15.06.2021 - 19:55 | Son Güncellenme:
AA / DHA
Sağlık Bakanlığının "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan anlık verilere göre, 15 Haziran saat 19.45 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 21 milyon 691 bin 767, ikinci doz 13 milyon 918 bin 901 oldu. Böylece toplam doz miktarı 35 milyon 611 bin 668'e ulaştı.
Kovid-19'la mücadelede uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı son 24 saatte 1 milyon 118 bin 160 arttı. İstanbul'da birinci doz aşı sayısı 3 milyon 883 bin 602, ikinci doz aşı sayısı 2 milyon 270 bin 577 olmak üzere toplamda 6 milyon 154 bin 179, Ankara'da birinci doz aşı sayısı 1 milyon 844 bin 942, ikinci doz aşı sayısı 1 milyon 168 bin 566 olmak üzere toplamda 3 milyon 13 bin 508, İzmir'de ise birinci doz aşı sayısı 1 milyon 468 bin 353, ikinci doz aşı sayısı 953 bin 126 olmak üzere toplamda 2 milyon 421 bin 479 doz olarak kayıtlara geçti.
Bakan Koca son yaptığı paylaşımda "1 milyon 240 bin 311. sizce nedir? 24 saat içinde bu kadar doz aşı, randevu alıp aşı olan bu kadar insan. Önümüzdeki günler için güven. Sağlık çalışanlarımız için tatlı bir yorgunluk." ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan günlük aşı sayısının 1 milyona ulaştığını ve günlük dozda rekor kırıldığını bildirdi.
Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "1 milyon doz aşı hedefine az önce ulaştık. Bir milyonuncu aşının yeri Ankara, aşı olan arkadaşımız 48 yaşında. Hatice kardeşim, günün kahramanı olduğunun farkında mısın?" ifadelerini kullandı.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla yarın için 484 bin 483 kapasitesi ile randevu açıldığını belirterek, vatandaşları aşı olmaya çağırdı.
Prof. Dr. Kemal Memişoğlu paylaşımında "Yarın için 484.483 aşı kapasitesi ile randevularımızı açtık vatandaşlarımızı bekliyoruz. Ne kadar talep, o kadar aşı! Maşallah Haydi İstanbul rekora..." ifadelerine yer verdi.
Ankara'da organize sanayi bölgelerinde mobil sağlık ekiplerince 'yerinde aşı' uygulaması başladı. Sağlık Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından uygulama ile ilgili bilgi verirken, "Çarklar dönmeye devam edecek. Bu güce güvenin" dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz. Çarklar dönmeye devam edecek. Bu güce güvenin" dedi.
Koca'nın açıklamasının ardından mobil sağlık ekipleri, Başkent'te organize sanayi bölgelerinde yerinde aşı uygulamasını başlattı. Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışanlara, mobil ekipler tarafından iş yerlerinin revirlerinde kovid-19 aşısı uygulandı.
Sincan İlçe Sağlık Müdürü İbrahim Ünlü, bugün itibarıyla işçilerin yerinde aşılanmasının başladığını belirterek, "Biz ilçemizde özellikle Organize Sanayi Bölgesinden başlattık aşılamayı. Tahminen bölgemizdeki 60 bin civarında işçimizi aşılamayı planlıyoruz. 4 tane OSB birimi var. İşçilerimizin, fabrikalarımızın yoğun olduğu bir yer. Randevusuz aşı yapabiliyoruz. Bugün için 3 ekiple başladık; ama arttırabiliriz" diye konuştu.
Çalıştığı fabrikada aşısını olan Ahmet Gönen, cumartesi gününe randevu almasına rağmen aşısını bugün olduğunu belirterek, "Bunun devletimizin çok büyük bir hizmeti olduğuna inanıyorum. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Randevum cumartesi günüydü. Ama bu şekilde çok önceden aşımızı olduk. En büyük çekincemiz hastanedeki yoğunluktu. Böylelikle daha iyi oldu" dedi.