Gündem Asgari ücret ne kadar olacak? 2018 Asgari ücret zammı belli oluyor...

Asgari ücret ne kadar olacak? 2018 Asgari ücret zammı belli oluyor...

25.12.2017 - 12:00 | Son Güncellenme:

Asgari ücret 2018'de ne kadar olacak? Milyonlarca çalışanın merakla beklediği sorunun yanıtı belli oldu. Bakanlık 2018 yılı asgari ücret zammını açıklıyor. Asgari ücretin ne kadar olacağı Cuma günü cevap bulacak.

Asgari ücret ne kadar olacak 2018 Asgari ücret zammı belli oluyor...

Asgari ücret zammı için geri sayım sürüyor. Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar 2018 yılına asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtını oldukça merak ediyorlar. Vatandaşların asgari ücret ne kadar olacak merakı 29 Aralık tarihinde giderilecek. Yeni asgari ücret 29 Aralık tarihinde açıklanacak. İşte asgari ücrete ilişkin merak edilen soruların yanıtları ve asgari ücret ile ilgili yaşanan son gelişmeler...

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET 29 ARALIK CUMA AÇIKLANACAK

Asgari ücrette zam pazarlığında ilk 3 tur görüşmelerinden sonuç alınamaması sonrası, haftanın son iş gününde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir toplantı gerçekleştirilecek.

Bakanlığın asgari ücret kararı burada belli olacak.

Başbakan Yıldırım'dan asgari ücret ile ilgili sürpriz görüşme

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmenin asgari ücret ile ilgili olacağı belirtiliyor.

Asgari ücret ile ilgili sürpriz görüşme.Başbakan Binali Yıldırım, bugün Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile bir araya gelecek. Görüşmede önümüzdeki günlerde açıklanacak olan 2018 yılı asgari ücret kararının gündemde olması bekleniyor

Haberin Devamı

Asgari ücrette Türk-İş'in teklifi bin 893 lira olması yönünde iken, DİSK'in teklifi de 2 bin 300 lira. Hükümetin masasında da hangi ücret olacağı merak ediliyor. Başbakan Yıldırım, daha önce yaptığı açıklamada asgari ücretin en az enflasyon kadar olacağını söylemişti. Sürpriz görüşme basına kapalı bir toplantı olacak.(Habertürk)

Bakan'dan asgari ücretle ilgili flaş açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu asgari ücretle ilgili çok önemli açıklamada bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili çok önemli açıklamada bulundu.

Sarıeroğlu açıklamasında, "(Asgari ücret) Yılın sonunda pozitif hava uyandıracak, etki yapacak bir rakamı Allah açıklamayı nasip eder inşallah. Bu hafta açıklayacağız, 1 Ocak itibarıyla da uygulanmaya başlayacak." dedi.

Asgari ücret

Asgari ücret veya minimum ücret, işçilere bir çalışma günü karşılığı olarak ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım, kültür vb. gereksinimlerini günün fiyatları üzerinden en az düzeyde karşılamaya yetecek ücret. Asgari ücret günlük hesaplanır, aylık ödenir.

Klasik liberal ve liberteryen eleştiri

Klasik liberal ve liberteryen ekonomistler, asgari ücretin işsizlik oluşturduğu görüşünü benimsemiştir. Asgari ücretler ne kadar yükselirse, bu ücretleri karşılayamayacak küçük işletme sahipleri o kadar artacaktır. Bunun sonucunda küçük işletmeler daha az işçi çalıştıracak ve bu durum işsizlik oluşturacaktır. Yandaki grafik bu durumu arz talep doğrularıyla göstermektedir.

Haberin Devamı

Asgari ücret hem okuyup hem çalışabilecek lise öğrencilerini okuldan ettiği gibi, küçük işler yaparak en azından az bir maaşa çalışabilecek işçileri de pazar dışında bırakmaktadır. Kaçak işçi çalıştırılmasının bir sebebi de asgari ücrettir. Bu sistemle hem kaçak işçiler daha kötü şartlarda çalıştırılmaktadır, hem de devlet bu işçilerden ufak hesaplı (ama geniş hacimli) vergi kaybına uğramaktadır.