Gündem AK Parti MYK başladı! İşte masadaki konular

AK Parti MYK başladı! İşte masadaki konular

27.11.2023 - 14:54 | Son Güncellenme:

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti MYK başladı İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK toplantısına başkanlık ediyor. Toplantının gündeminde İsrail-Hamas çatışmasının yanı sıra, yüzde 50+1 tartışması olacak. Toplantıda, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasındaki yetki krizine de bir parantez açılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda yüzde 50+1 tartışması, İsrail-Hamas çatışmasında ateşkesin sağlanması ve Yargıtay-Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan polemik gibi kritik iç ve dış başlıklar değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya dönüşünde yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı seçilme şartı olan yüzde 50+1’in değişmesi gerektiğini belirterek, “50+1 mecburiyeti, partileri yanlış yollara sevk ediyor” demişti.

ERDOĞAN'A DESTEK AÇIKLAMALARI

Bu çıkışın ardından parti kurmaylarından, Erdoğan’ı destekleyen açıklamalar geldi. MYK toplantısında 50+1 şartının gözden geçirilmesi, anayasa değişikliğinin gündeme getirilip getirilmeyeceği masaya yatırılacak.

Toplantının gündeminde Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan polemik de olacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği anayasal ve yasal düzenlemelerin nasıl olabileceği incelenecek. Anayasa Mahkemesine ‘Bireysel başvuru üzerinde mi? Yeniden yargılama şartları üzerinde mi?’ yasal düzenlemeye gidileceği başlıkları mercek altına alınacak.