Gündem ‘Attığım tweet sadece o anki duygularımdı’

‘Attığım tweet sadece o anki duygularımdı’

27.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Memet Ali Alabora, basın açıklamasında, ‘Mesele sadece Gezi değil hâlâ anlamadın mı?’ diye attığı tweet’in sebeplerini açıkladı.

‘Attığım tweet sadece o anki  duygularımdı’

Gezi Parkı direnişinin provası olduğu iddia edilen ‘Mi Minör’ oyunu için yurt dışında hiçbir destek almadığını belirten Alabora, siyasete girmeyeceğini söyledi. Alabora, “Ben bir sanatçıyım. Hakkımda ortaya atılan asılsız iddialarla ilgili aşağıdaki açıklamaları yapma gereği duydum” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü. “Gezi Parkı’nda 30 Mayıs’ta sabah çadırların yakılmasının ardından, haksızlığa uğramışlığın verdiği his ve yaşanan olayın yoğun duygusal etkisiyle bir tweet attım.
Söz konusu tweette mesele ‘sadece’ Gezi Parkı değil derken, benim için meselenin Emek Sineması’nın yok edilişi, Şehir Tiyatroları’ndaki yönetmelik değişikliği, Devlet Tiyatroları’nın kapanmak üzere oluşu gibi konular da olduğunu daha önce ifade etmiştim. Tweetin, siyasi bir hedef için atılmadığını yeniden belirtmek isterim.” Alabora ayrıca, Otpor diye bir örgütü hayatımda ilk kez 14 Haziran’da A Haber’de duydum” dedi.