Gündem Bagajda kızının cesediyle yemeğe

Bagajda kızının cesediyle yemeğe

05.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Süleyman Kara, sevgilisinin kızı olan 17 yaşındaki Ecem’i öldürüp aracının bagajına koydu. Sonra ceset bagajdayken Ecem’in annesini aracına alıp yemeğe götürdü.

Bagajda kızının cesediyle yemeğe

Kocaeli Gölcük’te 17 yaşındaki Ecem Balcı 5 Ocak’ta kayboldu. Kızının kaybolmasıyla bunalıma giren ve kanser tedavisi gören Esra Ercömert, 14 Ocak’ta Kandıra’da denize atlayarak intihar etti. Ecem Balcı’nın en son annesinin erkek arkadaşı olan Süleyman Kara (45) ile görüştüğü belirlendi. Ayrıca genç kızın, erkek arkadaşına, “Süleyman amca gelip beni aldı, define çıkmış, zengin olduk. Taç gösterecekmiş bana” diye mesaj yolladığı ortaya çıktı. Süleyman Kara’nın genç kızın kaybolmasından sonra tarihi eser kaçakçılığından tutuklandığı anlaşıldı. Cezaevinde ifadesi alınan Kara, Ecem’i öldürdüğünü itiraf ederek, cesedi gömdüğü yeri gösterdi. Genç kızın cesedi gömüldüğü yerden çıkarıldı.

Haberin Devamı

‘Ertesi gün gömdüm’

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayetle ilgili iddianameyi tamamlayıp mahkemeye yolladı. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Kara’nın iddianamede yer alan ifadeleri tüyler ürpertti. Sanık şöyle ifade verdi: “Esra Ercömert dini nikahlı eşimdi. Ecem annesi Esra ile ilişkime başta tepki göstermişti. Hatta annesiyle yazışmalarımı resmi nikahlı eşime göstermişti. Ama sonra ilişkimizi kabullenmişti. Ecem kanser nedeniyle ameliyat olduğunda da yanındaydım. 5 Ocak’ta annesi Ecem’e ulaştırmam için 50 TL verdi. Bu nedenle Ecem ile buluştum. Kız aracımı kullanmak istedi. Aracı vermek için durduğumda bana ağır laflar söyledi. Bunun üzerine Ecem’i boğarak öldürdüm. Cesedini aracın bagajına koydum. Akşam Esra’yı iş yerinden otomobille aldım, kızını sormadı. Sonra kız kardeşimi ve çocuklarını da alarak yemeğe gittik. Ecem’in cesedi bu sırada bagajdaydı. Yemekten sonra Esra’yı evine bıraktım. Ertesi sabah oğlumu işine bırakıp, ormanlık alana gittim ve Ecem’in cesedini bagajdan çıkarıp gömdüm.” - MESUT ÇATAK - ALİŞAN KOYUNCU DHA

Haberin Devamı

‘Cinlerle kandırdı’

Soruşturma kapsamında Esra Ercömert’in annesi Selma K. da şöyle ifade verdi:

“Kızım Esra bana Süleyman’ın define işleriyle uğraştığını, cinlerle irtibatta olduğunu söylerdi. Kızımı define bulup zengin olacağız diye kandırıyordu. Torunum Ecem 5 Ocak’ta kaybolunca, Süleyman eline bakarak kızım Esra’ya ‘Cinlerin bildirdiğine göre, Ecem şu an İzmir’e giden bir otobüste, merak etme’ demiş. Esra buna inandığı için polise başvurmadı. Esra 10 Ocak’ta polise başvurana kadar Süleyman onu, ‘Cinler ile irtibattayım, şu an paralı, zengin bir adamın yanında, merak etme. Dönecek ama şu an Ecem’in içkili olduğunu gördüğüm için cinlerimi gönderemiyorum’ diye kandırdı. Torunum kaybolunca Esra’ya polise gitmesini söylediğimde, ‘Anne, Süleyman her şeyi görebiliyor, üstün güçleri var, Ecem dönecek’ demişti. Süleyman’ın tarihi eser kaçakçılığından tutuklandığı gece de ‘Ecem yüzünden tutuklandı’ diye konuşmuştu. Ben de kızım Esra’nın intihar etmesinin nedeninin Süleyman’ın cinleri olduğunu düşünüyorum. Süleyman’ın cinleri kızımı kayalıktan denize attı.”