Gündem 85 günde 57 FETÖ’cü kaçırmışlar

85 günde 57 FETÖ’cü kaçırmışlar

06.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturması kapsamında aranan şüpheliler ile yakınlarını yurdışına kaçıran şebekenin 10’u tutuklu 14 üyesi hakkında 19 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

85 günde 57 FETÖ’cü kaçırmışlar

Edirne’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan şüphelileri yurdışına kaçıran şebekenin 10’u tutuklu 14 üyesi hakkında 19 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Firar etmek isteyen kişilerden kişi başı 10 bin euro alan şebekenin 18 Kasım 2016 tarihi ile operasyonun düzenlendiği 10 Şubat 2017 tarihleri arasındaki 85 günde toplam 57 FETÖ şüphelisi ve yakınını yurtdışına kaçırdığı ortaya çıktı.
Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan tarafından hazırlanan iddianamede, Bulgaristan Ortak Temas Merkezi’nden alınan bilgilerle yurtdışına kaçan isimlerin tek tek tespit edildiği belirtildi. Bu isimler arasında ihraç edilen Mersin eski Başsavcısı Ayhan Turhan, eski KOM Şube Müdürü Muhterem Çakır, Yargıtay Tetkik hakimleri Halil İbrahim, Hüseyin Karagöl, Danıştay hakimi Yavuz Kabasakal, KHK ile kapatılan Zaman Gazetesi Yazarı İbrahim Öztürk de yer alıyor.
‘Sahte çıkış’ damgası
İddianameye göre şebeke üyeleri şüphelileri Edirne’ye getirdikten sonra ‘zayi kaydı’ bulunan pasaportlarına ‘sahte çıkış’ damgası vurdu. Kapıkule’den işlem yapılmadan çıkarılan şüphelilerin Bulgaristan gümrüğünde işlem yaptırdığı ve bu yolla yurtdışına çıkarıldıkları belirlendi.

Kaçıramadan yakalandılar

Edirne Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince şüphelilerin, MİT müsteşarı Hakan Fidanı ifadeye çağıran eski savcı Sadrettin Sarıkaya, Selam Tevhit davası hakimlerinden Dursun Ali Gündoğdu ve savcı Adnan Çimenin de aynı yöntemle yurt dışına çıkarılacağı ortaya çıkarılmış, alınan bilgiler üzerine İstanbulda saklandıkları adresleri belirlenen hakim ve savcılar yakalanarak geçen 17 Şubat tarihinde tutuklanmıştı.