Gündem AK Parti'li Karaaslan: Türkiye Yüzyılı sürdürülebilirliğin ve verimliliğin yüzyılı olacak

AK Parti'li Karaaslan: Türkiye Yüzyılı sürdürülebilirliğin ve verimliliğin yüzyılı olacak

22.06.2023 - 11:57 | Son Güncellenme:

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Türkiye Yüzyılı sürdürülebilirliğin ve verimliliğin yüzyılı olacak. Bu dönemde en önemli önceliklerimizden ve hassasiyetlerimizden biri çevre olacak" dedi.

AK Partili Karaaslan: Türkiye Yüzyılı sürdürülebilirliğin ve verimliliğin yüzyılı olacak

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, parti genel merkezinde partisinin kadın milletvekilleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Haberin Devamı

Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğüne başlatılan 'sıfır atık' ve 'iklim değişikliği' konularında sunum gerçekleştirdi. Karaaslan, Türkiye'nin en çevreci partisinin AK Parti olduğunu belirterek, "Konu sıfır atık olunca sadece söylemlerimizi değil eylemlerimizle de sadece teoride değil pratikte de uygulamalarımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Çevre ve iklim meselesi dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında yer almakta. Ülkelerin iklim krizi ve iklim krizinin neden olduğu afetler başta olmak üzere bütün zararlar için ciddi önlemler aldığı, kuraklık riskinin yeryüzünü tehdit ettiği, iklim dengesinin bozulması nedeniyle aşırı hava olaylarının afetlere dönüştüğü, hayat kaynağımız olan suyun yetersizliğinin dünyanın bir bölümünü derinden etkilemeye başladığı, iklim değişikliği nedeniyle evini, şehrini, ülkesini terk etmek zorunda kalan insanların hızla arttığı bir dönem yaşıyoruz. Bugün gelinen noktada artık ülkeler ve uluslararası toplum bu konuyu daha fazla göz ardı edemez" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'KADINLARIN ROLÜ ÇEVRE KONUSUNDA DA ÇOK BÜYÜKTÜR'

Covid-19'dan sonra dünyanın bir başka küresel tehdit olan iklim krizi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Karaaslan, "Ne yazık ki iklim krizinin bir aşısı yok. Belki de hayatımızda yapacağımız değişikliklerle, değiştireceğimiz alışkanlıklarımızla ve çevre merkezi düşünme yeteneğimizi arttırarak belki de her birimiz birer aşı olabiliriz. Bu vesileyle dünyayı iyileştirebiliriz. Uluslararası topluma, ülkelere ve tek tek bireylere bu konuda çok önemli görevler düşmektedir. Aileyi oluşturan, topluma yön veren ve aslında toplumun temel unsuru olan kadınların rolü de her meselede olduğu gibi çevre konusunda da çok büyüktür. Kadınların öncülüğü ve lokomotif gücüyle başlayan her işin başarıyla sonuçlanacağına, her projenin hak ettiği seviyeye ulaşacağına gönülden inanıyorum" dedi.

'ÜLKEMİZİN ÖNÜNDE YENİ UFUKLAR AÇIYORUZ'

İnsanın tabiatın hakimi olamayacağını aktaran Karaaslan, "Partimizin çevre politikalarının ortaya konulması ve geliştirilmesine yönelik çalışmaları kadim kültürümüzden aldığımız tezle anlamlandırıyoruz. Dünyayı kirleten ülkelerden biri olmadığımız, tarihi sorumluluğumuz yok denecek kadar az olmasına rağmen; küresel işbirliklerinin, uluslararası anlaşmaların paydaşı olarak çevreyi, politikalarımızın merkezine alan, çevre ve kalkınmanın birbirine alternatifi olmadığını, aksine birbirlerini daha da güçlendirdiğine inanan, sürdürülebilir kalkınma ilkesiyle yoluna devam eden bir iktidar olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, '2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma' devrimiyle ülkemizin önünde yeni ufuklar açıyoruz. Türkiye Yüzyılı sürdürülebilirliğin ve verimliliğin yüzyılı olacak. Bu dönemde en önemli önceliklerimizden ve hassasiyetlerimizden biri çevre olacak" diye konuştu. (DHA)