Gündem ‘Artık evlatlarımızın kanı akmasın diyoruz’

‘Artık evlatlarımızın kanı akmasın diyoruz’

14.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP MYK, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinden gelen acı haberlerin ardından dün olağanüstü toplandı.

‘Artık evlatlarımızın kanı akmasın diyoruz’

ANKARA Milliyet  - Yaklaşık 7 saat süren toplantının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Gelen bütün şehitlerin sorumlusu Pençe Kilit Operasyon Bölgesi’ni planlayanların, bu planı niye yaptıklarını, hedeflerini, sürelerini, sonuçlarını, önlemlerini netleştirmemiş olmasından, evlatlarımızı sürekli bu sorumsuzluğa ortak etmesinden kaynaklanmaktadır. Kendi bildirisinde, ortak bildiriye göre çok daha net ve sert şekilde terörü lanetleyen CHP’ye, sanki terör örgütünü koruyormuşçasına muamele yapacak kadar hadsizleştiniz, utanmazca davrandınız. Peki şimdi ne oldu? O gün atılan imzalar şehitlere mani oldu mu?” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Özel, “Elbette evlatlarımızın kanı yerde kalmaz ama o kanların üzerine 15 gün sonra silah arkadaşlarının kanı dökülüyor. Biz ‘Evlatlarımızın kanı yerde kalmasın’ demek yerine ‘Artık evlatlarımızın kanı akmasın, bunun için de tedbir alın’ diyoruz. Sadece sırça köşklerinde oturup, konforlu evlerinden, 25 derece sıcaklıktan tweet atmakla, önüne gelene terörist demekle olmuyor. Eksi 14 derecede can veriyor o çocuklar. Onların briket evlerdeki anne ve babalarının yüreğine ateş düşüyor” dedi.  

Miting iptal edildi 

Bugün Tandoğan Meydanı’nda yapılması planlanan Anayasaya Sahip Çıkıyoruz Mitingi’nin de iptal edildiğini duyuran Özel “Şehitlerimizin yasını tutacağız” dedi. CHP MYK’nın ardından yayımlanan bildiride ise “Milletimizin, bir vatan evladını daha yitirmeye tahammülü kalmamıştır. Hain saldırıların neden engellenemediği konusunun açıklığa kavuşturulmaması şehitlerimizin anısına saygısızlık, ülkemiz için ise bir milli güvenlik sorunudur. CHP olarak ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, askerlerimizin güvenliği için üstümüze düşenleri yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz” denildi. Bildiride milli yas ilan etme ve ‘TBMM’ye bilgilendirme’ çağrısında bulunuldu.