Gündem 193 gündür çaresiz bekleyiş!

193 gündür çaresiz bekleyiş!

12.08.2019 - 15:21 | Son Güncellenme:

Antalya'nın Kemer ilçesindeki hortumda, bulunduğu  aracın dereye sürüklenmesi sonucu kaybolan Kader Buse Acar'ın bulunması için  yapılan arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

193 gündür çaresiz bekleyiş

Hortum felaketinde içinde olduğu aracın sürüklendiği derede kaybolan  Kader Buse Acar'ı arama çalışmaları, belirli aralıklarla devam ediyor. Acar için  Sahil Güvenlik su altı timlerince deniz altında, Phaselis Antik Kenti  yakınlarındaki kıyılarda ve Ağva Deresi'nin denize yakın noktasında arama  yapıldı.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığına bağlı JAK timi ve "pense" adlı kadavra  bulucu köpek ve dere yatağında arama çalışmaları gerçekleştirildi.

Çalışmalara katılan baba Ahmet Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  aramalarda kızına dair bir ize rastlanılmadığını söyledi.

Bayrama buruk girdiklerini belirten Acar, "Tüm arama çalışmalarını  büyük bir umutla izliyoruz ancak olaydan 193 gün geçmesine rağmen kızıma dair  herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. DSİ'nin buraya girmesini, artık suyun  çekilmesini bekliyoruz. Bir tanıdığımız kızımın resmini yaptırmış, çok  duygulandım. Dükkanıma astım. Artık bu işin sonuçlanmasını, kızıma ulaşılmasını  istiyoruz." diye konuştu.

Kader Buse Acar'ın kaybolduğu günden bugüne kadar Ağva Deresi  yatağında, hortumun izlediği güzergahtaki tepelerde, derenin döküldüğü  noktalarda, kıyılarda ve denizde arama çalışmaları gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kemer ilçesinde hortum nedeniyle, Kader Buse Acar'ın annesiyle içinde  bulundukları otomobil 24 Ocak'ta dereye sürüklenmiş, kurtarılan anne hastaneye  kaldırılırken, sele kapılan Acar kaybolmuştu.