Gündem 39. hafta gebelik ve doğum hazırlıkları

39. hafta gebelik ve doğum hazırlıkları

01.05.2018 - 13:15 | Son Güncellenme:

Gebeliğin son haftaları 39 haftalık gebelik artık sıkıntısıyla güzelliğiyle heyecanıyla yaşanmış bir dönemdir. Artık sona yaklaşmanın verdiği heyecan da anne adayına yansımış durumdadır. Bebek artık büyümüş hatta büyüklüğü anneye ciddi baskılar yapmaya başlamıştır.

39. hafta gebelik ve doğum hazırlıkları

Artık derisi de beyaza dönmüş olan bebek nerdeyse 3 kiloya varmıştır. Bebek pozisyonu artık anne adayının nefes almasını bile güçlendirebilir hale gelmiştir. 39.haftada bebek hareketleri artık eskisi gibi çok hareketli değildir. Bebeğin yeri daraldığı için kıpırdaması da tekmelemesi de yavaşlamıştır. Anne adayı artık doğuma kadar ufak hareketler hisseder hatta bazen hissetmediği için paniklediği dönemlerdir. Bu tür durumlar yaşandığında mutlaka ilgili hekime bildirim sağlanmalıdır. Zira artık 9 aylık hamilelik içinde olan anne için doğum her an gerçekleşebilir.

Haberin Devamı

39.Haftalık Gebelikte Annede Değişiklikler


39 haftalık gebelik demek artık 9.ayda olan hamilelik demektir. Bu sebeple doğuma her an hazırlıklı olunmalıdır. Bu dönemde anne adayı kendinde artan kilolarla birlikte hoşlanmadığı görüntülere alışma çabasındadır. Doktor muayenesinin sık sık olması gereken dönemdir. Bu son haftalar anne adayının deyim yerindeyse kendini şımartması gereken dönemdir. Ruhsal olarak annede heyecanlılık, kaygı ve korku son haddindedir. Gergin ve bir o kadar da aşırı hassastır.

39.Haftada Bebekte Gelişimler


39.haftada olan bebekte artık cilt rengi beyaza dönmüştür. Vücudunda yağ katmanları başlamıştır. Hem boyca hem kiloca büyümüştür. Cildini kaplayan tüyler artık dökülmüştür. Bebek doğmak için hazırdır. Beyni ve ciğerleri hâlâ gelişmeye sürdürmektedir.

Haberin Devamı

1- 39.haftada olan gebe bir kadın için doğum her an başlayabilir.


2- 39.haftada olan bir anne adayı psikolojik açıdan korku, endişe ve panik halindedir.


3- 39.haftada bebek artık gelişimini tamamlamış yer sıkıntısından dolayı hareketleri yavaşlamıştır.


4- Doktor muayeneleri bu dönemde aksatılmamalıdır.


5- 9 aylık sürecin tamamlanmasıyla birlikte artık doğum aşamalarına geçiş başlamaktadır.

Hamilelikte Beslenme


Hamileliğin sonuna yaklaşan bir anne adayının beslenme açısından yapması gereken en güzel alışkanlık bol bol su içmesidir. Su içmek hem bebek hem anne için son derece yararlıdır. 39. haftada olan bir gebe doğuma her an hazır olmalıdır. Kafeinsiz içecekleri tüketmek gebe bir kadın için idealdir.