GündemAdayların her biri, bir Erdoğan olsun

Adayların her biri, bir Erdoğan olsun

03.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti’de de MHP ile yapılan ittifak çalışmaları kapsamında üzerinde mutabakata varılan il ve ilçelerde belediye başkan adayları bu aydan itibaren peyderpey açıklanmaya başlanacak.

Adayların her biri, bir Erdoğan olsun

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara - AK Parti’nin 31 Mart seçimleri için lokomotif kampanyasının “İstanbul” üzerine olması kararlaştırılırken, deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm çalışmalarının kampanyanın ana eksenini oluşturacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

AK Parti’nin İstanbul adayını belirlerken masasındaki en önemli başlıklardan birinin ise İmamoğlu’nun karşısına “polemikçi” mi yoksa “sakin mizaçlı” bir adayın mı çıkarılması gerektiği sorusu olduğu belirtiliyor.

AK Parti özellikle İstanbul için temayül yoklamalarının ardından çok sayıda anket ve saha çalışmasıyla vatandaştan yeni dönem beklentilerini ve belediye başkanlığı için isim tercihlerini topluyor. Megakent için eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, İstanbul Milletvekili Murat Kurum ile Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ismi öne çıkıyor. Ancak parti kulislerinde, süreç içinde “başka sürpriz bir ismin” gündeme gelebilme ihtimali de gözardı edilmiyor.

KENDİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Haberin Devamı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçtiğimiz günlerde partisindeki dar seçim ekibine “Mayıs seçimlerinde ben Tayyip Erdoğan olarak yüzde 52 oy aldım; AK Parti ise yüzde 36 oy aldı. Bu seçimlerde öyle adaylar belirleyin ki her biri birer Recep Tayyip Erdoğan olsun” dediği öğrenildi.