Gündem AÖL GİRİŞ | (AÖL) 1. dönem Açık lise sınav sonuçları sorgulama sayfası

AÖL GİRİŞ | (AÖL) 1. dönem Açık lise sınav sonuçları sorgulama sayfası

20.12.2021 - 18:17 | Son Güncellenme:

AÖL sınav sonuçları sorgulama linkini haberimize ekledik. Açık lise 1. Dönem sınavlarına katılım sağlayan öğrenciler, derslerden kaç puan aldığını öğrenmek istiyor. MEB'in paylaştığı son bilgiye göre AÖL sonuçlarının 20 Aralık günü saat 18:00'de erişime sunulması bekleniyordu, sonuçlar ilan edildi. Peki AÖL sınav sonuçları nereden öğrenilir? İşte detaylar...

AÖL GİRİŞ | (AÖL) 1. dönem Açık lise sınav sonuçları sorgulama sayfası

2021-2022 eğitim yılının 1. Dönem AÖL sınavları online olarak yapıldı. 4-10 Aralık tarihleri arasında yapılan AÖL sınavlarının sonuçları öğrencilerin erişimine sunuldu. MEB, AÖL sonuçları tarihini ve saatini paylaşmıştı. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu böylelikle yanıt buldu. İşte MEB AÖL sınav sonuç sorgulama sayfası...

Haberin Devamı

AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. dönem online (Çevrimiçi) sınav sonuçları 20 Aralık 2021 Pazartesi günü (bugün) saat 18.00'de açıklanması bekleniyordu, MEB'den sonuç açıklaması geldi. ''AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ONLİNE (ÇEVRİM İÇİ) SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMIŞTIR.'' denildi. 

Öğrenciler sınav sonuçlarını AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden öğrenebileceklerdir.

AÖL SINAV SONUÇLARI ÖĞRENME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

BİLGİLENDİRME MESAJLARI NASIL ALINABİLİR?

Açık Öğretim Lisesinde okuyan öğrenciler okul bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi ile kolayca takip edebilirler. Açık öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi'ne abone olmak için öğrenci TC Kimlik Numarasını yazdıktan sonra 8383 'e SMS gönderebilirler. Açık öğretim Lisesi öğrencileri söz konusu sistem sayesinde, Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçlarını, sınav yeri ve sınav tarihi bilgisini, ders seçim bilgisi, sınav merkezi hakkında oluşabilecek değişikliklerin bilgisini, mezuniyet ve diploma notu bilgisi, diploma gönderim bilgisi, öğrenci genel durum bilgisine çok kolay bir biçimde erişebilecektir. Öğrenciler mobil ortamdan söz konusu bilgilendirmeleri otomatik olarak alabileceklerdir. Ancak söz konusu uygulama ücretlendirmeye tabidir.

Haberin Devamı

Ayrıca Bakanlığımız Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Resmi Mobil Uygulamasını cep telefonunuza yükleyerek, Bilgi Yönetim Sisteminde yaptıkları tüm işlemleri mobil uygulama üzerinde de yapabilirsiniz. Mobil Uygulama ile mesajları takip edebilir. Dönem bilgilerini görebilir, ders ve kredi bilgilerini öğrenebilir, sınav sonuçlarını öğrenebilirler Ayrıca uygulamada Açık Öğretim Liselerine ait kayıt, kayıt yenileme, ders seçme ve sınav tarihlerinin yer aldığı bir de iş takvimi bulunmaktadır.