Gündem 2017 LYS sonuçları için tarih belli oldu! ÖSYM sonuçları için tarih verdi

2017 LYS sonuçları için tarih belli oldu! ÖSYM sonuçları için tarih verdi

19.06.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

LYS sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen son oturumların ardından adaylar LYS sonuçların açıklanacağı tarihe gözünü dikti. ÖSYM işlem takvimine göre LYS sonuçları 11 Temmuz'da adaylara duyurulacak.

2017 LYS sonuçları için tarih belli oldu ÖSYM sonuçları için tarih verdi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) soru ve cevapları, ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlandı.

Haberin Devamı

Adaylar, 10-11 Haziran'da yapılan LYS-4 (sosyal bilimler), LYS-1 (matematik), 17 Haziran'da uygulanan LYS-2 (fen bilimleri) ve LYS-5 (yabancı dil) ile bugün gerçekleşen LYS-3 (edebiyat-coğrafya) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına, ÖSYM'nin internet sayfasından erişebilecek.

ÖSYM, 2016-LYS'de kullanılan soruların "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser" niteliğinde olduğunu hatırlatarak, telif hakkı ÖSYM'ye ait soruların, kurumun yazılı izni bulunmadan çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı uyarısını tekrarladı.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih 11 Temmuz olarak belirlendi. Adaylar sınav sonuçları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilecekler. Sınav sonuçları adreslere postalanmayacak.

Haberin Devamı

LYS 2017 SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ