Gündem Ankara'daki saldırı girişimi! İçişleri Bakanlığı 2. teröristin kimliğini açıkladı

Ankara'daki saldırı girişimi! İçişleri Bakanlığı 2. teröristin kimliğini açıkladı

04.10.2023 - 06:43 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, Ankara'daki saldırı girişimiyle ilgili son dakika açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden diğerinin de BTÖ (PKK/KCK) üyesi Özkan Şahin olduğu tespit edilmiştir." denildi.

İçişleri Bakanlığı, Bakanlığın önündeki terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerden ikincisinin terör örgütü PKK/KCK üyesi Özkan Şahin olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 01.10.2023 tarihinde Bakanlığımıza yönelik 2 terörist tarafından düzenlenen hain saldırı girişimi, kahraman polislerimizin anında karşılık vermeleri neticesinde engellenmiş ve teröristler etkisiz hale getirilmişti.

Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin BTÖ (PKK/KCK) üyesi Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edilmişti. Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden diğerinin de BTÖ (PKK/KCK) üyesi Özkan Şahin olduğu tespit edilmiştir.

Güvenlik birimlerimizce başlatılan soruşturma devam etmektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Haberin Devamı

Ankaradaki saldırı girişimi İçişleri Bakanlığı 2. teröristin kimliğini açıkladı

SALDIRI GİRİŞİMİNİN PERDE ARKASI

İstanbul Milli İstihbarat Teşkilatı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Jandarma Genel komutanlığı özel bir ekip oluşturdu. Ankara’da gerçekleştirilmeye çalışılan terör eylemi ile alakalı olarak soruşturma sürüyor. Peki pazar günü ne yaşandı?

Ankara’da 2 terörist TBMM’nin yasama çalışmalarının başlayacağı gün İçişleri Bakanlığı’na saldırı girişiminde bulundu. Patlamaya ilişkin CNN Türk'te İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ teröristlerle ilgili yeni detayları ve planlarını canlı yayında anlattı.

 Nihat Uludağ, “Burası İçişleri Bakanlığı’nın yerleşkesi, iki kapısı var. EGM’nin kapısı var diğer tarafta Jandarma Genel Komutanlığı’nın olduğu kapı var. Teröristler veteriner teknikerinden öldürüp onu gasp edip aracı alıp nereye geliyor. Atatürk Bulvarı üzerine geliyor. Buraya geliyorlar, aracı park ediyorlar teröristlerden bir tanesi direksiyon mahalinde, diğeri ise aracın arka koltuğunda oturuyor. Araç durduğu an sürgülü kapıyı açıyor. Nizamiyeye doğru hamle yapıyor. Oraya doğru silahla ateş ederek buraya doğru ilerlemeye çalışıyor. Amacı ne? Buradaki polis memurlarını etkisiz hale getirip içeri girebilmek peki ne oluyor? Orada müthiş bir kahramanlık hikayesi var. Olay aynında burada özel güvenlik eğitimli 6 polis memuru görev yapıyor. Buradaki polisler anında karşılık veriyor. Uzun namlulu silahlarla teröristlere yönelik yoğun atış gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

‘BOMBANIN NASIL PATLADIĞI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA SÜRÜYOR’

Güvenli kamerası incelemesinde terörist içeri giriyor ya aslında orada canlı bomba düzeneği var. O bombanın nasıl patladığı ile ilgili çalışma sürüyor. Polise ateş ettiği sırada bir anda terörist patlıyor. Yoğun ateş sonrası mı patladı, dışarıdan etkenle mi patladı yoksa kendisi mi patladı. Soruşturma sonunda netlik kazanacak.

Diğer terörist nerede? O da çıkıyor omzunda roket atar var. Yine bomba düzeneği var. Ne oluyor? Şok dalgasıyla birlikte omzundaki roket atarı yere düşüyor ama uzun namlulu silahla ateş ederek ilerlemeye devam ediyor.

Amacı ne? Emniyet Genel Müdürlüğü nizamiyesinin içerisine girip EGM’de büyük patlama gerçekleştirmek istiyorlar. Diğer polisler nerede? 3 ‘erli grup halinde profesyonel bir hamle yapıyorlar. İkinci terörist nizamiyeden adımını attığı andan itibaren tabanca ile başından vurarak etkisiz hale getiriyorlar. Neden tabanca ile vuruyorlar. O teröristin üzerinde 9 kilo 700 gram plastik patlayıcı var. Patlatması halinde 6 polis memuru şehit olabilir.

Haberin Devamı

Önlenmesi için tabanca ile mücadeleye devam ediyorlar. Tabanca ile başından vurulan terörist etkisiz hale geliyor.

‘VETERİNER TEKNİKERİN ARACINI ALIYORLAR’

Bir tanesinin kimliği belli oldu. Teröristler Kayseri Develi’de veterinerlik hizmeti vermek isteyen teknikerin aracını alıyorlar.

O gün TBMM’nin açılış günü, TBMM’ye 300 metre uzaklıkta. PKK böyle bir hain planı işleme koymaya çalışıyor.

 

BUGÜNE KADAR GERÇEKLEŞMİŞ BİLİNEN EYLEMLERDEN FARKLI BİR DURUM VAR MI?

Bu çok profesyonelce yapılmış bir eylem İstiklal Caddesi’nde de görmüştük. Ama PKK terör örgütü çok önem verdiği sansasyonel eylemlerinde şöyle bir yol izliyor. Daha önce eğitim kamplarında uzun süre eğitim alıp deşifre olmuş kişilerden değil belli oranda eğitim verip kimse tarafından bilinmeyen tarafından seçiliyor. Taksim eyleminde olduğu gibi az bilinenler seçiliyor eğitiliyor.”