Gündem Ankara ilçe adayları bugün açıklanıyor

Ankara ilçe adayları bugün açıklanıyor

24.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara ilçe belediye başkan adaylarını bugün ATO Congresium’da yapılacak toplantıda ilan edecek.

Ankara ilçe adayları bugün açıklanıyor

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA- Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi İstanbul’da düzenlenen programla megakentin 39 ilçesinin başkan adaylarını tanıtmıştı. Önceki gün başkente döner dönmez Genel Merkez’e geçerek aday mesaisi yapan Erdoğan, üst komsiyonla birlikte Ankara, Van, Gaziantep, Adana ve Mardin ilçe aday adaylarının belirlenmesi için çalıştı. Listesi kesinleştirilen Ankara’nın ilçe belediye başkan adayları bugün ATO Congresium’da yapılacak tanıtım toplantısında Erdoğan tarafından ilan edilecek. Toplantıda Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin adayının destekleneceği Ayaş, Kalecik, Polatlı, Gölbaşı ve Etimesgut’un belediye başkan adaylarının da tanıtılması bekleniyor.

Haberin Devamı

AK Parti’nin merakla beklenen seçim beyannamesinin ise 30 Ocak’ta açıklanması planlanıyor. Erdoğan tarafından açıklanacak beyannamede, kentsel dönüşüm ve dirençli şehirlerin yanı sıra, ilk kez “şehir ekonomisi” başlığı da yer alacak

YRP ve BBP ile görüşüldü

Öte yandan AK Parti’de önceki akşam iki önemli görüşme gerçekleştirildi. AK Parti heyeti önce Yeniden Refah Partisi (YRP) ardından da Büyük Birlik Partisi (BBP) heyetleri ile bir araya geldi. İki partiyle de belirlenen bazı iller üzerinde özellikle de belediye meclis üyelikleri konusunda işbirliği yapılıp yapılamayacağı masaya yatırıldı.