Gündem 26 milletvekili belediye başkan adayı olmuştu... Sandıktan ne çıktı?

26 milletvekili belediye başkan adayı olmuştu... Sandıktan ne çıktı?

01.04.2024 - 01:49 | Son Güncellenme:

31 Mart seçimlerinde 26 milletvekili birçok il ve beldeden belediye başkan adayı olmuştu. Sandıklardan gelen veriler doğrultusunda sonuçlar belli oldu.

26 milletvekili belediye başkan adayı olmuştu... Sandıktan ne çıktı

31 Mart yerel seçimlerinde siyasi partilerce İYİ Parti'den 7, CHP ve Saadet Partisi'nden 5'er, AK Parti'den 4 olmak üzere toplamda 26 milletvekili belediye başkanı adaylığı için yarıştı. Sonuçlar belli oldu. İşte detaylar:

Haberin Devamı

AK PARTİ

İstanbul milletvekili Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday olmuştu. Kurum, %40 oyla seçimden 2. olarak çıktı.

Aydın milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday olmuştu. Savaş, seçimi %36 oyla ikinci olarak tamamladı.

Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, Eskişehir Belediye Başkanlığı için aday olmuştu. Hatipoğlu, %38 oy alarak ikinci oldu.

İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir'in Konak ilçesinde belediye başkanı adayı olmuştu. Çankırı, sandıktan %33 ile ikinci olarak çıktı.

CHP

CHP'de Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için aday olmuştu. Köksal, %50 oyla resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı.

Haberin Devamı

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuştu. Ağbaba, %37 oyla seçimi ikinci olarak tamamladı.

Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal Kırıkkale Belediye Başkanlığı için aday olmuştu. Önal, %48 oy alarak resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı.

Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Adıyaman Belediye Başkanlığı için aday olmuştu. Tutdere, %49 oy alarak resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı.

Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı Kastamonu Belediye Başkan adayı olmuştu. Baltacı, %48 oy alarak resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı.

İYİ PARTİ

Adana milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Adana Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için aday olmuştu. Ayyüce Türkeş Taş, %4 oy alarak seçimi 4. sırada tamamladı.

İzmir Milletvekili Ümit Özlale İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday olmuştu. Özlale, %3 oy alarak 4. oldu.

Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday olmuştu. Türkoğlu, %2 oyla 4. olarak tamamladı.

İstanbul milletvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuştu. Kavuncu, %0,63'lük oyla 6. sırada bitirdi.

Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuştu. Çömez, yüzde 3 oy alarak üçüncü sırada tamamladı.

Haberin Devamı

Muğla Milletvekili Metin Ergun Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuştu. Ergun, %5 oyla üçüncü sırada bitirdi.

Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Öztür, %4 oyla üçüncü sırada tamamladı.

SAADET PARTİSİ

İstanbul Milletvekili Birol Aydın Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuştu. Aydın, %0,44 oy alarak seçimi 7. sırada bitirdi.

Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediyesi için aday olmuştu. Arıkan, %5 oy alarak seçimi 5. sırada tamamladı.

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün Gelecek Partisi Denizli Büyükşehir Belediye için aday olmuştu. Sema Silkin Ün, seçimi kazanamadı.

Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday olmuştu. Çalışkan, %0.78 oy alarak 8. olarak tamamladı.

Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ Gelecek Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Özdağ, seçimi kazanamadı.

Haberin Devamı

DEM

Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday olmuştu. Beştaş, %1.96 oyla 4. olarak tamamladı.

DEVA PARTİSİ

Ankara Milletvekili İdris Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday olmuştu. Şahin, %0.08 oy alarak seçimi 11. sırada bitirdi.

TİP

İstanbul Milletvekili Erkan Baş Kocaeli'nin Gebze ilçesinde belediye başkanlığı için aday olmuştu. Baş, %19 oyla seçimi 3. sırada tamamladı.

HÜDA PAR

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı Batman Belediye Başkanlığı için aday göstermişti. Ramanlı, %15 oy alarak seçimi ikinci tamamladı.

Mersin Milletvekili Faruk Dinç ise Diyarbakır'dan belediye başkanlığı için aday olmuştu. Dinç, %7 oy alarak seçimi üçüncü sırada tamamladı.