Gündem 23 Nisan resmi tatil mi? 23 Nisan Okullar, Bankalar, PTT açık mı?

23 Nisan resmi tatil mi? 23 Nisan Okullar, Bankalar, PTT açık mı?

17.04.2018 - 12:15 | Son Güncellenme:

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her sene 23 Nisan tarihinde büyük bir coşku ile kutlanıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk kez kapılarını açtığı gün olan 23 Nisan tarihini çocuklara armağan etmiş ve o tarihten bu yana 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Peki 23 Nisan günü resmi tatil mi? 23 Nisan’da okullar, bankalar, hastaneler, PTT ve diğer kamu kurum ve kuruluşları açık mı?

23 Nisan resmi tatil mi 23 Nisan Okullar, Bankalar, PTT açık mı

23 Nisan 2018 Pazartesi memurlara, öğretmenlere, kamu çalışanlarına tatil mi? 23 Nisan'da bankalar, PTT açık mı? Memurlara, kamu dairelerine, noterlere tatil mi? İşte 23 Nisan'a dair tüm ayrıntılar...

Haberin Devamı

23 Nisan 2018 kamu daireleri açık mı, kapalı mı?

Pazartesi günü tatil olacak ve açık olan resmi dairelerde kapalı durumda bulunacaktır. Yani PTT, kargolar, eczaneler, hastanelerin poliklinikleri ( acil servisler her zaman açıktır.) noterler, postane, kütüphaneler, müzeler, adliyeler, aile hekimliği, sağlık ocakları, vergi daireleri ve diğer resmi dairelerin tümünde çalışan vatandaşlara 23 Nisan tatildir.

23 Nisan 2018 bankalar açık mı, çalışıyor mu?

Gerek özel bankalar, gerekse resmi bankalar olsun, 23 Nisan gününün resmi bir tatil günü olmasından dolayı Pazartesi günü çalışmayacaklardır. EFT, Havale gibi işlemleriniz de bir sonraki gün hesaplara geçecektir. İşlemleri olan vatandaşlarımız ertesi gün işlemlerini halletmeleri gerekmektedir.