Tatil Nemrut Gölü Bitlis İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Nemrut Gölü Bitlis İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 13:34 | Son Güncellenme:

Nemrut Gölü ülkemizin en çok ziyaret edilen göllerinden birisidir. Türkiye'nin güney doğu bölgesinde yer alan Nemrut gölü Bitlis'te bulunmaktadır. Nemrut gölünün özellikleri ve oluşumu en çok merak edilenler arasındadır. Nemrut gölüne gelmek isteyenler önceden bu bölgeye gelmiş olan seyahat rehberi oluşturmuş kişilerin yorumlarını okumaktadırlar. Nemrut gölü bölgenin turizmine de katkı sağlamaktadırlar. Bundan dolayı yerli turistlerin Bitlis'te en fazla tercih ettiği yerlerden birisi de bu göldür. Peki, Nemrut gölü Bitlis'te nerededir? Nemrut gölünün özellikleri nelerdir? Nemrut gölünün oluşumu nasıldır? Nemrut gölünün tarihçesi nedir? İşte Nemrut gölüne dair bütün bilgiler.  

Nemrut Gölü Bitlis İlinde Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

 

 Nemrut gölü Türkiye'nin en büyük krater gölü olma özelliği taşımaktadır. Bu göl 17 Nisan 2013 yılında Dünya mirası olarak belirlenmiş ve bir sit alanı haline getirilmiştir.

Haberin Devamı

 

 Nemrut Gölü Nerede?

 

 Nemrut gölü Türkiye'nin Güney Doğu illerinden birisi olan Bitlis'te yer alan bir göldür.

 

 Nemrut Gölüne Nasıl Gidilir?

 

 Nemrut gölüne hem hava yolu ile hem de kara yolu ile gitmek mümkündür. Hava yolu aktarmalı bir şekilde hızlıca Nemrut gölüne ulaşım sağlayabilirsiniz. Bitlis şehrinde havalimanı bulunmadığından dolayı Muş ve Van havalimanlarından birini tercih ederek Bitlis'e ulaşım sağlayabilirsiniz. Havalimanına geldikten sonra buradan araç kiralayarak Bitlis'e ulaşabilirsiniz. Bitlis'e ulaştıktan sonra Nemrut gölü yazan tabelaları takip edebilir ve o şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

 Bitlis'e geldikten sonra toplu taşıma ile de bu göle ulaşabilirsiniz. Bitlis merkezden yer alan minibüsleri kullanarak Nemrut gölüne geçiş sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

 Nemrut Gölü Tarihi

 

 Babiller bu gölün çevresinde yaşamışlardır. Babil imparatorluğundan adını almış olan Nemrut gölü MÖ 2100 yılından beridir oluşmuş ve günümüze kadar gelmiştir. Nemrut gölü Nemrut yanardağının patlaması sonucu oluşan çukurlar ile birlikte oluşmuş bir göldür.

 

 Nemrut Gölü Giriş Ücreti

 

 Nemrut gölüne giriş için ücret ödemek durumunda değilsiniz.

 

 Nemrut Gölü Özellikleri

 

 - Nemrut gölü Dünya'nın en büyük krater göllerinden birisidir.

 - Gölün derinliği ortalama 100 metre civarındadır.

 - Gölün taban genişliği 36 kilometre karedir.

 - Deniz seviyesinden 2.247 metredir.

 - Bu göl krater açısından 5 göl bulunmaktadır.

 - Gölün en derin noktasının derinliği 155 metredir.

 - Nemrut gölünün suyu sürekli olarak soğuk ve tatlı sudur.

 - Gölün çevresi balıkçılık faaliyetleri için uygundur.

 

 Nemrut Gölü Hakkında Bilgi

 

 Nemrut gölü adını Babil hükümdarı olan Nemrut'tan almış bir göldür. Türkiye'nin en büyü krater gölü olan Nemrut gölü Dünya'nın da en büyük krater göllerinden birisidir.