Gündem Antalya’da ‘Böcek’ yeniden

Antalya’da ‘Böcek’ yeniden

01.04.2024 - 05:26 | Son Güncellenme:

Akdeniz Bölgesi’nde 8 ilin 4’ünü CHP, 3’ünü AK Parti, 1’ini MHP kazandı. Antalya’da resmi olmayan sonuçlara yüzde 48.65 oy alarak yerini koruyan Muhittin Böcek, “Herkesin belediye başkanı olmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Antalya’da ‘Böcek’ yeniden

Turizmin başkenti Antalya’nın tercihi yine CHP oldu. Mevcut Başkan CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, rakibi eski Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye karşı girdiği yarışta yeniden ipi göğüsledi. 2019’daki yerel seçimde yüzde 50.62 oy alan Böcek, bu seçimde 48.65 oy aldı. 2019’da 19 ilçeden beşini kazanan CHP Antalya’da 9 ilçe belediyesini daha kazanarak 14 ilçede birinci parti oldu. İki ilçeyi AK Parti, bir ilçeyi MHP, bir ilçeyi de DP kazandı.

Haberin Devamı

‘Bizi şımartmadı’

Resmi olmayan sonuçlara göre yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Muhittin Böcek, “Bize destek olan oy veren başta yol arkadaşlarım olmak üzere AK Partililer, milliyetçiler dahil bütün vatandaşlarımızın desteğiyle bizi bu göreve getiren herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin belediye başkanı olmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Çalmadan çırpmadan Gazipaşa’dan Kaş’a, 913 mahallede ayrım yapmadan hizmet ettik. Dört dönem Konyaaltı Belediye Başkanlığının ardından ikinci dönem üst üste büyükşehir belediye başkanlığı rekorunu kırdıran sizlere çok teşekkür ediyorum. Aldığımız oylar bizi şımartmadı. Her gelen oy bize insanlara bağlamıştır” diye konuştu.

Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Böcek, “Gençlerimiz, kadınlarımız, çiftçimiz, esnafımız, emeklilerimiz, turizmcimiz kazandı.. Antalya kazandı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Elimizden geleni yaptık’

Yüzde 40 oy oranı alan AK Parti adayı Hakan Tütüncü ise, “Biz her zaman milletimizin kararının başımızın üstünde yeri olduğunu söyledik. Hayırlı neticeler olsun. Elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Siyaset uzun soluklu bir yolculuk, yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Mersin yine ‘Seçer’ dedi

Mersin’de, oyların 59.13’ünü alan CHP’nin adayı ve mevcut başkan Vahap Seçer resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan isim oldu. MHP’nin adayı Serdar Soydan yüzde 30.78 oranında oya sahip oldu. Seçer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün hep birlikte Türkiye’ye bir mesaj gönderdik. Birlikte tarih yazdık” dedi.

6 belediye kaybetti

Mersin’de MHP Anamur, Silifke, Toroslar ve Yenişehir ilçelerini CHP’ye kaptırırken, Mut ve Çamlıyayla ilçelerini de İYİ Parti aldı. Aydıncık AK Parti’den CHP’ye, Akdeniz de DEM Parti’nin yönetimine geçti.

‘Altın kemerim burada’

Burdur’da resmi olmayan sonuçlara göre seçimi CHP’nin adayı Ali Orkun Ercengiz yüzde 46.39 oy oranıyla kazanmayı başardı.

Vatandaşlar, sevinç çığlıkları ve sloganlar eşliğinde meydanlara çıkarak kutlama yaptı. Üçüncü kez Burdur Belediye Başkanı seçilen Ercengiz, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “Beni bir arkadaşım aradı. Üst üste başpehlivan olana altın kemerini verirler demişti. İşte benim altın kemerim burada. Bana altın kemeri sizler verdiniz. Değerli hemşehrilerim, bu seçimi biz kazanmadık. Burdur’da sadece CHP’liler değil oy pusulasının üstünde ne kadar parti varsa hepsi kazandı” ifadelerini kullandı. Öte yandan Burdur’un Bucak ve Çavdır ilçelerini CHP kazanırken, Kemer ilçesinde Ak Parti’nin adayı birinci oldu.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş’ta, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi yüzde 41.86’yla AK Parti’nin adayı Fırat Görgel, Hatay’da AK Parti’nin adayı yüzde 44.45’le Mehmet Öntürk, Osmaniye’de yüzde 40.13’le MHP’nin adayı İbrahim Çenet, Adana’da yüzde 46.48’le CHP’nin adayı mevcut başkan Zeydan Karalar kazandı.

Antalya’da ‘Böcek’ yeniden

‘Erik dalı’yla kutlama

Sokaklara dökülen Antalyalılar, yüzlerce araçla konvoy yaptı. Çoğunluğu kadın yaklaşık 15 kişi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki konvoyun önünü kesip açtıkları erik dalı şarkısıyla oynadı. Kadınların coşkulu kutlamasına diğer sürücüler de eşlik etti.

Haberin Devamı

‘Desteğinizi unutmayacağız’

Isparta’da, AK Parti’nin adayı Şükrü Başdeğirmen 42.22 oy alarak seçimi kazandı. Zaferini Kaymakkapı Meydanı’nda toplanan kalabalıkla kutlayan Başdeğirmen, “Oylarıyla destek ve teveccühleriyle buna vesile olan aziz Ispartalıların her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız. Vermiş olduğunuz oyların kat kat fazlasını alacaksınız. Bize duyulan güveni inşallah boşa çıkarmayacağız” dedi.

74 yıl sonra CHP’ye geçti

Akdeniz’de sağ partilerin kalesi yıkıldı. 74 yıldır sağ partilerin yönettiği Alanya’da bu seçimi Cumhuriyet Halk Partisi kazandı. Seçimi 45.66 oy ile kazanan CHP’li Osman Tarık Özçelik, sosyal medya hesabından Alanya halkına şu sözlerle seslendi: “Başladık, başardık... Birleştik kazandık... Teşekkürler Alanya...”