Gündem ‘100. yıla çok daha güçlü adım atıyoruz’

‘100. yıla çok daha güçlü adım atıyoruz’

31.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in ilanının 100. yılına ilişkin paylaşımda bulundu. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Her biri milletimizin gurur abidesi olan muhteşem eserler ve hizmetlerle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına çok daha güçlü, çok daha müreffeh, çok daha itibarlı şekilde adım atıyoruz” ifadesini kullandı.

‘100. yıla çok daha güçlü adım atıyoruz’

Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” etiketi ile Türk bayrağı emojisi kullandığı paylaşımında, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında güçlü, müreffeh ve itibarlı Türkiye” başlıklı görsele de yer verildi.

Haberin Devamı

Görselde Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yusufeli Barajı, TCG Anadolu, Togg, Karadeniz’de doğal gaz keşfi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü, insansız hava araçları ile yerli ve milli savunma sanayi araçları yer aldı.

‘100. yıla çok daha güçlü adım atıyoruz’

Kabine bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Ekonomideki gelişmeler ve enflasyonla mücadeleye yönelik adımların kapsamlı bir şekilde masaya yatırılacak.

Kabinenin bugün, Aile ve Gençlik Bankası kurulmasına ilişkin kanun teklifi başta olmak üzere, gençlere faizsiz 150 bin lira evlilik kredisi, ev hanımlarına emeklilik, memur ve emekli maaşlarındaki artışa yönelik çalışmaları da değerlendirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Dış politika gündemindeki en sıcak başlık ise İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olacak. Kalıcı barış için Türkiye’nin garantörlük teklifi, Türkiye’nin insani yardım faaliyetleri ve bölgedeki son gelişmeler de masada olacak.