Gündem AYM ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı

AYM ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı

15.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

“AYM adalet ve hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır” ifadelerini kullanan MHP Genel Başkanı Bahçeli, AYM’nin ya kapatılması ya da yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

AYM ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı

ANKARA Milliyet - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi (AYM) kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin TBMM Grubu toplantısında gündemi değerlendiren Bahçeli, özetle şunları söyledi:

ŞANSA BIRAKMAYACAĞIZ: Mahalli İdareler Seçimleri’ne hazırlık sürecini dolu dolu geçireceğiz, hiçbir şeyi şansa veya sürprize bırakmayacağız. Ara sıra, keyfi yeterse, boş zamanlarında İstanbul’a uğrayan Büyükşehir Belediye Başkanı’nı evine göndereceğiz. CHP ve HEDEP yönetimindeki diğer belediyeleri cumhurun iradesiyle birleştireceğiz.

NETANYAHU YARGILANMALI: İsrail’e kapsamlı yaptırım programı uygulanmalı, Gazze’yi harap etmesinden dolayı tazminata mahkûm edilmelidir... İki devletli çözüm iklimi acilen yeşermeli, toprak bütünlüğünü sağlamış bağımsız Filistin devletinin tanınması sağlanmalıdır. Eli ve vicdanı kanlı Netanyahu ve yönetimi işledikleri savaş suçlarından dolayı Lahey Adalet Divanı’nda yargılanmalıdır.

Haberin Devamı

AYM, ADALETİN SAFRASI: AYM ile Yargıtay arasında fitili tutuşan anlaşmazlık ve gerilim hali hukuk devleti ve hukuk güvenliği açısından arzu etmediğimiz bir durumdur... AYM adalet ve hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır.

MECLİS GEREĞİNİ YAPMALI: 20 Temmuz’da yapılan bireysel başvurunun (Can Atalay) 3 ay gibi kısa sürede sonuçlandırılması, aynı özenin HDP’nin kapatılma davasında niçin gösterilmediğini akıllara getirmiştir. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, mahkûmiyet kararını onamıştır. Yargıya saygı mecburidir, bu kararın gereği TBMM’de derhal yapılmalı, konu kapatılmalıdır. Meclis, AYM’nin vesayeti altında hiç değildir.

CHP’YE TEPKİ: TBMM’de oturma eylemi yapan güruhun, AYM’nin yasamayı etkisiz hale getirme girişimini görmezden gelip Yargıtay’a laf etmesi seviyesizliktir... Oturanlara sesleniyorum, siz oturmaya devam edin, Türk milleti size Osmanlı şamarını vura vura 31 Mart’ta kaldırmasını bilecektir.

SUÇLUYU, HAİNİ ÖDÜLLENDİRİYOR: Nerede bir suçlu, hain bulunuyorsa AYM tarafından hak ihlali kararıyla ödüllendirilmektedir. Dağda, sınır ötesinde başını ezdiğimiz hainlerin sırtını sıvazlayan AYM’dir. Böyle giderse Fetullah Gülen ile Murat Karayılan’a bile hak ihlali kararıyla kucak açacaktır.

Haberin Devamı

KANDİL’E GİT: Bugünkü sorun yumağının temelinde de AYM’nin vatan ve millete kast eden lekeli kararları bulunmaktadır. AYM’nin kuruluş yıldönümünde Mahkeme Başkanı’nın yaptığı konuşma millet varlığına ağır bir saldırıydı. Kafası zehirlenmiş AYM Başkanına hatırlatırım ki; Türkiye’de kuvvetler ayrımı netleşmiş, aralarındaki sınır çizgileri kalınlaştırılmıştır. AYM Başkanı zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Haddini ve hududunu açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Ve ilave yapıyorum Türk Devleti’yle uğraşma. Cesaretin varsa Kandil’e git. Mahkeme Başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş, Türkiye’nin yeni yönetim sistemiyle milli birlik ve kardeşliğine cephe almıştır.

İHANET YUVASI: Geldiğimiz aşamada karşımıza iki seçenek çıkmaktadır; ya AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır. Mahkeme’nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları ile üye yapısının köklü reforma tabi tutulması kaçınılmaz ihtiyaçtır. Bunu da yeni bir anayasaya ile hayata geçirmek hedefimizdir. HDP’nin devam edegelen kapatma davasını sekteye uğratan AYM Başkanı ve malum üyeleri şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Bölücülüğün odağı olan partinin kapatılması demokrasi onuru, hukuk namusudur. Bu ihanet yuvasının kapatılmasını sürüncemede bırakanları Türk milleti vakti saati geldiğinde mutlaka kapatacaktır.

Haberin Devamı

‘Gölgeyi değil aslı tercih etsinler’

Bahçeli, toplantı çıkışında, “CHP gölge kabine oluşturdu, ne diyorsunuz?” sorusuna “Gölgeden ne istiyorlar, aslın yolunu tercih etseler daha doğru olur” yanıtını verdi. “İYİ Parti’deki gelişmeler ve birtakım iddialar” ile ilgili soru üzerine ise, “İYİ Parti ile ilgili hiçbir düşüncemi söylemem. Çünkü zamanında söyledik, aynen devam ediyor” ifadesini kullandı.

 

Yazarlar