Gündem Arabasını yayaların üzerine sürmüştü! Tahliye itirazı reddedildi

Arabasını yayaların üzerine sürmüştü! Tahliye itirazı reddedildi

07.01.2020 - 17:17 | Son Güncellenme:

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Görkem Sertaç G.'in, bir kadını darbettiği için kendisine tepki gösterenlerin üzerine  aracını sürerek bazı kişilerin yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla tutuklu  yargılandığı davada tahliye edilmesine ilişkin itirazı reddedildi.

Arabasını yayaların üzerine sürmüştü Tahliye itirazı reddedildi

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davada, sanık Görkem  Sertaç G.’in, tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin büyük oranda toplanmış  olması nedeniyle tahliyesine karar verildi.

Haberin Devamı

Heyet, sanık G. hakkında adli kontrol tedbirlerinin yeterli  kalacağından, hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza verilmesi  şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmetti.

Mahkemenin kararının ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca  G.'in tahliyesine itiraz edildi.

İtirazı değerlendiren Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi, dosya kapsamı,  delillerin büyük oranda toplanmış olması, sanığın sabit ikametgah sahibi olup  kaçma şüphesi bulunmaması, tutuklamanın tedbir olup, yargılamanın geldiği aşama  itibarıyla tutuklamadan beklenen faydanın sağlanmış olması nedeniyle itirazın  reddine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Cumhuriyet  Savcısı Alpay G. ve Hakim Aynur G.'in oğlu Görkem Sertaç G. ve  arkadaşı A.A'nın 2 Ekim 2018'de saat 17.30'dan sonra Bakırköy'de bir AVM'nin  önüne geldikleri sırada araçta tartışmaya başladıkları anlatıldı.

Haberin Devamı

Bu sırada G.'in tokat attığı A.A'nın darbedildiğinin görülmesi ve  aracın camını açarak "Bırak beni." diye bağırdığının duyulması üzerine çevredeki  vatandaşların arabanın yanına gelerek sanığa tepki gösterdiği belirtilen  iddianamede, bunun üzerine G.'in araçtan inerek müşteki Z.M.D'yi eliyle  vurmak suretiyle yaraladığı ve aracına tekrar binerek olay mahallinden  uzaklaşmaya çalıştığı kaydedildi.

İddianamede, müşteki Z.M.D'nin çevredeki vatandaşlara "Neden yardım  etmiyorsunuz?" diye bağırması üzerine aracından inen G.'in müştekiyi  yaralamak için olay mahalline yaya olarak geri döndüğü ifade edilerek, bunu gören  vatandaşların da G.'i "basit tıbbi müdahale ile giderilmez nitelikte"  yaraladıkları ve müşteki Cebrail Şık'ın da sanığı aracına bindirdiği anlatıldı.

G.'in de tek yönlü yolda aracını trafiğin tersi istikametine  çevirerek kendisini yaralayan şahıslar ve Cebrail Şık'ın üzerine sürdüğü  aktarılan iddianamede, müşteki Şık'ın araçtan kurtularak kaldırıma doğru koştuğu  ancak G.'in aracını Şık'a doğru sürdüğü bildirildi.

İddianamede, G.'in müşteki Şık'ı, müşteki Ahmet Seven'in park  halindeki aracıyla kendi kullandığı araç arasında sıkıştırarak yaraladığı,  sonrasında kaldırıma sürdüğü aracıyla da diğer müştekileri yaraladığı bilgisi  verildi.

Haberin Devamı

Olay yerinden uzaklaşarak müşteki A.A'yı Bakırköy'deki Yeni Mahalle  Camisi'nin yanında indiren sanığın, arkadaşı A.K. ve S.Ç. ile geri geldiği ifade  edilen iddianamede, sanığın bagajdan aldığı ne olduğu tam tespit edilemeyen pense  ya da demir gibi bir cisimle müşteki Z.M.D'nin başına vurarak yaraladığı, bunun  neticesinde arbede yaşandığı kaydedildi.?

G.'in çevredeki vatandaşlarca darbedildiğini gören iki arkadaşının  olay yerine gidip sanığı araca doğru getirdikleri belirtilen iddianamede, olaya  müdahale eden polislerin G.'in çevredeki vatandaşlar tarafından linç  edilmesini engelleyerek polis merkezine götürdükleri anlatıldı.

İddianamede, olay yerinde 8 kişiyi yaralayıp 1 kişinin malına zarar  verdiği gerekçesiyle G.'in, "kasten öldürmeye teşebbüs", "silahla birden  fazla kişiye karşı kasten yaralama", "birden fazla kişiye karşı yaralama" ile  "mala zarar verme" suçlarından 14 yıldan 32 yıla kadar hapisle cezalandırılması  istendi?