Çukurcuma'da bir antikacı dükkânları varken, daha sonrasında uzun süre Assos'da bir dükkân işletmişler.Butikde daha çok özel tasarım kıyafetlere, aksesuarlara yer veriliyor. Kıyafetlerin bir kısmı köylerdeki sandıklardan çıkarılan eski giysiler. Naciye Hanım eski kanaviçe koleksiyoneri sanki. Topladığı kaneviçeleri saç bandı, bileklik, kıyafet ve yastık motifi olarak çok çeşitli yerlerde kullanıyor. Kendisi dikiş bilmiyor ama terziyi yönlendirerek kıyafetler de tasarlıyor.Bozcaada Rüzgar Gülü Otel'de 1 gece 2 kişi konaklama ve kahvaltı sadece 139TL !
Bozcaada'nın özel mekânlarından Aral Tatil Çiftliği, 2008 sezonunda, ada merkezinde Kasaba isimli bir yer açtı. Eski bir şarap fabrikasının bahçesine kurulan mekânda restoran, bar ve hediyelik eşya bölümleri bir arada bulunuyor. Ortam, çiftliğin sıcaklığında ve sevimliliğinde, insanı kolayca bağlıyor kendine...Hediyelik eşya dükkânında 2010 sezonunda daha çok bez bebeklere yer verilmiş. Arzu Hanım’ın bu bebekleri yaparken harcadığı vakit, onlarla duygusal bir bağ kurmasına sebep olmuş. Onun için hepsinin bir ismi ve kişiliği var...Bir zamanlar Bozcada’nın en büyük şarap üreticilerinden biri olan Aral Ailesi, şarap üretimlerine hala Mürefte’de devam ediyor. Kasaba'da aynı zamanda Aral Şaraplarının satışı da yapılıyor.Kasaba'nın bahçesinde bir seramik çarkı ve fırını bulunuyor. Seramik sanatçısı bir aile burada çalışmalarını sergiliyorlar.Bozcaada Rüzgar Gülü Otel'de 1 gece 2 kişi konaklama ve kahvaltı sadece 139TL !
Güler Ailesi adanın eski bağcılarından ve aynı zamanda uzun yıllardır bağ evi pansiyonculuğu ile uğraşıyorlar. 2007 yılında onlara çok yakışan bir sektöre daha adım attılar. Ada merkezine 1,5 km. uzaklıkta inşa ettikleri taş bağ evi, domates reçeli ve şarap imalathanesi olarak tasarlanmış.2007 yılında domates reçeli ile başladıkları ilk reçel üretimlerine mevsimine göre meyvelerle devam ederek 2008 itibariyle toplam 25 çeşit meyve reçeline ulaştılar. Ayrıca üzüm pekmezi de üretiyorlar.Bağ evinin önünden denize kadar uzanan domates tarlalarına tamamen doğal yöntemlerle bakıyorlar, yani ürünler organik.Bozcaada Rüzgar Gülü Otel'de 1 gece 2 kişi konaklama ve kahvaltı sadece 139TL !
Burası aynı zamanda bahçesinde denize karşı oturup keyif yapabileceğiniz bir satış mağazası. Sadece alışveriş için değil, manzaranın tadını çıkarmak için de vakit ayırın!Bozcaada Rüzgar Gülü Otel'de 1 gece 2 kişi konaklama ve kahvaltı sadece 139TL !
1900’lü yılların başlarından itibaren üretim yapan 3 eski şarap fabrikasına (Yunatçılar, Ataol, Talay), 2002 yılında kurulan yeni fabrikanın (Corvus) eklenmesiyle 4 büyük şarap üreticisi bulunuyor adada. 2008 yılında açılan imalathane (Gülerada) ile toplam üretici sayısı beşe çıktı.Bu beş üreticinin çok çeşitli şarapları bulunuyor. Adanın yerel üzümleri olan Karalahna, Kuntra, Vasilaki ve Çavuş şarap yapımında yüzyıllardır kullanılıyor zaten. Son yıllarda Cabarnet, Syrah, Merlot gibi yabancı uyruklu üzümlerin de adada yetiştirilmeye başlandığı görülüyor. Şarap yapımında adada yetiştirilen üzümler dışında, ada dışından alınan Boğazkere, Öküzgözü gibi farklı iklim üzümleri de kullanılıyor.Şarapseverler adada kaldıkları sürece her fırsatta ada şaraplarından tatmalılar. Sofra şarabından dünya çapında ödül kazanmış şaraba kadar geniş bir kalite aralığı bulunuyor ada şaraplarının. Şarap üreticilerinin, tadım yaparak damak zevkinize uygun şarapları keşfedebileceğiniz şarap satış mağazaları da bulunuyor.Şarapları, firmaların kendi satış mağazaları dışında bakkal ve marketlerde bulmanız da mümkün. Bazıları kargoyla şehir dışına gönderim de yapıyor.Bozcaada Rüzgar Gülü Otel'de 1 gece 2 kişi konaklama ve kahvaltı sadece 139TL !
Rüzgâr Gülü Otel, rıhtımda meyhanelerin bir üst sokağı olan eski Arnavut kaldırımları ile döşenmiş Türk Mahallesi'nde 12 odalı, klimalı; kablosuz internet ve TV gibi adada isterseniz kullanacağınız; ancak, o büyünün içinde belki de aramayacağınız özelliklere sahip küçük ve butik bir otel.smini Bozcaada rüzgârından alan Rüzgâr Gülü Otel, yazın sıcak günlerinde de dostça yaklaşımıyla yanınızda olacak. Feribottan indiğiniz andan itibaren tarihi dokusu, mistik havası, pırıl pırıl denizi ve güzel insanlarıyla farklı kültürlerin yüzyıllarca beraber yaşamış olduğu Bozcada sizi karşılayacak ve özlediğiniz tatil ile buluşacaksınız...Bozcaada Rüzgar Gülü Otel'de 1 gece 2 kişi konaklama ve kahvaltı sadece 139TL !