Gündem Af Yasasında son gelişmeler! İkinci Yargı paketi ne zaman meclise sunulacak?

Af Yasasında son gelişmeler! İkinci Yargı paketi ne zaman meclise sunulacak?

28.10.2019 - 10:07 | Son Güncellenme:

Af Yasasına ilişkin yaşanan gelişmeler binlerce hükümlü ve ve aileleri tarafından araştırılmaya devam ediyor. İlk Yargı paketinin TBMM'de oylanması ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ikinci yargı paketi kapsamında yer alan infaz düzenlemesine ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kulislerden gelen haberlere göre Af Yasasına ilişkin ikinci yargı paketinin Kasım ayının ilk haftasında meclise sunulması bekleniyor. İşte son gelişmeler...

Af Yasasında son gelişmeler İkinci Yargı paketi ne zaman meclise sunulacak

Af Yasası kapsamında yaşanan gelişmeler binlerce hükümlü ve ailesi tarafından araştırılmaya devam ediyor. İlk yargı paketinin mecliste kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanmış ve resmen yürürlüğe girmişti. Bu kapsamda ikinci yargı paketi içerisinde yer alan infaz düzenlemesi cezaevlerinde yatan binlerce hükümlüye de umut ışığı olmaya devam ediyor. İnfaz düzenlenmesi kapsamında kısa süreli suçların akşamları veya hafta sonları veya ev hapsi şeklinde görülmesi ve 6 ay olan bu sürecin 1 yıl 6 ay olarak revize edilmesi gündemde! Peki Af Yasasını da içerecek olan ikinci yargı paketi ne zaman meclise sunulacak?

Haberin Devamı

AF YASASINI KAPSAYAN İKİNCİ YARGI PAKETİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

30 maddelik ikinci yargı paketinin Kasım ayının ilk haftasında meclise sunulması bekleniyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Abdülhamit Gül ikinci yargı paketinin ne zaman meclise sunulacağı sorusu üzerine TBMM'nin yoğunluk ve gündemine göre değişkenlik gösterebileceği açıklamasında bulundu.