Gündem 2014 size neler getirecek? - Cazip fırsatları kaçırmamalısınız

2014 size neler getirecek? - Cazip fırsatları kaçırmamalısınız

27.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mesleki alanda yepyeni bir döneme giriyorsunuz... Pluton ile beraber karar verme beceriniz gelişiyor. Bu dönemde güçlü kişilerle bağlantılar kurabilirsiniz. Uranüs’ün yenileyici enerjisi altında mesleki konularda daha farklı ortamlar içinde olacaksınız. Kariyerinize yönelik fırsatları kaçırmamalı ve iyi bir değerlendirme yapmalısınız

2014 size neler getirecek - Cazip fırsatları kaçırmamalısınız

AKREP Burcu - 24 EKİM - 22 KASIM

Haberin Devamı

İŞ, PARA VE KARİYER

2014 yılında da burcunuzda ilerleyen Satürn’ün etkisiyle geçen yıldan itibaren üstlendiğiniz sorumluluklar ve ciddiyet gerektiren çalışmalar devam ediyor. Yavaşlatan, engeller çıkaran ve sağlam adımlarla ilerlenmesi prensibiyle hareket eden Satürn 2010’un Ekim ayında burcunuza geçti. İlişkilerinizde, çevrenizle paylaşımlarınızda ve hayata bakış açınızda artık çok daha farklı yaklaşımlar geliştirmeniz gerektiğinin farkında olmalısınız. Satürn size kendi gücünüzü kullanmak ve daha fazla sorumluluk üstlenmek ile ilgili yaşam testleri getiriyor.
2014 yılında bu tecrübe kazandıran transiti 10 Kasım ile 22 Kasım arasında doğmuş olan Akrep’ler güçlü bir şekilde deneyimleyecekler. 2 Mart’ta Akrep’te geri hareketine başlayacak olan Satürn özellikle 14-15 Kasım doğumlu Akrep’lere ağır yükler getirebilir. Mars’ın getirebileceği pürüzleri aslında Terazi burcuna geçiş yaptığı 7 Aralık 2013’ten itibaren fark etmeye başlamış olabilirsiniz. Bu tarihe yakın zamanlarda gündeminize büyük kurumlarla ilgili işler veya enerjinizi odakladığınız hedefler olursa, 1 Mart - 24 Mayıs arasında bu temalar karmaşık hale gelebilir. Geri hareket sürecinde sinirleriniz gerilebilir ve tepkilerinizi kontrol altında tutmakta zorlanabilirsiniz.
Koç burcunda ilerlemeye devam eden Uranüs’ün çalışma ortamınızda yenileyen ve değiştiren koşullar getiren transiti bu yıl da devam ediyor. Farklı iş kollarına yönelebilir, özgün çalışmalar yapmak için tek başınıza hareket etmek isteyebilirsiniz.
2014 yılında yaratıcı yeteneklerinizi ve sezgilerinizi hayata aktarmak için Neptün’ün Balık burcundaki transitinin getireceği esintilerden yararlanabilirsiniz. Özellikle 28 - 29 - 30 Ekim doğumlu Akrep’ler hayallerini gerçekleştirmek yönünde doğal bir ilerleme kaydedebilirler.

Haberin Devamı

AŞK, EVLİLİK VE İLİŞKİLER

Burcunuzda ilerleyen Satürn etkisiyle artık tüm ilişkilerinizde daha ciddi yaklaşımlar içine girmiş olmalısınız. Çevrenizle olan paylaşımlarınızda mantıklı davranmak, sınırlarınızı belirlemek durumundasınız. Bu zamana kadar kaçtığınız sorumluluklarla artık karşı karşıyasınız. Ciddi bir ilişki içinde bulunuyorsanız evlilik kararı alabilirsiniz. Satürn’ün engelleyen ve kısıtlayan etkisi altında aslında beraberlikleriniz veya evliliğiniz test ediliyor. 2014 sonuna kadar devam edecek bu transit bittiğinde sağlam temellere oturmuş ilişkileriniz daha da sağlamlaşırken, zayıf birliktelikler bir şekilde sona erebilir.
Oğlak burcunda 31 Ocak tarihine kadar geri hareket yapacak olan Venüs retrosunda kardeş, yakın çevre, akraba ve komşularınızla ilgili size memnuniyetsizlik veren temaları yeniden elden geçirebilirsiniz. Sevgi gezegeni geri giderken, sevdiklerimizle yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Venüs retro sürecinde eski arkadaşlarınız veya daha önceden tanışmış olduğunuz kişiler sizinle yeniden kontak kurabilirler. Bu retro sürecinden yeni bir aşk ilişkisine başlamamak, bir partneriniz varsa onunla nişan, nikah, düğün kararı almamak gerekiyor. Venüs retro süreci genel olarak ilişkileri gözden geçirmek için mükemmel zaman dilimleridir.
1 Mart - 24 Mayıs arasındaki Mars geri hareketi sürecinde ilişkilerinizde gerilim yükselebilir. Kontrol dışı gelişen olaylar sebebiyle partnerinizle aranızda tartışmalar çıkabilir. Sükuneti korumaya çalışmakta yarar var. Venüs’ün burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde, ilişkileriniz çok daha uyumlu olabilir.

SAĞLIK
2014 yılının sonuna kadar burcunuzda devam edecek olan Satürn nedeniyle sağlık konularında dikkatli yaklaşımlar içinde olmalısınız. 10 - 22 Kasım arasında doğmuş olanlar bu transitin getireceği yalnızlık hissini de çoğaltan deneyimlerden daha fazla etkilenecekler. Şubat ve Mart aylarında 15 Kasım doğumlu Akrep’ler daha büyük risk altında olabilir.
Satürn sizden sağlık alanında ciddi hareket etmenizi istiyor. Koç burcundaki Uranüs’te Akrep ve özellikle Yükselen Akrep’leri beklenmedik rahatsızlıklar getirebilir. Gerginlik, aşırı iş yükü ve stres bu yıl sizi en fazla zorlayan temalar olabilir.

Yükselen burcunuza göre 2014
Yükselen Koç: Burcunuzda devam eden Satürn transiti 2014 yılında ortak finansal alanda size gecikme yaşatabilir. Banka, sigorta ve yatırım gibi konularda yasal problemler sizi uğraştırabilir. Mesleki hedefler alanında güç çekişmeleri üzerinizde aşırı stres yaratabilir.
Yükselen Boğa: İlişkiler, ortaklıklar ve finansal paylaşımlar gibi konularda burcunuzda ilerleyen Satürn’ün sebep olduğu bağlayıcı koşullar, istediğiniz gibi hareket etmenizi engelleyebilir. Temmuz’a kadar eğitsel ve iletişimsel alanda değişik fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.
Yükselen İkizler: 2014’ün sonuna kadar devam edecek olan Satürn transiti sizden çalışma ortamınıza ve iş hayatınıza odaklanmanızı istiyor. Neptün etkisi altında olan kariyer konularında dikkatli yaklaşımlar içinde olmalısınız. Temmuz ayına kadar maddi anlamda şanslı bir süreçtesiniz. Kazançlarınızı doğru değerlendirmelisiniz.
Yükselen Yengeç: Akrep burcunda ilerleyen Satürn 2014 sonuna kadar destekleyici transitine devam edecek. Ciddi ve sabırlı yaklaşımlar içinde keyif aldığınız bir konuyu sistemli bir tempo içinde kazanç kapısına çevirebilirsiniz. Jüpiter’in 2014 yılındaki transitleri hem kişisel konularda, hem de maddi alanda sizi şanslı kılıyor.
Yükselen Aslan: Akrep burcundaki Satürn transiti sizden aile, yuva ve yerleşim yerinize ait konularda ciddi adımlar atmanızı istiyor. Evlenerek sorumluluk üstlenebileceğiniz gibi yolunda gitmeyen bir ev hayatı da Satürn’ün testleri karşısında ciddi sarsıntılar geçirebilir. Mars’ın 1 Mart - 24 Mayıs tarihleri arasındaki retro hareketi yakın çevrenizle olan iletişimlerinize birtakım gerginlikler getirebilir.
Yükselen Başak: Satürn’ün Akrep burcundaki transiti zihinsel olarak odaklandığınız konularda ciddi yaklaşımlar içinde olacağınızı gösteriyor. Jüpiter, Temmuz ayının ortasına kadar değişik organizasyonlar, faaliyetler ve iletişimsel bağlantılar sayesinde sosyal ağınızı genişletmenize yardımcı olacaktır.
Yükselen Terazi: Satürn’ün Akrep burcundaki transiti bu yıl da sizi maddi konularda zorlayabilir. Gelirlerinizde daralma veya azalma yaşayabileceğiniz için yeteneklerinizi geliştirmek zorundasınız. Uranüs’ün getirdiği değişim rüzgârları ani yön değişikliklerine sebep olabilir. Mars geri hareketinin yaşanacağı 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki değişken koşullar zorlayıcı olabilir.
Yükselen Akrep: 2014 yılında da Akrep’te ilerleyen Satürn’ün etkisiyle ilişkilerinizde, çevrenizle paylaşımlarınızda ve hayata bakış açınızda artık çok daha sorumlu yaklaşımlar içine girdiniz. 1 Mart - 24 Mayıs arasında Mars geri hareket yaparken tepkilerinizi kontrol altında tutmakta zorlanabilirsiniz.
Yükselen Yay: Satürn’ün Akrep burcundaki transiti yıl sonuna kadar sizi elde olmayan sebeplerden kaynaklanan olaylarla test etmeye devam edecek. Temmuz ayına kadar Jüpiter size ortak finans alanında destek vermeye devam edecek. Ancak Plüton transiti sizi maddi alanda güç kazanma yönünde yoğun bir mücadele içine çekebilir.
Yükselen Oğlak: Satürn’ün Akrep burcundaki transiti sosyal hayatınızda daha ciddi yaklaşımlar içinde olmanızı istiyor. Geleceğe yönelik hedeflerinizi daha gerçekçi bir zemin üstüne oturtmalısınız. Temmuz’a kadar Mars’ın da Terazi burcunda ilerleyecek olması kariyer konularına her zamankinden çok efor harcayacağınızı gösteriyor.
Yükselen Saka: Satürn’ün Akrep burcundaki transiti iş hayatıyla ilgili üstlendiğiniz sorumlulukları gerektiği şekilde yerine getirmenizi istiyor. Kariyer hedeflerinizi sağlam temeller üzerine oturtmalısınız. Mars’ın geri gideceği 1 Mart - 24 Mayıs tarihleri arasındaki dönemde iletişimsel alanda ortaya çıkabilecek problemler sizi sinirsel olarak gerginleştirebilir.
Yükselen Balık: Satürn gezegeninin Akrep burcundaki transiti 2014 yılında da devam ederken ufuklarınızı genişletecek ve kariyer temellerini oluşturacak konularda ciddi olmanızı talep ediyor. Sizi en fazla yanılgıya sürükleyebilecek etki Balık burcunda ilerleyen Neptün’den gelebilir, ilişkiler alanında kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında Jüpiter çalışma ortamınızı olumlu etkileyecektir.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?
2014 yılında Merkür 6 - 28 Şubat, 7 Haziran - 1 Temmuz ve 4 - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında olmak üzere 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün geri hareket yapacağı dönemlerde yazılı ve sözel iletişimlerde birtakım gecikmeler gündeme gelebilir. Bu süreçte yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.
Merkür yılın ilk geri hareketini 6 - 28 Şubat 2014 tarihleri arasında Balık’tan Kova’ya geri hareket yapacak. Aşk hayatınız, sevdiklerinizle duygusal paylaşımlarınız gibi konularla ilgili karmaşık düşünceler içinde olabilirsiniz. Hayattan aldığınız keyfi artırmak için değişik yaklaşımlar ve arayışlar isteğiniz çoğalabilir.
Yılın son Merkür geri hareketi 4 - 25 Ekim arasında Akrep burcunda başlayacak. Sizin kendi burcunuzda gerçekleşecek bu retro sürecinde çevrenizle ilişkilerinizde sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Kendinizi net bir şekilde ifade etmek isterken yanlış anlaşılmalardan kaynaklanabilecek hassasiyetler olabilir.

2014’e genel bakış
Bir yıldan daha uzun süredir burcunuzda ilerleyen Satürn size daha gerçekçi, somut ve ciddi adımlar atmanıza yardımcı oluyor. Gerek Akrep burcundan, gerekse yükselen burcu Akrep olanların hayatlarında toparlanma ve yeni sorumluluklar dikkat çekmekte. Bir yıl önce ile karşılaştırıldığında, şimdi ayaklarınızın yere daha sağlam bastığını hissediyor olmalısınız. Satürn yavaşlatan, olgunlaştıran, sınırlandırarak öğreten gezegendir. Bu dönemde kariyerinizde daha fazla sorumluluk almış olabilirsiniz. Elinizdeki kaynakları ve yeteneklerinizi daha doğru biçimde değerlendirmek gereğinin farkındasınız. Pek çoğunuz yeni adımlar atmak ve mesleki alanda yeni bir döneme girmek üzere olabilirsiniz. 2014 yılında özellikle 9 Kasım tarihinden sonra doğan Akrep’leri daha fazla meşgul edecek. Bu arada 23 Aralık’ta bir süreliğine burcunuzdan çıkacak, Yay burcuna ilerleyecek. Özellikle bu süreçte üzerinizdeki yüklerin hafiflediğini görebilirsiniz. Akrep burcunun son günlerinde doğanlar bir süre daha gezegenin getirdiği ciddiyeti daha fazla hissedebilir. Kendi başınıza yeterli olmak, hayatınızın sorumluluklarını almak yanında kendi gücünüzü daha iyi ifade edebilmeyi de başarıyorsunuz.
KARARLI OLACAKSINIZ
Bu dönemde 2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton da kişisel dönüşümünüze, kendinizi güçlendirmenize yardımcı oluyor. Pluton sizi özellikle kararlılık konusunda geliştirmekte. Bu gezegen güçlü kişilerle bağlantılar ve kişisel karizmanızı kullanma yönünde fırsatlar sunmakta. 2014 yılında özellikle 4 - 7 Kasım doğumlular Pluton hayatlarına getirdiği yoğun duyguları, yaratıcılıklarını nasıl daha kararlı biçimde kullanabileceklerini görebilir.
Kuşkusuz tüm bunların yanında, geçtiğimiz Haziran ayından bu yana burcunuzla çok uyumlu bir açı kuran Jüpiter sizi gerek mesleki alanda gerekse kişisel konularda şanslı kılıyor. Jüpiter kendinizi yeni deneyimlerle geliştirebileceğiniz imkânları seferber etmekte. Yabancılarla ilgili konular, eğitim ve yolculuklardan kazançlar elde edebilirsiniz. Özellikle eğitim hayatında olan Akrepler için bu dönemde, 16 Temmuz’a kadar güzel fırsatlar var. Jüpiter’in sizi güçlü kılan etkisi 16 Temmuz’dan sonra daha da belirgin olacak. Yılın ikinci yarısında Aslan burcuna ilerleyen Jüpiter özellikle kariyer alanında daha fazla dikkat çekme sunmakta. 2014 - 2015 geçişinde Jüpiter size mesleki alanda ilerleme, yabancılarla iş yapmak ve kendinizi çevrenizdekilere daha iyi tanıtma fırsatı sunacak. Bu yıl kariyerinize yönelik fırsatları çok iyi değerlendirmeye bakmalısınız.
İŞ HAYATINDA SÜRPRİZ
27 - 31 Ekim doğumlu Akrep’ler ise Balık burcunda ilerleyen Neptün’ün üçgen açısı altındalar. Neptün’ün etkisini net biçimde hissetmek pek kolay değildir ancak bugünlerde doğmuşsanız, daha hayalci ve ruhsal konulara açık bir süreçten geçmektesiniz. Neptün yaratıcı çalışmalar yapan ya da sanatsal konularla ilgili olanlara bir farkındalık duygusu getirmekte. Bu özellikler çok belirgin biçimde ortaya çıkmasa bile bu dönemde hayata daha idealist bakabilirsiniz. Bu durum kimi zaman kendi kendini kandırma boyutuna bile gelebilir ancak üçgen açı altında Neptün’ün zorlayıcı etkisini daha az görebilirsiniz.
Bu arada 2010 yılından bu yana Koç burcunda ilerleyen Uranüs, bu tarihten beri iş ve çalışma koşullarınızda ani değişikliklere ve yeni başlangıçlara neden olmuş olabilir. Bu süreçte, 2015 yılına kadar olan dönemde, yakın çevrenizdeki değişiklikler, işle ilgili konular, yeni yöntem ve araştırmalar mesleki alanda sürprizlere işaret etmekte. Uranüs’ün yenileyici enerjisi altında, mesleki konularda daha özgür ve farklı ortamlara, yeni metotlara açık durumdasınız.

YARIN: YAY BURCU