Gündem Bakan Yerlikaya paylaştı! Diyarbakır'da terör örgütüne darbe

Bakan Yerlikaya paylaştı! Diyarbakır'da terör örgütüne darbe

08.06.2023 - 10:53 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'ın Lice kırsalında terör örgütüne bir darbe daha vuruldu. Bakan Yerlikaya operasyonun detaylarını paylaştı.

Terör örgütüne yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken son haber Diyarbakır'ın Lice kırsalından geldi. Bölgede teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da son operasyona ilişkin detayları paylaştı. Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Eren Huzur İlkbahar Yaz-1 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Zinnur Ezim Operasyonuna katılan tüm kahramanlarımıza selam olsun. Diyarbakır Lice kırsalında J-SİHA, JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularımızın katıldığı operasyonda 2 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi.

TERÖR SONA ERENE KADAR BAHAR TEMİZLİĞİNE DEVAM

Rabbim kahraman Mehmetçiklerimizin ve Emniyet Güçlerimizin ayağına taş değdirmesin.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, 'Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde, Diyarbakır-Lice kırsalında, J-SİHA desteğinde 08 Haziran 2023 tarihinde icra edilen, ‘Eren Huzur İlkbahar Yaz-1 Şehit J.Uzm.Çvş.Zinnur EZİM Operasyonu” kapsamında;

JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katıldığı istihbarata dayalı nokta operasyonunda (2) terörist, silahları (1) adet M-16 P.Tf., (1) AK-47 P.Tf.) ile birlikte etkisiz hale getirildi. Terörle Mücadele Operasyonlarımıza halkımızın da desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilecektir.' ifadeleri kullanıldı.