Gündem 16 yaşındaki Kıvanç'a son darbe boksörden! Tezahüratlarla ölüm kaydı

16 yaşındaki Kıvanç'a son darbe boksörden! Tezahüratlarla ölüm kaydı

02.12.2023 - 08:14 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 16 yaşındaki lise öğrencisi Kıvanç Uman'ın kız meselesi sebebiyle çıkan kavgada 3 kişi tarafından feci şekilde darp edilerek öldürülmesine ilişkin şoke eden yeni detaylar ortaya çıktı.

Olay, 15 Mayıs'ta Kemalpaşa Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki parkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 yaşındaki lise öğrencisi Kıvanç Uman ile Y.K. (14) arasında kız meselesi sebebiyle kavga çıktı. Çıkan kavgaya 2 kişi daha müdahil oldu. Şahısların darbeleriyle yere yığılan Kıvanç ağır yaralandı. İlk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Kıvanç Uman, olaydan 4 gün sonra hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

16 yaşındaki Kıvança son darbe boksörden Tezahüratlarla ölüm kaydı


5 ŞÜPHELİDEN 3'Ü TUTUKLU

Olaya ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri; H.M.K. (16), Y.K. (14), Y.A. (16), Y.S.K. (15) ve A.B.K'yı (16) gözaltına aldı. İfadeleri sonrasında Y.S.K. ve A.B.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"KIVANÇ YERDE İKEN KAFASINA 7-8 YUMRUK VURDUM"

Sanıklar Y.K., Y.A. ve H.M.K. hakkında "kasten öldürme", Y.S.K. ve A.B.K. hakkında ise "azmettirme" suçundan soruşturma başlatıldı. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede sanık ve tanık ifadeleri de yer aldı.

16 yaşındaki Kıvança son darbe boksörden Tezahüratlarla ölüm kaydı

Y.K: "BANA 'TEKE TEK ATALIM' DEDİ

İddianamedeki ifadesinde, Kıvanç Uman ile mahalle arkadaşı olduklarını ifade eden Y.K., "Kıvanç eski kız arkadaşım I. ile sevgili oldu. Kıvanç ile sevgilisi benim bulunduğum yerlere gelmeye başladı. Kıvanç'a olaydan 3-4 gün önce 'I. ile benim göreceğim yerlerde gezme' dedim. İkisiyle aynı yerde olunca rahatsızlık duyduğumu belirttim. Birkaç gün sonra Kıvanç ile karşılaştık. Bana 'Teke tek atalım' dedi. Ben de onay verdim" dedi.

Haberin Devamı

"KIVANÇ YERDE İKEN KAFASINA 7-8 YUMRUK VURDUM"

Olay gününü anlatan Y.K., "Kıvanç'ın arkadaşı N.G. İnstagram'dan, 'Kıvanç seninle teke tek atmak istiyor' diye yazdı. Ben de bunun üzerine Kıvanç’ı arayıp parka çağırdım. Kıvanç gelmeden 5 dakika önce tesadüfen diğer arkadaşlarım da oraya geldi. Kıvanç, arkadaşları K. ve A. ile geldik. A. ve K'da bıçak vardı. Kıvanç ile kavga etmeye başladık. Arkadaşlarım bizi ayırdı ancak Kıvanç onlara küfür etti. Küfür ettiği için Kıvanç'a yine vurdum. Kıvanç yerde iken kafasına 7-8 yumruk vurdum. Olay yerine S.C., Y. S.K., O.T., Ö., M.B. ile gittim. Sanıklardan H.M.K. ve Y.A. ise tesadüfen oraya geldi, onları ben çağırmadım. Kıvanç, sanıklardan Y.A. ile H.M.K'nın annesine küfür etti. Bunun üzerine bu iki sanık Kıvanç’a vurdu. Arkam dönük olması sebebiyle nasıl vurduklarını ve olayların nasıl gerçekleştiğini görmedim. Y.A'nın boksör olduğunu biliyorum" diye konuştu.

16 yaşındaki Kıvança son darbe boksörden Tezahüratlarla ölüm kaydı

H.M.K.: "KIVANÇ'I YERDE GÖRDÜM"

Sanıklardan H.M.K., olay günü Y.A. ile stüdyoya gittikleri sırada şahısları gördüklerini belirterek, "Y.A. arkadaşlarını gördü ve selam vermek için yanlarına gittik. Y.A. arkadaşlarıyla selamlaşırken tanımadığım çocuklar küfür ederek bize doğru gelmeye başladı. Bellerinden bıçak gösterdiler. Korkarak geriye doğru kaçtım. Çocuklar kavga etmeye başladı. Kavgayı ayırdım. Sanık Y.K.'nın ağzından kan geldi. Maktul, 'Sen niye karışıyorsun' diyerek tişörtümü çekerek yırttı. Kıvanç’ın arkadaşları bana bıçak çekerek, ‘Sen uzaklaş’ dediler. Daha sonra Kıvanç bana doğru saldırdı, onu karın kısmından ittirdim. Kıvanç’ı yerde gördüm. Boks geçmişim yoktur, sadece kendimi savunmak istedim, bana küfür etti. Pişmanım" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

16 yaşındaki Kıvança son darbe boksörden Tezahüratlarla ölüm kaydı

Y.A.: "KIVANÇ'IN ARKADAŞLARININ BELİNDE BIÇAK VARDI"

Olay günü sanık H.M.K. ve 2 arkadaşı ile buluştuğunu söyleyen Y.A. ise "Yoldan geçerken Y.K. ve O. ile denk geldik. Selam vermek için yanlarına gittik. 10-15 saniye sonra Kıvanç ve yanındaki arkadaşları küfür ederek geldi. Kıvanç’ın arkadaşlarının belinde bıçak vardı, bize gösterdiler. Y.K. ile Kıvanç birbirlerine küfür ederek kavga etmeye başladı. Defalarca ayırdık yine kavga ettiler. Y.K.'nın dudağı patlaması ve kanaması üzerine yüzünü yıkatmaya götürdüm. Giderken Kıvanç ve arkadaşlarının sanık H.M.K.'ya saldırdığını gördüm. Y.K.'nın yüzünü yıkadıktan sonra geri geldiğimizde Kıvanç yerdeydi ancak bilinci yerindeydi. Kıvanç’ı yere kimin düşürdüğünü bilmiyorum. Kıvanç’a vurmadım, kimseden de video çekmesini istemedim. Boks sporu ile ilgilenmiyorum, müzisyenim. Suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

İddianamede, Gençlik ve Spor Bakanlığı Sporcu Bilgi Formuna göre, sanık Y.A.'nın savunmasının aksine Türkiye Boks Federasyonunda lisansı olduğunun tespit edildiği bilgisi yer aldı.

Haberin Devamı

16 yaşındaki Kıvança son darbe boksörden Tezahüratlarla ölüm kaydı

TANIK A.A.: "KIVANÇ İLE YAĞIZ ARASINDA KIZ MESELESİ YÜZÜNDEN TATSIZLIK VARMIŞ"

İddianamede, olay günü şahısların yanında bulunan tanık A.A.'nın ifadesine de yer verildi. Kıvanç Uman'ı tanımadığını ancak sanıklar Y.A. ve H.M.K. ile aynı okulda eğitim gördüklerini kaydeden A.A., "H.M.K. ve Y.A'yı gezmek için aradım. Y.A.'ya ulaşamayınca H.M.K. ve bir arkadaşımızla birlikte evine gittik. Y.A.'nın evinde kuzenleri A.B.K. ile Y.K.'da vardı. Y.A., kuzeni Y.K.'yı göstererek, 'Olay var, önce onu çözeceğiz' dedi. Ne olduğunu sorduğumda Kıvanç ile Y.K. arasında kız meselesi yüzünden tatsızlık çıktığını, teke tek atacakları söylendi. Birlikte Y.A.'nın evine gittiğim arkadaşım M. ile 'Biz gidelim' dememiz üzerine Y.A., ‘Biz karışmayacağız, izleyeceğiz’ dedi. Y.A., H.M.K., AB.K., Y.K. ve beraberimizdeki 2 arkadaşımızla olay yerine gittik. Y.A. Kıvanç'ı arayarak, 'Buraya gel, Y.K. ile teke tek atacaksınız' dedi. Kıvanç bir süre sonra yanında 2 arkadaşıyla geldi" diye konuştu.

Haberin Devamı

"H.M.K., RİNGDE BOKS YAPAR GİBİ BOKSÖR GARDI ALDI VE KIVANÇ'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ"

A.A.'nın ifadesi şöyle devam etti:

"Kıvanç ile Y.K. güreşir gibi kavga ettiler. Birbirlerine 15-20 dakika boyunca vurdular. Her ikisi de birbirini altına aldı. Daha sonra Y.K., Kıvanç'ı altına alarak 7-8 defa kafasına vurdu. Yorulunca ikisi de ayrıldılar. Biraz dinlenince tekrar kavga edip birbirlerine vurmaya devam ettiler. Tekrar yorulduklarında Y.K., bize doğru geldi ve kavga o anda bitti. Bu esnada H.M.K. üzerindeki tişörtünü çıkarttı. Ringde boks yapar gibi boksör gardı aldı ve Kıvanç'ın üzerine yürüdü. Kıvanç, H.M.K.'dan korkarak ‘Gelme’ dedi. H.M.K. durmayarak Kıvanç'ın göğsüne bir kere, suratına 2 kere yumruk attı.H.M.K.'nın darbeleriyle Kıvanç yere yığıldığı sırada Y.A. maktulün suratına yumruk attı. Y.A., Kıvanç yerde iken başına 2 kez yumruk ile vurdu. Daha sonra H.M.K. gidip tişörtünü giydi ve ‘Uzayın’ diye bağırdı. Olay yerinde kimse birbirine küfür etmedi. Kıvanç'ın arkadaşları olaya karışmadı. Y.A.'nın hem boks hem de vücut geliştirme sporu yapıyordu. H.M.K. ise vücut geliştirme sporu yapıyordu. Y.K.'nın ağzından kan geldiğini görmedim. Y.A.'nın da onu elini yüzünü yıkamak için götürdüğünü görmedim"
Sanık A.B.K., kavga sırasında olay yerinde olmadığını sonradan geldiğini söyleyerek, suçlamayı kabul etmedi. Sanık Y.S.K.'da suçlamayı kabul etmedi.

ANNE UMAN: "KIVANÇ ASLA KAVGA VE KÜFÜR EDEN BİR ÇOCUK DEĞİLDİ"

Kıvanç Uman'ın annesi Derya Uman ise iddianamede yer verilen ifadesinde, kavga olayının tam olarak neden çıktığını bilmediğini söyledi. Uman, "Olaydan önceki hafta içinde Y.K. evimizin oralarda dolaşıyordu. Onun bizim evimize doğru baktığını gördüm. Y.A. ve Y.K.'yı aynı mahallede oturmamız dolayısıyla tanıyorum. Kıvanç asla kavga ve küfür eden bir çocuk değildi. Hatta okulda anket yapıldı ve Kıvanç en sakin ve küfür etmeyen öğrenci seçildi. Öğrendiğim kadarıyla Kıvanç, olaydan 2 gün önce kız arkadaşı I.'dan ayrıldı" dedi.

16 yaşındaki Kıvança son darbe boksörden Tezahüratlarla ölüm kaydı

KIVANÇ'I DÖVEN Y.K.'YA TEZAHÜRAT ETMİŞLER

Öte yandan iddianamede, olaya ilişkin video olduğu, bu videoda ise Y.A. ile H.M.K.'nın savunmalarının aksine, maktul Kıvanç'ın öldürücü vuruşlar ile darp edildiği anların yer aldığı kaydedildi. Ayrıca sanıkların olay sırasında Y.K.'ya tezahürat ettikleri belirtildi. Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesinde yapılan otopsi bilgisinin de yer aldığı iddianamede, Kıvanç Uman'ın ölümünün 'künt kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve gelişen komplikasyonlar sonucu' meydana geldiği bildirildi.