Gündem Milliyet gündeme getirdi, akran zorbalığı müfredata girdi

Milliyet gündeme getirdi, akran zorbalığı müfredata girdi

30.11.2023 - 06:45 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son zamanlarda okullarda artan ve Milliyet gazetesinin 13 Eylül’de yayımladığı yazı dizisiyle gündeme getirdiği akran zorbalığını müfredata dahil etti.

Milliyet gündeme getirdi, akran zorbalığı müfredata girdi

Ortaokullarda seçmeli ders olarak verilecek “Okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları” kapsamında öğrencilere akran zorbalığı ve siber zorbalıkla nasıl mücadele edecekleri anlatılacak.

Haberin Devamı

Toplumsal Değerler ve Ahlak ünitesinde yer alacak toplumsal değer, etik, ahlak, toplumsal sorun, akran zorbalığı, dijital güvenlik, dijital değer başlıkları altında işlenecek derste, şiddet ve akran zorbalığı kavramları üzerinde durulacak; dijital şiddet çeşitleri tanıtılacak; dijital güvenlik, dijital bağımlılık, siber takip, siber dolandırıcılık, siber tehdit, siber zorbalık, siber taciz; siber istismar hakkında bilgi verilecek ve dijital şiddetle baş etme yolları üzerinde tartışma yapmaları sağlanacak. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın onayından geçen derste, toplumsal değerlerin eğitim ortamındaki önemi değerlendirilirken sevgi, saygı, eşitlik, doğruluk, çalışkanlık, şefkat ve merhamet sahibi olmak gibi değerlerin önemi üzerinde durulacak. 

Haberin Devamı

Milliyet gündeme getirdi, akran zorbalığı müfredata girdi