11.04.2020 - 16:35 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr
Yeryüzünde 1 milyon 700 bin insana bulaşan corona virüs salgınında ölümler 100 bini aştı, salgın dünyadaki eşitsizliği daha da görünür hale getirdi. İngiliz basını, bir hemşirenin fotoğrafını manşetten veriyor.
Dünya üzerinde vaka sayısında ikinci sırada yer alan İspanya'da doktorlar ve hemşireler meslek hayatlarının en zor günlerini geçiriyor. Leganes'teki bir hastanede sağlık çalışanları mesai arkadaşları hemşirenin ölümüyle yıkıldı, gözyaşları sel oldu.
17 gün sonra en düşük can kaybını açıklayan İspaya'da ölenlerin sayısı 16 bini geçti, corona virüse yakalanan 158 bin insan var. Güneşli Akdeniz kenti Barcelona'da bir kadın balkonunda spor yapıyor.
Corona virüs salgınını durduran Güney Kore, inanılmaz bir şekilde gelecek hafta genel seçime gidiyor. Covid-19 hastalarının e-posta ile oykullanabileceği ülkede, bir çalışan sandığı dezenfekte ediyor.
Yeryüzündeki 1 milyon 700 bini aşkın vakanın 502 bini ABD'de ortaya çıktı. Can kaybının 18 bin 747'ye ulaştığı ülkede, Boston'da bir çiçekçi doktorlara ve hemşirelere teşekkür etmek için bir hastanenin önüne yüzlerce çiçek bıraktı. Jeana Damiano, evine götüreceği çiçeği seçiyor.
Dünyanın en prestijli film festivaline ev sahipliği yapan ancak bu yıl beklendiği gibi festivalin iptal olduğu Cannes'da, ekipler sokakları drone'la dezenfekte ediyor.
Vakaların 124 bini bulduğu ve Avrupa'da salgının yeni merkez üssü haline gelen Fransa'da son 24 saatte 987 ölüm gerçekleşti. Başkent Paris'te yaşayan 27 yaşındaki Estelle Boudot De La Motte, Fransız Enstitüsü önünde yoga yapıyor.
İngiltere'de Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Birmingham kentinde bir caminin önündeki çadırda corona virüsten ölenler son yolculuğuna hazırlanıyor. Çadırda mezarlıkların kapısında yazan ayet var: Her nefis ölümü tadacaktır!
Avrupa'da pozitif sonuç veren 8 bin 681 testle son 24 saatte en çok vakanın görüldüğü İngiltere'de, corona virüse yakalananların sayısı 73 bin 758'e yükseldi. İngiltere ve Britanya'daki can kayıpları ise 980 artışla 8 bin 958'e yükseldi.
İngiliz medyası ise, bir acil servis hemşiresinin fotoğrafını manşetten verip, hemşirenin "Şeytana uyup dışarı çıktığınızda bunu hatırlayın" cümlesini başlıklarında kullandı.
Nottinghamshire'daki East Retford'daki bir hastanede görev yapan hemşire Aimée Goold, fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaştı.
Hemşire Goold, corona virüs hastalarının tedavi edildiği yoğun bakım ünitesinde ön safta haftada 65 saat çalıştığını belirtiyor.
Yürek burkan fotoğraf sosyal medyada on binlerce kez paylaşıldı ve altına yorum yapıldı, ülke çapında yankı buldu.
Corona virüs salgını dünyadaki eşitsizliği iyice gün yüzüne çıkardı. Afrika ülkesi Burkino Faso'nun Taabtenga bölgesinde insanlar su satın almak için bir su kulesinin önünde yığılmış durumda.
37 yaşındaki üç çocuk annesi Rahinatou Diasso, çocuklarıyla birlikte suya ulaşabilmek için yürüyor. Yaklaşık 20 milyon insanın yaşadığı Burkina Faso'da şimdiye kadar 448 vaka belirlendi, iki can kaybı var.
Bir başka Afrika ülkesi Kenya'nın başkenti Nairobi'de yardımlar dağıtılırken çıkan izdihamda yaralanan bir erkek hastaneye taşınıyor. Kenya'da şimdiye kadar 189 vaka belirlendi.
609 insana corona virüsün bulaştığı Doğu Akdeniz ülkesi Lübnan'da, bir deniz kaplumbağası kıyıya vurdu. Koruyucu kıyafet giymiş ekipler hayvanı sahilden dışarı taşıyor.
Corona virüsün ilk kez ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentinde yasakların kaldırılmasıyla insanlar sokaklara çıkmaya başladı. Bir kadın bisikletiyle Çin bayrağının önünden geçiyor. Çin, son bir günde 46 yeni vaka belirlendiğini, üç hastanın öldüğünü açıkladı.
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Gazi Hüsrevbey Camii'nde iki kişi namaz kılıyor. Balkan ülkesindeki karantina önlemleri kapsamında camilerde cemaatle namaz kılınamıyor. Bosna Hersek'te 901 test pozitif sonuç verdi, 36 Covid-19 hastası yaşamını yitirdi.
Cesetlerin sokaklara atıldığı Güney Amerika ülkesi Ekvador'da polis ekipleri sokakta meyve satarak karantinayı ihlal eden bir kadını gözaltına alıyor. Ekvador'da resmi kayıtlara göre corona virüs kaynaklı 297 can kaybı var ancak yüzlerce insanın test yapılmadan hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.
Tayland'ın başkenti Bangkok'taki bir kargo şirketi çalışanları sosyal mesafeye uyarak bir sonraki siparişi bekliyor. Güney Asya ülkesinde son 24 saatte 45 tanı konuldu ve vakalar 2 bin 518 oldu.
Kolombiya'da koruyucu kıyafet giymiş çalışanlar, Latin Amerika'nın en büyük gıda şirketinin önündeki lavaboların önünden geçiyor. Kolombiya'da şimdiye kadar 2 bin 473 vaka belirlendi, 80 kişi yaşamını yitirdi.
Karantina günlerinde sıra dışı bir düğün daha. Meksikalı çift Gabriela Delgado ve Eduardo Dominguez maskelerle düğün fotoğrafı çektirirken, tuvalet kağıtlarıyla kuşatılıyor.