Gündem Adnan Oktar davası yeniden başladı

Adnan Oktar davası yeniden başladı

12.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak tanınan Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın, Yargıtay’ın bozma ilamının ardından yargılanmasına devam edildi.

Adnan Oktar davası yeniden başladı

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Oktar’ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 7 sanık katılmadı. Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Ayfer Bayer, bu dava dosyasının Yargıtay 8. Dairesi’nde görülmesi sırasında, ellerinde bir soruşturma kapsamında mahkeme kararıyla dinlenilen Cevat Babuna ve eşi Semin Babuna’ya ait telefon konuşmalarının bulunduğunu anlattı. Bu konuşmalarda Semin ve Cevat Babuna’nın, gazeteci Taha Akyol vasıtasıyla dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e, dosyanın zaman aşımı kararının bozulmasına ilişkin girişimlerde bulunduğunun tespit edildiğini iddia eden avukat Bayer, “Bu girişimler başarıya ulaşınca Semin ve Cevat Babuna Taha Akyol’a ve Cemil Çiçek’e teşekkür etmiştir” dedi.
Ayrıca, söz konusu zaman aşımı kararını veren Yargıtay üyelerinin HSYK’ya şikayet edildiğini belirten avukat Bayer, HSYK’nın soruşturma başlattığını ve bu dava dosyasını da istediğini söyledi.
Sanık avukatları, mahkemeye sundukları söz konusu telefon görüşmelerinin CD ortamında mahkeme huzurunda dinlenilmesini ve görüşmelerde adı geçen Semin Babuna, Taha Akyol ve Çiçek’in tanık sıfatıyla dinlenilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, talebi reddederek, duruşmayı erteledi.