Gündem AK Parti'den peş peşe Ümit Özdağ açıklamaları

AK Parti'den peş peşe Ümit Özdağ açıklamaları

24.05.2023 - 12:45 | Son Güncellenme:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ikinci tur seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini ifade etmesinin ardından AK Parti'den peş peşe açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Özdağ, ikinci tur seçiminde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Basın açıklamasında konuşan Özdağ, 'Birinci turun sonunda görük ki ortaya çıkan görünüm iki adayın 28'inde bir ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturmuş ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Kendilerine sorduk, 'Sığınmacılar konusunda ne yapmak istiyorsunuz?' diye sorduk. Anlattıkları şey, sığınmacıların vatandaşlarına dönemsini içermiyordu. Kemal Bey ile görüştük, sığınmacıların geri dönmesi gerektiğini söyledi. Kendisiyle fikir birliğine vardık. Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik.' ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ'TAN ÖZDAĞ'A YALANLAMA

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı ortak açıklamada AK Parti'li Kurtulmuş ile görüşmesini anlatan Ümit Özdağ'a yanıt geldi. Özdağ'ın açıklamasının tamamen gerçek dışı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Suriyeli göçmenlerin geri dönüşleriyle ilgili çalışmalara da değindi.

Haberin Devamı

Özdağ'ın açıklamalarını yalanlayan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı; Sayın Ümit Özdağ'ın bugün yaptığı açıklamasında ifade ettiği "Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu" şeklindeki sözleri tamamen gerçek dışıdır.

Hem başbaşa görüşmemizde hem de sonrasındaki ortak basın açıklamasında ifade ettiğimiz gibi Hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: KILIÇDAROĞLU HDP'YE Mİ, ZAFER PARTİSİ'NE Mİ YALAN SÖYLÜYOR?

TRT Haber'e konuk olan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasını değerlendirdi. Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Sahte bir Milliyetçilik üretmeye çalışıyor 14 Mayıs'tan sonra. Sahte  bir muhafazakarlık üretmeye çalışıyor. Ama masada ortaklarıyla birlikte hazırladıkları bir sürü döküman var. Bütün o dökümanların karşısında bir mutabakatı tutuyor Zafer Partisi ile imzalıyor. Uçtan uca savrulan bir çizgi. Eğer bu açıklananlar doğruysa Zafer Partisi'ne vaat ettiği söylenen bakanlık ya da bir takım kurumlar söz konusuysa burada iki tane sonuç çıkıyor.

Haberin Devamı

Bunlar bir deklarasyon yapmışlar. Devleti yönetirken bile 6-7 Cumhurbaşkanı yardımcısı neyse ortak karar verecekti. Onların mutabık olmadığı konuda kendi Cumhurbaşkanı adayları herhangi bir karar veremeyeceklerdi. Böyle bir projeleri vardı. Şimdi bu şekilde bir ittifaka imza atıyor. Buradaki ortaya koyulan söylemler o masadakilerin birçoğunun söylemleriyle tabana zıt şeyler.

İkinci bir durum da şu; Kılıçdaroğlu, Türkiye'de herhangi bir makama gelirse bunun bir milli güvenlik sorunu yaratacağını söylüyordu. Açık bir şekilde ifade ediyorlardı. Şimdi çıktılar onlar da Kılıçdaroğlu ile ittifak yaptılar.

İttifak dediğimiz şey şudur; İttifak bazında, siyasi program bazında, siyaset yapma bazında bir tablodur. Dolayısıyla bugün Kılıçdaroğlu HDP'ye mi yalan söylüyor, Zafer Partisi'ne mi yalan söylüyor? Hangisine yalan söylüyor? Hangisini diğerine tercih ediyor?

Bununla ilgili bir netleşmeye gitmesi gerekiyor. Çünkü 14 Mayıs'tan önce ortaya koyduğu çizgi terör destek veren siyasetçiler şunu söylüyordu;

Haberin Devamı

'Biz Kılıçdaroğlu kazanırsa Cumhuriyet'i yıkıp yeniden kuracağız','Türkiye'de özerklik ilan edeceğiz' diyorlardı ve 'Teröristbaşına imtiyaz sağlayacağız' diyorlardı. Biz de defalarca çağrı yaptık; 'Bakın size destek veren siyasi parti ve siyasetçiler böyle söylüyor. Buna karşı bir şey söyleyecek misiniz?' diye 14 Mayıs'a kadar suskun kaldı. Demek ki terörle mücadele konusunda Cumhuriyet'in temel değerlerinin, demokrasinin korunması hususunda kazanımların bile kendince bir oy hesabı yaparak taviz verebilen bir kişilik ortaya koydu.

Şimdi ise, neredeyse Avrupa'daki aşırı sağcılarla aynı düzlemde duran bir çizgiyle ittifak yapma içerisinde. Burada Kılıçdaroğlu bugüne kadar getirdiği 6'lı masadaki +1, 7'li masadaki ortaklarına mı yalan söylüyor yoksa bugün Zafer Partisi'ne mi yalan söylüyor? Bunun net bir şekilde ortaya çıkması lazım.

Doğruyu söylemek gerekirse... Bu derece savrulan bir siyasetçinin, bu derece çıkarcı davranan bir siyasetçinin siyasi tutumunun artık ürkütücü olduğunu düşünmeye başlıyorum.

Haberin Devamı

"BUNLARIN MİLLİYETÇİLİKLERİ KIRMIZI PLAKA KADAR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan Ümit Özdağ'a daha önceki konuşmasını alıntılıyarak tepki gösterdi.

Özhaseki, "Seçimden önce “Kemal Kılıçdaroğlu kazanırsa ülke bölünür, iç savaş çıkar” diyen Ümit Özdağ, birkaç Bakanlık’ta anlaşınca ikinci turda Kılıçdaroğlu’na destek verme kararı almış. Bunların milliyetçilikleri kırmızı plaka kadar, koltukları kadar. Aziz milletimiz bu sahte milliyetçilere gereken cevabı sandıkta verecektir." ifadelerini kullandı.

AK Partiden peş peşe Ümit Özdağ açıklamaları

 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZHASEKİ'DEN ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Bugün Ümit Bey karanını açıklamış. Hayırlı olsun. Herkes fıtratını işliyor, diyecek bir şey yok. Ama Ümit Bey'in yıllardır söylediği, 'ben milliyetçiyim, ülkücüyüm' sözleri kulaklarımızda. Ümit Bey, kırmızı plakalı bir araç gösterdiler diye niye kendinden geçtin?" dedi.

Melikgazi Tiyatro Salonu'nda, çeşitli partilerden AK Parti'ye geçen 125 kişiye rozet takma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Ben ana muhalefetteki Amerikan hayranlığını bir türlü anlamış değilim. Yine başka türlü mecralara baktığınızda, ortaklık kurdukları partiler içinde İYİ Parti var. İYİ Parti, 'biz bu ülkeye sevdalıyız, bizler ülkücü ve milliyetçi insanlarız, PKK'dan dolayı HDP'ye mesafeliyiz' demiyorlar mı? Şimdi yetki verdikleri Kılıçdaroğlu, HDP ile oturduğunda 11 madde üzerinde mutabakat sağlamadı mı? Sağladılar. Bu mutabakatların içinde, 'İmralı'nın kapısını kıracağız, 100 yıllık Cumhuriyetle hesaplaşacağız' diyorlar. İYİ Parti size ne oluyor? Niye hiç sesiniz çıkmıyor?" diye konuştu.

'AKŞENER, SITMAYA MI ÖLÜME Mİ RAZI OLDU?'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e eleştirilerini sürdüren Özhaseki, "Akşener, sıtmaya mı, ölüme mi razı oldu? Ben anlayamadım. İkisinden birine razı oldu. Akşener, 'noter masası ve kumar masası olmayacağız' dedi. Sonra döndü geldi. O kumar masasına oturdu. Ne söylediyse yuttu. Sessizce devam ediyor. Bunlardaki koltuk aşkından dolayı göz yumdukları bu meselede doğrusu benim içime sinmeyen birçok olay var. Bir pazarlık neticesinde tüm milli hassasiyetlerini insan yitirir mi? İlle iktidar olacağız diye her şeye göz yummak zorunda mısınız? Ne yazık ki bugün gelinen noktada onların da böyle bir zorluğu var. Bunları anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN KARARI HAYIRLI OLSUN

Millet İttifakı'na destek açıklaması yapan Ümit Özdağ'ı da eleştiren Özhaseki, şöyle konuştu: "Bugün Ümit Bey karanını açıklamış. Hayırlı olsun. Herkes fıtratını işliyor, diyecek bir şey yok. Ama Ümit Bey'in yıllardır söylediği, 'ben milliyetçiyim, ülkücüyüm' sözleri kulaklarımızda. Ümit Bey, 'Kılıçdaroğlu iktidara gelirse bu ülke bölünür, güneydoğuda savaş çıkar' diyordu. Ne oldu ya? Ümit Bey, kırmızı plakalı bir araç gösterdiler diye niye kendinden geçtin? Gerçi geçse ne olur, geçmese ne olur? Ne faydası var, ne zararı var. Çünkü oraya gönül veren insanların hassasiyetleri farklı. Biz bunları biliyoruz. O hassasiyetleri biz de taşıyoruz. O yüzden onun kararı sadece kendini ilgilendirir. O pazarlıkta kendi alnında bir yafta olarak kalır. Ölünceye kadar gider. Bunu da hiç kimse unutmasın." (Furkan KAVUKLU- Sümeyye MURAT / DHA)