07.04.2021 - 15:52 | Son Güncellenme:
DHA
Gelen bir son dakika haberine göre, Antalya’nın Alanya ilçesinde yerli yabancı birçok turist güzel havayı fırsat bilerek plajlara gitti. 2 gün süren yağışlı havanın ardından hava sıcaklığının yükseldiği ilçede plajlar doldu taştı.
Alanya'da hava sıcaklığı 24 derece, deniz suyu sıcaklığı 18 derece ve nem oranı yüzde 56 olarak ölçülürken, ilçenin dünyaca ünlü Kleopatra ve Damlataş plajları tatilcilerle doldu.
İlçede 2 gün boyunca etkisini gösteren yağışlı hava yerini güneşli havaya bırakırken, yerli yabancı birçok turist sahillere gelerek güzel havanın tadını çıkardı.
Güneşlenen ve denize giren tatilcilerin yanı sıra bazı turistler de çocukları ve evcil hayvanlarıyla denizin keyfini sürdü.
Almanya'dan Alanya'ya ailesiyle tatile gelen 44 yaşındaki Yasemin Can, Alanya'yı çok beğendiğini dile getirirdi.
"Soğuklardan kaçtık, Almanya'da şu an kar yağıyor. Alanya cennet. Güneş, deniz her taraf çok güzel. İnsanlar fıkır fıkır çok güzel yani" dedi.
Türkiye'de koronavirüsle ilgili alınan tedbirlerden de çok memnun olduklarını söyleyen Can, "Çok güzel tedbirler. Öyle güzel tedbirler almışlar ki ben Almanya'da bile görmedim.
Çok şaşırdık gerçekten çünkü oradan başka söylüyorlar. Türkiye Avrupa'yı geçmiş. Hiçbir şeyden korkmadan gelsin herkes. Yapabilecekleri en güzel şey, buraya gelmeleri" diye konuştu.
Öte yandan hafta sonu Antalya’da sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan turistler sıcak havayı fırsat bilerek dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde güneşin ve denizin keyfini çıkarmıştı.
Koronavirüs vaka sayılarının artmasının ardından Türkiye haritası kırmızıya dönünce cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı yeniden başladı.
Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs risk haritasına göre kırmızı renk tanımıyla 'çok yüksek riskli iller' arasında yer alan Antalya'da sokaklar hafta sonu boş kaldı.
Ancak pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan turistler, boş kalan dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne akın etmişti.
Hafta sonu hava sıcaklığının 14 dereceye ulaştığı parçalı bulutlu bir havanın hakim olduğu kentte; hava sıcaklığı 24 dereceye yükseldi.