Gündem Ataşehir’in kalbinde ‘Millet Bahçesi’ doğuyor

Ataşehir’in kalbinde ‘Millet Bahçesi’ doğuyor

03.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sancaktepe Belediye Başkanı, AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, “Sancaktepe’de yaptığımız hizmetler, bizim referansımız. Ataşehir’de de imar problemi ortadan kalkacak, vatandaşlar depreme dayanıklı evlerine kavuşacak. Sanattan spora, eğitimden sağlığa 7’den 70’e herkes hizmete doyacak” dedi

Ataşehir’in kalbinde  ‘Millet Bahçesi’ doğuyor

Ataşehir’in kalbinde  ‘Millet Bahçesi’ doğuyor
2019 Yerel Seçimler için AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 31 Mart günü seçildiği takdirde ilçede gerçekleştireceği projeleri Milliyet’e değerlendirdi. Ataşehir’de yapılacak çok hizmet olduğunu belirten Erdem, şunları söyledi: “İlçede toplumsal bir bütünlük oluşmamış, trafik yükü kalbinde hançer gibi duruyor. Yapacağımız ‘millet bahçesiyle’ Ataşehir yeşile doyacak, gençlerimiz kültür sanat ve sporla buluşacak. Depreme dayanıklı binalarla, vatandaşlar evlerinde güvenle oturacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

- 31 Mart Yerel Seçimleri’ne sayılı günler kaldı. Ataşehir’de iddialı mısınız? Seçilirseniz, neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Biz zoru severiz. Sancaktepe’ye zorlukları aşarak geldik. 10 yıl önce gittiğimizde çok zor bir yerdi. Seçimi kazanmak da çok kolay değildi. Seçim sonrasında hizmet üretmek anlamında başta imar mülkiyet problemleriyle zor bir ilçeydi ama 10 yılda şehir standartları çok yükselmiş bir ilçeyi halkımıza armağan etmiş olduk. Ataşehir’de kazanacağımızı düşünüyorum çünkü Ataşehir halkı değişime karar vermiş. Sokakta karşılaştığımız tüm vatandaşlarımız, komşularımız Ataşehir’de 10 yıl içerisinde vaat edilenin yüzde 5’inin bile gerçekleştirilmediğini söylüyor.

‘Söz var icraat yok’

Mülkiyet problemleri çözülmeden, şehirleşmenin gerçekleşme şansı zaten yok. Şu anda Ataşehir’in 2.5 mahallesi maalesef köy gibi kalmış. Çok ihtiyaçlı bir bölge. Kültürel mekanlar, sportif tesis ve altyapıya ait kamusal alanda hiçbir çalışma yok. Sokaktaki gençleri, kadınları sosyal hayatın içerisine çekip kültürel buluşmada var edecek mekânsal üretimlerin öncelikle gerçekleşmesi gerekiyor. Eğitime, kültüre, sanata ve spora alt yapı oluşturulması lazım. Belki bunlar seneler alacak ama 10 yılda Sancaktepe’de yaptıklarımız bu anlamda bizim referansımız.

Haberin Devamı

Ataşehir’de özellikle sosyal belediyecilik anlamında çok eksik var. Biz Sancaktepe’de çocuklara dokunduk gençlere dokunduk. Bilgi evleri, gençlik merkezleri, gençler için mesleki eğitim kursları, kadınlarımız için meslek sanat kursları kurduk. Toplumsal bir güç oluşumunda kadınları da aktör haline getirmek gerektiğine inandık. Eğitim ve kültürel seviyenin zenginleşmesi amaçlı farklı içerikli programlar organize ettik. Yaşlılara özel çalışma, engelli vatandaşlarıma ayrı gençlerimize ayrı programlar yaptık. 7’den 70’e topluma hizmet getirdik.

23 bin lisanslı sporcu

İnsana saygılı olmak yaradana saygıdan ötürüdür. Bizde insanlarımızı birleştirdik, bütünleştirdik ve çocuktan yaşlısına herkesin üzerinde çok önemli tesirler bıraktık. Belediye olarak 30 eğitim kurumu açtık, çocuklar için 26 devlet okulu yapmışız. Belediyemiz bünyesinde 23 bin lisanslı sporcumuz var. Yüzme havuzları, spor salonları, halı sahalar, tenis kortları, basket sahaları vb. tüm branşlarda onlarca spor tesisi yapıp çocuklarımıza, gençlerimize ve ilçemizdeki tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Sancaktepe eskiden terk edilen bir ilçeyken şuanda tercih edilen bir ilçe oldu. 10 yıl içerisinde Sancaktepe’ye 200 bin yeni vatandaş taşındı.

Haberin Devamı

Ataşehir’in kalbinde  ‘Millet Bahçesi’ doğuyor

‘Toplumsal bütünlük olmalı’

Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz de önceliğimiz toplumun farklı kesimlerinin ön yargılarını aşarak birleştirmeye yöneltmekti. Üç beldeyi bir ilçe yaptık. Spor ve sanat buna büyük etken oldu. Şu anda Sancaktepe halkı, neden Sancaktepe’yi bırakıp Ataşehir’e gidiyorsunuz diye sitem ediyor. Ataşehir’e geldiğimizde yapılacak çok hizmet olduğunu gördük. Çünkü toplumsal bir bütünlük oluşmamış, ekonomik farklılıklar törpülenip bütünleştirilmemiş. 1 Nisan’da seçilirsem öncelikli çalışmalarım arasında eğitim, kültür sanat, spor olacak.

Haberin Devamı

‘Trafik yükü son bulacak’

- Zaten mevcut ve tanınan bir belediye başkanısınız? Ataşehir halkı sizi nasıl karşıladı?

Ataşehirli komşularım, Sancaktepe’de yaptığımız hizmetleri gördükten sonra Ataşehir’e aday olmamdan o kadar mutlu ki, başkan olunca alacakları hizmetlerin ne kadar fark edeceğini şimdiden konuşmaya başlamışlar. Bu benim için gurur verici bir şey. Başkan seçilir seçilmez bir an önce söz verdiğim tüm projeleri hayata geçireceğim. En başta imar mülkiyet problemleri var ve acil çözülmesi lazım. Kamuya ait hazinenin mülkü olan Erenköy gümrüğü ve İETT garajının olduğu alan 300 dönüm bir araziye sahip. 30 yıldır bir trafik yükü var. Şimdi Ataşehir’in kalbinde hançer gibi duruyor. Buranın taşınması gerektiğini gerekli makamlara söyledik. Sayın Cumhurbaşkanımız en son Ataşehir mitinginde resmen ilan etti. 300 bin metrekare olan bu alan millet bahçesi olarak yeşil alan olacak. Fatih Sultan Mehmet Hastanesi yanında 180 bin metrekare PTT’nin kullandığı çok eski, hangar binalarla örülü bir alan vardı. Orası da Sağlık Bakanlığına devredilmek üzere hazine çalışmasını yürütüyor. 1200 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi Ataşehir’e kazandırılacak. Öte yandan, Ataşehir’e bir finans müzesi kuracağız. Ataşehir finansın merkezi diye bir kimlik oluşturulması gerekiyor. Burada finans müzesi de gerçek anlamda bir belge niteliğinde olacak bir kimlik oluşturacak.

Haberin Devamı

‘Gençler sporla buluşacak’

- Ataşehir bilindiği üzere sitelerle çevrili bir bölge. İlçede özel spor salonlarına parası yetmeyen vatandaşlar için bir projeniz olacak mı?

Spora çok önem veriyorum çünkü ülkemizde gençlerin en büyük karşı karşıya kaldığı şey uyuşturucu. Gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan uzak tutacak en iyi meşgalenin spor olduğuna inanıyorum. Sancaktepe’ye üç tane yüzme havuzu, dört olimpik spor salonu yaptık. Sporcu performans laboratuvarı bile koyduk. Ataşehir’de kamuya ait bir yüzme havuzu yok, özel idarenin bir havuzu var 20 yıllık, onun ötesinde salon sporları için hiçbir mekan yok. Esatpaşa ve İçerenköy mahallemiz için iki önemli projemiz var yakında ihaleye çıkarılacak. 1 Nisan’dan sonra 17 mahallede mutlaka halı saha, basket sahaları vb. spor alanları olacak.

Ataşehir’in kalbinde  ‘Millet Bahçesi’ doğuyor

- Eğer seçilirseniz, 1 Nisan itibarıyla Ataşehir’de önceliğiniz ne olacak?

1 Nisan’da göreve geldiğimde ilk müdahalem mülkiyet ve imar problemi olan Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan ile birlikte 15 mahallemizin sorununu ortadan kaldırmak olacak. Vatandaşlarımız 45-50-55 yıllık depreme karşı dayanıksız savunmasız binalarda oturuyor. İlk yapılması gereken çalışma çevreci bir imar planını Ataşehir’in tüm mahallelerinde sağlamak. İmar planlarını çıkarırken de sosyal, kültürel, sanatsal, spor ve okul alanlarını da düzenli bir şekilde planlayacağız.

- Ataşehir için vizyon projeniz nedir?

Şehirler meydansız olmaz. Birçok gelişmiş dünya ülkelerinde, şehirler meydanlarıyla anılıyor. Osmanlı’da da bütün yollar merkeze çıkardı. Ataşehir’de çocukların yürüyüp koşabileceği bir yeşil alan yok. Kadıköy Hali’nin kaldırılıp yerine büyük bir şehir meydanı kurulması ideal projelerimden birisi. Erenköy Gümrüğü ve İETT Garajı’nı kaldırıp tamamının yeşille süslenmesi, millet kütüphaneleri, yürüyüş yolları ve bisiklet yollarının var olması en büyük hayalim.

Ataşehir’in kalbinde  ‘Millet Bahçesi’ doğuyor

‘Ataşehir’i tarihle bütünleştireceğiz’

- Türkiye’de ilk olacak bir projeye hazırlandığınızı söylediniz. Ataşehirlileri tarihle buluşturacağınız çalışmada neler olacak?

Yapacağımız Cumhuriyet Müzesi ve Kurtuluş Savaşı Panorama ile tarihle Ataşehir’i bütünleştireceğiz. Bu da Türkiye’de bir ilk olacak. İstanbul’da iki adet panorama var. Birincisi 1453 İstanbul, ikincisi Sancaktepe’de yaptığımız 1915 Çanakkale Panorama. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Binali Yıldırım Bey, 13 ay önce oranın açılışını yapmıştı. Şuanda da projeyi geliştiriyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın bütün merhalelerini Milli Mücadele Dönemi dahil sona ermesi ilk TBMM’den son TBMM’ye kadar olan bölümü resmedecek. İstiklal Harbi’ni müzeleştirip panoramaya taşımamız gerekiyor. Kendi yerli ve milli tarihimizle halkımızı yüzleştirmemiz, gençleri buluşturmamız gerekiyor. Gençlik ve spor akademisi kuracağız, ilkokuldan üniversite hazırlığa kadar tüm çocuklarımıza destek olacağız.

Ataşehir’in kalbinde  ‘Millet Bahçesi’ doğuyor

‘Hizmetlerimizle oy kazandık’

- Zaten AK Parti seçmeni size oyunu verecek. Diğer partili vatandaşlar neden size oy vermeli? Her partili vatandaşın başkanı olacağım diyor musunuz?

Öyle dedik ve öyle de yaptık zaten. 2009’da CHP’den Arif Sağ adaydı, AK partinin adayı da bendim. CHP adayı Arif Sağ yüzde 30 oy aldı ben ise yüzde 40 oy aldım. Ama 5 yıl sonraki seçimde benim oyum yüzde 50’ye çıktı. Yaptığımız hizmetlerden sonra her kesimden vatandaşımızın oyunu alarak ciddi bir oy artışı sağladık. Son anketlerde ben gelmeden önce Sancaktepe’de yüzde 55 ila yüzde 58 oyumuz vardı. Farklı görüş ve partili vatandaşlarımızdan da şahsıma özel gelen oylar oldu. Biz toplumu hiçbir zaman kutuplaştırmadık, öteleştirmedik. Her zaman birleştirici olduk. Sancaktepe’de 80 ilden gelen komşularımız vardı. Herkesin sıkıntısına ortak olduk ve toplumu sosyal projelerimizle birleştirdik. Birlikte yaşama kültürünü zenginleştirdik. Makam odasında oturmak bana göre değil, her daim sahada oldum. Hastaları ziyaret ettik, düğünlere ve cenazelere katıldık, halkımızla hep bir arada olduk. Onun için sadece AK partili seçmenin değil farklı partili, farklı dünya görüşü olan vatandaşlarımızın oylarını da aldık.

Ataşehir’in kalbinde  ‘Millet Bahçesi’ doğuyor
‘Ataşehir yeşile doyacak’

- Sancaktepe ile Ataşehir’i karşılaştırdığınızda ne gibi eksikler görüyorsunuz?

Ataşehir’in henüz bir hükümet konağı yok, merkezi yok, yeşil alan eksiklikleri var. Sosyal ve kültürel mekanlar eksik. Bunların hepsi Sancaktepe’de var. Komşularımız iki ilçeyi kıyaslamaya başladı bile. Projelerimizi biz Sayın Cumhurbaşkanımıza aktardık. Sayın Cumhurbaşkanımız da Sancaktepe’ye geldiğinde projelerimizi resmen ilan etti. Kozyatağı’nda Kadıköy Hali vardı bilirsiniz. Trafik açısından da görüntü açısından da ilçenin kalbinde oldukça ağır bir yüktü. Yapacağımız yer altı otoparkının üst kısmında 55 bin metrekare bir şehir meydanı olacak. 30 bin metrekare yeşil alanla birlikte içerinde de bir hükümet konağı olacak. Böylelikle Ataşehir’de halin olduğu yer yemyeşil bir meydanla buluşmuş olacak. Şuanda Tuzla’ya yeni hal binası yapımına başlandı, kısa sürede hal oraya taşınacak.

Eşsiz boğaz manzarası

- Planlarınız arasında bir teleferik projeniz var. Seyir terası niteliğindeki projenizden biraz bahseder misiniz?

Kayışdağı gibi bir nimet var. İstanbul’da Aydos Tepesi’nden sonra ikinci yüksekliğe sahip Kayışdağı’na, Yeditepe Üniversitesi’nin kapısının önünden bir teleferik ile 4-5 tane ayak koyarsanız, Kayışdağı Tepeye ulaşabiliyorsunuz. Tepe tam bir seyir terası niteliğinde. 360 derece panoramik Marmara Denizi’ni görüyorsunuz. Hava açıkken Silivri’den Sarıyer’e kadar olan eşsiz Boğaz manzarasını izleyebilirsiniz. Hatta dikkatli baktığınızda Uludağ’a kadar görme imkanınız var. Bu mükemmel seyir terasını projelendirip teleferik hattını da Büyükşehir Belediyemizle birlikte yatırım programına dahil ettirmeyi planlıyoruz.