Gündem Akşener: Yabancılara konut satışı durdurulsun

Akşener: Yabancılara konut satışı durdurulsun

23.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay’dan başlayarak, tüm Türkiye’de, yabancılara konut satışının durdurulması çağrısında bulunurken, “Artık sığınmacı problemini çözme vakti gelmiştir. Buradan iktidarı, başlayacak olan yeni inşa süreci kapsamında sığınmacıları ülkelerine geri göndermeye, bunun için de gerekli adımları atmaya ve diplomatik görüşmeleri derhal başlatmaya davet ediyorum” dedi.

Akşener: Yabancılara konut satışı durdurulsun

Hayatını kaybeden depremzedeler için saygı duruşu ile başlayan partisinin TBMM Grubu toplantısında konuşan Akşener, 1999 depremini bizzat yaşamış, yakınlarını kaybetmiş biri olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

‘Ders alınmadı’

O depremin herkese enkaz altındakilerin kurtarılması için ilk 72 saatin ne kadar önemli olduğunu, bölgeye desteğin en hızlı şekilde sağlanması gerektiğini gösterdiğini belirten Akşener, son deprem felaketinde ilk 3 gün boyunca bölgede organizasyon krizi yaşandığını, beşinci günde bile arama kurtarmanın ulaşamadığı enkazlar olduğunu söyledi.

Binlerce insanın yakınlarının enkaz altında, gün geçtikçe azalan seslerini dinlediklereni anlatan Akşener, “Dondurucu soğukta, barınma, ısınma ve hijyen ihtiyaçlarını karşılayamayan, günler boyunca tuvalet sorunuyla uğraşan vatandaşlarımız vardı. Ez cümle biz 24 yılın ardından 6 Şubat’ta sadece deprem gerçeğiyle yüzleşmedik. Aslında, 24 yıl sonra hiçbir dersin alınmadığı, sadece beton blokların değil, ahlakın da çürüdüğü gerçeğiyle yüzleştik. İmar affının, çözüm değil, tam tersine, ölüm fermanı olduğu gerçeğiyle yüzleştik. Tedbirsizlikle, iş bilmezlikle, liyakatsizlikle yüzleştik... Afet yönetiminin çöktüğünü, Sayın Erdoğan ve ekibinin, acizliğini gördük. AK Parti iktidarında hiç kimse sorumluluk almıyor. Kimse hesap vermiyor. Bir Allah’ın kulu bile istifa etmiyor. Onlar zerre utanmıyor; ama onlar adına ben utanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Demografik tehlike’

Yaklaşık 2,5 milyondan fazla vatandaşın deprem bölgesi dışına çıktığının tahmin edildiğini söyleyen Akşener, “Mevcut sığınmacı sorunuyla birlikte irdelendiğinde bu durum gelecekte bölgedeki insanlarımız için, bir demografik değişim tehlikesini gözler önüne seriyor” dedi. Bu konuda TBMM’yi görüşmeye çağıracaklarını belirten Akşener, şunları söyledi:

“Nüfusumuzun yüzde 16’sını oluşturan deprem bölgesinde yaklaşık 1 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Hatay’dan başlayarak tüm Türkiye’de, yabancılara konut satışının durdurulması çağrısını yineliyorum. Artık sığınmacı problemini çözme vakti gelmiştir. Buradan iktidarı, başlayacak olan yeni inşa süreci kapsamında sığınmacıları ülkelerine geri göndermeye, bunun için de gerekli adımları atmaya ve diplomatik görüşmeleri derhal başlatmaya davet ediyorum.”