Gündem 7 ay önce evlendiği kocasını öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

7 ay önce evlendiği kocasını öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

06.08.2023 - 12:54 | Son Güncellenme:

Uşak’ta 7 ay önce evlendiği eşi Emrah Aka'yı (42) bıçaklayarak öldüren Emine Aka (40), tutuklandı. Emine Aka'nın polise verdiği ifadesinde cinayeti neden işlediğini söyledi.

7 ay önce evlendiği kocasını öldürdü İlk ifadesi ortaya çıktı

Olay, dün saat 03.00 sıralarında Fatih Mahallesi 5'inci Köksal Sokak'ta bulunan bir sitenin 1'inci katında meydana geldi. 7 ay önce evlenen ve antika halı satışı işi yapan Emrah Aka ile eşi Emine Aka arasında tartışma çıktı.

Haberin Devamı

İddiaya göre, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Emine Aka, mutfaktan aldığı bıçakla eşini ağır yaraladı. Gürültüyü duyan komşuların ihbarıyla adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Emrah Aka, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

7 ay önce evlendiği kocasını öldürdü İlk ifadesi ortaya çıktı

KISKANÇLIK

Olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan Emine Aka, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Emine Aka'nın polise verdiği ifadesinde, kendisinin eşini kıskanması nedeniyle çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle olayın yaşandığını söylediği öğrenildi.

CEZAEVİNDEN ÇIKIP, ESKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Haberin Devamı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 1 ay önce cezaevinden çıkan Murat Utuş (36), yolunu kesip, tartıştığı eski eşi Esma Kalenderli'yi (30) tabanca ile vurarak öldürdü.

7 ay önce evlendiği kocasını öldürdü İlk ifadesi ortaya çıktı

Esma Kalenderli, 1 yıl önce şiddetli geçimsizlik yaşadığı ve 'uyuşturucu ticareti yapma' suçundan cezaevinde olan eşi Murat Utuş'tan boşandı. Esma Kalenderli, boşanmanın ardından 3 çocuğu ile ailesinin yanına yerleşti. Murat Utuş ise 1 ay önce cezaevinden tahliye oldu.

İddiaya göre; boşanmayı hazmedemeyen Murat Utuş, bu sabah alışveriş için evden çıkan Esma Kalenderli'yi Atatürk Bulvarı'nda yolunu kesti. İkili arasında tartışma çıktı. Bu sırada Murat Utuş, üzerinde taşıdığı tabanca ile eski eşine peş peşe ateş açtı. Esma Kalenderli kanlar içinde yere yığılırken, Murat Utuş ise kaçtı. Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Esma Kalenderli, kurtarılamadı. Kaçan Utuş ise kısa sürede polis ekiplerince gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Yazarlar