Gündem Bakan Varank'tan yeni Kabine açıklaması: Değişiklikleri göreceğiz

Bakan Varank'tan yeni Kabine açıklaması: Değişiklikleri göreceğiz

03.06.2023 - 13:50 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni öncesi Bakan Varank, CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 15.00'te TBMM'de yemin ederek resmi olarak göreve başladı. Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı.

Haberin Devamı

Törenin ardından saat 16.00'da Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, 18.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Göreve Başlama Töreni"ne katılacak.

BAKAN VARANK: DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Tören öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya açıklamalarda bulundu.

Varank'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Yeni Kabine oluştuktan sonra yemin edeceğiz. Bugüne kadar beklememizin sebebi aslında yeminle beraber vekilliğin başlaması ve bir görevin bitmesi olacağı için orada bir karışıklık olmasın diye arkadaşlarımızla yeminlerimizi etmedik. Yeni Kabine'den sonra inşallah yeminleri edeceğiz.

Aslında biliyorsunuz, devlette devamlılık esastır. Dolayısıyla bir göreve yeni bir isim atanana kadar aslında o görevler devam eder. Bu sadece işleri yürütme açısından böyle değil, Meclis açısından da böyle. Diyelim ki, Allah korusun bir savaş hali olduğunda milletvekilliği seçimi yapılmış olsa da Meclis'i toplantıya çağırdığınızda mevcut Başkan çağırır, mevcut vekiller toplantıya gelir.

Haberin Devamı

Devlette devamlılık esastır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hem yürütme, hem yasama tarafındayeni gördüğümüz uygulamalar var.

Bakan Varanktan yeni Kabine açıklaması: Değişiklikleri göreceğiz

YENİ KABİNE MESAJI

Türkiye Yüzyılı diyoruz. Gerçekten Türkiye'nin önümüzdeki yüzyılda sadece bölgesinde değil dünyaya damga vuracağına inanıyoruz. Bu manada da bu işi sırtlanacak, bu işi yürütme tarafında, yasama tarafında, genel merkez tarafında parti teşkilatları olarak üstlenecek arkadaşlarımız tabi ki görevlerini alacaklar.

Biliyorsunuz biz toplumdaki değişimi okuyabilen bir partiyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın siyaset anlayışında bu var. Biz seçimi kazanmış olmamıza rağmen hem Cumhur İttifakı ile 323 milletvekili çoğunluğu elde etmemiş olmamıza rağmen sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 52.18 ile seçilmiş olmasına rağmen yine değişim kovalayan, değişimi takip eden biziz. Hem milletvekili listelerimizde bunu yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız Kabine'yi ilan edecek. Burada da illa ki değişiklikleri göreceğiz. 

Biz ilkeleri olan bir partiyiz. Seçimleri kazanmamıza rağmen sayın Cumhurbaşkanımız 16. seçimini büyük bir çoğunlukla kazanmış olmasına rağmen ilkelerinden taviz vermeyen bir parti. 3 dönem kuralını uygulayan başka bir parti var mı bu ülkede, yok.

Haberin Devamı

Vatandaştaki değişim talebini belirlemek önemli. Bu da vatandaşın bir beklentisi. Normalde ne beklersiniz? Muhalefette büyük bir yenilgi sonrası tattılar. Ama hiçbir değişim sinyali alamıyorsunuz. Yani herkes yerli yerinde duruyor. 12. seçimini kaybetmiş bir Genel Başkan hala 'Ben koltuğumu bırakmayacağım' diyor.

Ama biz seçimleri kazanmamıza rağmen vatandaştaki bu değişim talebini görerek bunu uygulayan bir partiyiz, bir siyasi hareketiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başarısı da buradan geliyor. Biz geniş bir kadroyuz, geniş bir ekibiz. Takım kaptanı iyi olduğunda aslında takımda oynatacağı oyuncular tabi ki önemli ama onların asıl koordinasyonunu sağlayacak olan takım kaptanı olduğu için her bir arkadaşımız değerli.

"VATANDAŞLARIN FİYAT ARTIŞLARIYLA İLGİLİ ŞİKAYETLERİNİ İYİ BİLİYORUZ"

Haberin Devamı

Birini öbürüne tercih etmemiz söz konusu değil. Herkes ajandasını sırtlanacak ve işe koyulmuş olacak. Gerçekten çiçek bahçesi coğrafyada da yaşamıyoruz. Dünya kolay bir konjonktür değil şu anda. Depremzede kardeşlerimizin beklentileri var, vatandaşların fiyat artışlarıyla ilgili şikayetlerini iyi biliyoruz. Bunların hepsine entegre bakış açısıyla Cumhurbaşkanımız yürütmenin başı olarak yaklaşacak ve Kabine'deki arkadaşlarla yoluna devam edecek.

"BÜYÜK GURURLARI ÜLKEMİZE YAŞATTIYSAK ÇÖZÜM YİNE BELLİ"

Burada muhalefetin gerçekten Türkiye'ye zarar veren tutumunun altını çizmemiz lazım. Seçim öncesi de pazartesi bankalar şöyle olacak, vatandaşların dövizle ilgili sıkıntıları olacak diye adeta vatandaşı tehdit ederek sandıkta onları ikna etmeye çalıştılar, seçim geçti, oldu mu dedikleri? Olmadı. Bu tavırla alternatif olacaklarını düşünüyorlarsa bu anlayışla siyaset yaparsanız netice alabilir misiniz? Vatandaşı ikna edebilir misiniz? Biz bugün iktidar olmuyoruz. 16. seçim kazanıldı, önümüzdeki dönemde ne yapmamız gerektiğini bilen bir iktidarız. Cumhurbaşkanımız böyle bir lider, önümüzdeki dönemde bunları uygulamaya devam edeceğiz. Vatandaşın sıkıntılarının eleştirilerinin farkındayız. Çözümün bizde olduğunu bilerek bize oy verdi. Büyük gururları ülkemize yaşattıysak çözüm yine belli, adres Cumhurbaşkanımız ve iktidarımızda.

Haberin Devamı

"MERAL HANIM MASADAN KALKTI, DEMEDİKLERİNİ BIRAKMADILAR"

Oyunu güzel oynasalardı bunlarla karşılaşmazlardı. Çarpık sistem kendilerinin oluşturduğu suni gündemdi. Seçim atmosferini geçirdik. Bu seçimde muhalefet partileri içinde birbirine yapılan hakaret, aşağılamalar, siyasi rakiplere karşı kurulan kumpaslar ve seçimi şimdiye kadar görmedim. Meral Hanım masadan kalktı, demediklerini bırakmadılar. Siyasiye bir kadına yapılamayacak tavırları gördük. Kaset kumpasları... Bu anlaşılabilir bir durum değil.