Gündem AK Parti'li Kurtulmuş'tan 14 Mayıs seçimleri ve 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu

AK Parti'li Kurtulmuş'tan 14 Mayıs seçimleri ve 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu

26.03.2023 - 12:06 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Partili Kurtulmuştan 14 Mayıs seçimleri ve Türkiye Yüzyılı vurgusu

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle; Türkiye geçtiğimiz 20 yıl içerisinde hizme ve eser siyasetini gerçekleştirmiş oldu. Türkiye kendi gündeminde olan hatta bir kısmının da gündeminin üstünde olan konuları başarıyla gerçekleştirdi. Altı yapı tamamlandı. Türkiye bugün milli savunma sanayiinde dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline geldi. Türkiye dış politikada sözü güçlü, gücü tesirli bir ülke haline geldi.

Haberin Devamı

Türkiye kendi doğal gazı ve petrolünü çıkarabilecek bir noktaya geldi. Yurdumuz baştan aşağı alt yapı çalışmalarıyla, üniversiteleriyle, hastaneleriyle, yollarıyla vs. bütün bunlar tamamlandı.

"TÜRKİYE YÜZYILI" HEDEFİ

Türkiye tam sınıf atlama, bir lig atlama sürecinin başlangıcına geldi. Onun için diyoruz ki; bu 20 yıldır yapılan ve Türkiye'ye kazandırılan bütün bu hizmetlerle birlikte, ama en önemli kazanımız olan özgüven inşaası ve vesayetlerin tarihe gömülmesiyle birlikte Türkiye yeni bir dönemin eşiğine girdi. O da önümüzdeki yüzyılı yani Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını 'Türkiye Yüzyılı' yapma hedefidir. Bu ortak bir milli hedef olarak önümüze konuldu. Yani Türkiye ya bu istikamette güven ve istikrar içerisinde yoluna devam edecek. Türkiye her alanda sanayisi, yüksek teknolojileri, eğitimiyle, dış politikadaki başarılarıyla, milli savunma sanayiinde ortaya koymuş olduğu başarıyla ya bu istikamette yürüyüşe devam edecek ya da Türkiye kendi iç çekişmeleri, iç çatışmaları ya da istikrarsızlıkları, koalisyon hükümetleri anlamında gelecek.

Haberin Devamı

"YOL AYRIMI DEDİĞİMİZ ŞEY BUDUR"

Karşı ittifaka baktığınız zaman bunu görüyorsunuz. Koltuk pazarlıklarının, bakanlık pazarlıklarının, hangi partiye ne verileceği hesaplarının yapıldığı birbirine hiç benzemeyen siyasi partilerin hatta taban tabana ideolojik zıt partilerin bir araya geldiği bir koaliyondan bahsediyoruz. Ya da Türkiye yeniden bu koalisyonlar dönemine doğru dönecek. Tam da yol ayrımı dediğimiz şey budur.

"HER SEÇİM ÖNEMLİ AMA BU SEÇİM..."

Biz bu anlamda Türkiye Yüzyılı hedefinin sadece AK Parti'nin sadece Cumhur İttifakı'nın hedefi olması ötesinde 85 milyonun ortak bir hedefi olarak benimsendiği bir noktada olması gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah 14 Mayıs'ta da milletimiz Türkiye Yüzyılı kapılarını açacak. Her seçim önemli ama bu seçim Türkiye'nin önümüzdeki yüzyılını belirleyecek olan bir seçim.

Bir buçuk yıldır süren bir strateji var. AK Parti her zaman sahada olan bir partidir. Türkiye Yüzyılının ne olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacak. Deprem anından itibaren 7/24 aktif çalışan teşkilatlarımız sahada.

Haberin Devamı

Mitingler yapılacak, etkili ve gürültüsüz bir kampanya olacak.

EMEKLİ MAAŞI 7500 TL

Bizim hep baştan beri söylediğimiz bir şey. Milletin masasında olup da AK Parti'nin masasında olmayan bir şey yok. Bunlardan biri EYT'ydi. Emekli maaşları konusunda da böyle bir çağrı var. Zaruretti, insani bir durumdu. Hayırlı olsun. Bu tür şeyler düzenlemeler için çok az bir vaktimiz vardı. Bu yüzden milletin masasında ne varsa ıskalamadan ele almaya çalışıyoruz.

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE NELER VAR?

Ayrı ana başlıklar altında düzenlenmişti ama maalesef, kamunun da bundan sonraki meselesi deprem bölge olacak. Bilim odaklı ulusal risk planı için çalışıyoruz.

İstanbul'la ilgili bir plan yapıyoruz. Bunlar da seçim beyannamesinde yer alacak. Tüm şehirlerimiz için de bu risk planını yapıyoruz. Türkiye'nin her bölgesinde kentsel dönüşüm yapacağız.

YENİDEN REFAH PARTİSİ CUMHUR İTTİFAKI'NDA

Yeniden Refah'ın İttifaka katılması sürpriz değildir. Eşyanın tabiatına uygun olan gerçekleşmiştir. Hayırlı olsun, ben bunun Cumhur İttifakı'na büyük bir sinerji kazandıracağına inanıyorum. Mutabakat metni bu hassasiyetlerin en azından bir kısmının kaleme alınmış halidir.

Haberin Devamı

3 DÖNEM KURALI

Bu seçim hakikaten çok kritik bir seçim. Tarihi öneme sahip olan bir seçim ve yurttaşlarımız, seçmenlerimiz tabi Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanımızın yapabilme kabiliyetine yönelik vasıflarına bakacak. Ama partiler açısından da oy verirken de mutlaka milletvekili listelerine de bakacaktır. Kimin, hangi ismin olacağından ziyade bu seçimin kritik kavramı itibar kavramıdır. Bajaı olmayan, yükü olmayan çok şöhretli olması gerekmez. Pırıl pırıl itibarlı insanların yörelerinde sevilen, şehirlerinde karşılığı olan insanların listelerimizde olması esas sorumluluğumuzdur.

Ümit ederim ki burada layıkıyla seçebilmek, layıkıyla iyiler arasında en iyisini bulup ortaya çıkarabilmek nasip olur ve milletimizin karşısına itibarlı insanlardan oluşan bir listeyle çıkmak mümkün olur.

Haberin Devamı

Bunun için her seçim AK Parti başardığı hususlardan birisi değişim ve yenilenmedir. Her seçimde belli oranda milletvekili listeleri, her kongrede partinin MKYK'sı, il seçimlerinde il başkanlıkları ve il yönetim kurulu üyelikleri belli oranlarda yenilenir. Bu seçimde de özellikle 3 dönem kuralının bunun uygulanmasıyla birlikte zaten ciddi bir yenilenme olacak. Genel eğilim bu yöndedir. Zaten parti teşkilatlarımıza da sorsanız herhalde yüzde 90'ı yüzde 95'i 'Evet. Bu kuralı uygulayın' der. Genel eğilim budur.

Bunun şöyle bir faydası var. Biz AK Parti olarak sadece milletvekillerinden bir müteşekkil siyasi parti değiliz. Diyelim 350 milletvekili aldınız. Ama parti görevleri var, belediye görevleri var, önümüzdeki 1 sene sonra seçim var. Binlerce, on binlerce Türkiye'nin çok stratejik makamları var ve bütün bunların hepsinin lideri sayın Cumhurbaşkanımız. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın hem elini rahatlatmak hem seçimde daha rahat davranabilmesini temin etmek için bu kuralın uygulanması partiye ciddi bir yenilenme ve gençleşme imkanı sağlayacaktır.

BAKANLARIN MİLLETVEKİLİ OLMASI

Bakan arkadaşlarımızın önemli bir kısmı siyasetten gelmeyen arkadaşlarımız. Siyasette büyük bir mesafe aldılar. Büyük bir liderin yanındaydılar. Çok ciddi bir şekilde tecrübe kazanacak ve millete etkisi ve faydası olacak. Aday olun olmayın her seçim kampanyası üniversite gibidir.

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?

Cuma günü bitti, artık kendi logosuyla Cumhur İttifakı'na hiçbir parti katılamaz. Cumhur İttifaklı ilkeler üzerinde konuşulmuş ve durulmuş bir ittifaktır. Bundan sonrada bu ilkeler üzerinde birleşecek tüm partilere kapımız açıktır. Ortak anlayış içinde bütünleşmek isteyen herkese kapımız açıktır.

Türkiye'nin bu yeni merkezinde yer almak isteyen tüm partilere kapımız açıktır.

BIDEN'IN AÇIKLAMALARI

ABD'de olsun AB'de olsun, bazı siyaset çerçevelerinin Erdoğan karşıtı bir tutumda olduğu aşikar. Bu millet bunu görüyor. Yol ayrımının da abartılı bir ifade olmadığını görüyor.

SAHA GÖZLEMİ, ANKETLER...

Şahsi görüşümüz başka, objektifliğimizden taviz vermeyiz. Türkiye'nin en zor seçimi. Terörle mücadelede hangi kavramlar üzerinden mücadele edecekler, hiçbiri ortada yok. Neyi nasıl yönetecekleri belli olmayan bir yapı var.

Yaptığımız son anketlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın önde olduğu görülüyor. Partimiz de önce Sayın Cumhurbaşkanımız da öndedir. Güçlü demokrasinin göstergelerinden biri de katılım oranıdır.