Gündem Afet bölgelerinde vergiler ertelendi

Afet bölgelerinde vergiler ertelendi

27.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketi yaşanan yerlerde vergi ve SGK prim ödemesinin erteleneceğini, eşya zararlarının karşılanması için de yardım yapılacağını açıkladı...

Afet bölgelerinde vergiler ertelendi

 

Rize ve Artvin’de meydana gelen sel ve heyelan felaketinin izlerinin silinmesi için başlatılan çalışmalar dün de sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rize, Artvin ve Düzce’de meydana gelen sel felaketinin yol açtığı yıkımı ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ettiklerini belirtti. Erdoğan, “Başta afet bölgelerindeki vatandaşlarımız olmak üzere aziz milletimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyor, afet sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin’in Arhavi ve Murgul ilçeleri ile birlikte Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım, Uğurlu ve çevre köyleri, Rize’nin Güneysu ilçesi, Çayeli ilçesinin Büyükköy ve Madenli beldeleri ile köylerinin, Rize Merkez’e bağlı Muradiye ve Salarha beldelerinin ve çevre köylerinin, Ardeşen ilçesi Tunca Beldesi ve çevre köylerinin, Fındıklı, Kalkandere ve Pazar ilçelerinde selden etkilenen köylerin AFAD tarafından “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Acil destek paketi

Erdoğan, afet bölgesi ilan edilen bölgelerde “vergi ertelemesi”, “esnafa yönelik SGK prim ödemesi ertelemesi”, “eşya zararlarının karşılanması için yardım”, “esnaf kredilerinin geri ödemelerinin ertelenmesi”, “iş yeri ve araç zararlarının karşılanması için destek” ve “acil destek paketi” gibi çalışmalar yapılacağını bildirdi.

Afet bölgelerinde vergiler ertelendi

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Rize’nin Güneysu ilçesinde incelemelerde bulundu. Meteorolojinin bugün için şiddetli yağış uyarısı verdiği Doğu Karareniz’de bütün  tedbirleri aldıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Tüm kurumlarımız  teyakkuzda” dedi.

Afet bölgelerinde vergiler ertelendi

Kayıp 3 kişi aranıyor

Sel felaketinde Artvin’in Murgul ilçesinde kaybolan Serdar Yiğit ile Rize’nin Güneysu ilçesinde sele kapılan Hasan Arıcı ve Muradiye beldesinde çöken evin enkazı altında kalarak kaybolan Batuhan Delihasan için toplam 500 kişilik ekiple başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Sele kapılan üç kişinin izine dün de rastlanılmadı.

Haberin Devamı

Bakan Soylu Arhavi’de

Afet bölgelerinde vergiler ertelendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selde zarar gören Artvin’in Arhavi ilçesinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Arhavi Kaymakamlığı önünde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi’ne gelerek çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi alan Soylu, Arhavi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, selden hasar gören esnafla görüştü.

Doğu Karadeniz’e turuncu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre bugün sabah saatlerinde etkisini artıracak yağışlar Ordu ve Giresun ile Trabzon’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli, Trabzon’un doğusu ve Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı olacak. 

Afet bölgelerinde vergiler ertelendi

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Samsun’dan Artvin’e kadar olan bölgede çarşamba sabahına kadar kuvvetli yağış olasılığı gözüküyor. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin bu bölgelerde biraz problem olacak gibi gözüküyor. Dere yataklarından yükseklere doğru çıkmaları lazım. Trabzon, Artvin’de risk var. Toprak doymuş vaziyette suya. Geçirgenliği azaldı” dedi.

Yazarlar