Gündem ‘Afet bölgesinde 226 bin hamile var’

‘Afet bölgesinde 226 bin hamile var’

21.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) son “Türkiye Durum Raporu”nda 11 ilde afetten etkilenen 15.8 milyon kişi üzerine yaptıkları hesaplamalarda, 226 bin hamile kadın olduğu ve bunlardan 25 bininin bir ay içinde doğum yapacağı için desteğe ihtiyaç duyacağı uyarısında bulundu.

‘Afet bölgesinde 226 bin hamile var’

HANDE ATILGAN Ankara - Sağlık Bakanlığı, deprem bölgesinde ve nakledilen yerlerde, pek çok sağlıklı doğum gerçekleştiğini duyurmuştu. UNFPA da afete ilişkin raporunda, gebeler açısından bölgedeki ihtiyaca dikkat çekti. 11 il arasında Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Hatay’daki durumun daha kötü olduğu kaydedilen çalışmada, UNFPA’nin 20 milyon ABD doları olan fon çağrısının şu ana kadar yüzde 9’unun karşılandığı bildirildi.

Haberin Devamı

15 hastane hasarlı

Çalışmada, kadın doğum hastaneleri ve çok sayıda birinci basamak sağlık kuruluşları da dahil olmak üzere 11 ilde 15 hastanenin hasarlı olduğu kaydedildi. UNFPA’nin binası olan 5 birimde ve Adana, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır ile Adıyaman’da görevlendirilen 7 mobil ekiple 4 bin 45 hijyen ve anne-bebek kitlerinin dağıtıldığı aktarılan çalışmada, “250 bin kadın üreme sağlığı kiti, 15 bin adet hijyen kiti ve 5 bin adet anne-bebek kiti tedarik etme süreci sürüyor” denildi.