Gündem 5'nci kata çıkartılan kepçe, yan binadaki duvarı yıktı

5'nci kata çıkartılan kepçe, yan binadaki duvarı yıktı

13.12.2008 - 20:57 | Son Güncellenme:

.

5nci kata çıkartılan kepçe, yan binadaki duvarı yıktı

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, bir binanın yıkımı için 5 katlı binanın üzerine vinçle çıkartılan iş makinesi, bitişikteki bir evin duvarını yıktı. Yıkılan duvarın bulunduğu odada oyun oynayan 8 yaşındaki Ahmet Mirza, olay sırasında şans eseri yaralanmadı.
Gebze İlçesi Osman Yılmaz Mahallesi, Şehit Numan Dede Caddesi üzerinde bulunan ve daha önce 5 katlı bina, yaklaşık 1 ay önce bina sahibi tarafından yıkılması için bir mütehahhide verildi. Binayı yıkmak için 5'nci kata vinç yardımıyla kepçe çıkartıldı.
Bugün kepçeyle yıkım işlemi sürdürüldüğü sırada bitişik binada bulunan öğretmen İsmail Atalan'a ait evin çocuk odası duvarı yıkıldı. Duvarın yıkıldığı sırada odasında oyun oynayan 8 yaşındaki Ahmet Mirza Atalan, şans eseri yara almadan kurtuldu.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKE ALTINDA’
Yıkım sırasında daha önce yatak odasının duvarı yıkıldığını söyleyen İsmail Atalan, “Yatak odamızın duvarını yıktılar. Şimdi de oğulumun odasının duvarını yıktılar. Kendi evimizde huzursuz yaşıyoruz. Oğlum bu duvarın altında kalsaydı, acaba bunun hesabını kim verecekti? Yetkililerin bir an önce bu yıkıma müdahele etmesini istiyorum. Can güvenliğimiz tehlike altında” dedi.
Odasında treniyle oynarken bir anda oda duvarının yıkılmasına tanık olan Ahmet Mirza Atalan, “Makinanin çalışması durdu. Binada gürültü bitti. Daha sonra duvar yıkıldı. Çok korktum ve hemen kaçtım” dedi.