Gündem Barda bar sahibi dehşeti

Barda bar sahibi dehşeti

12.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rıddım Bar’ın sahibi Murat Başkan gece 03.00’te gittiği Zilli Bar’da bodyguard’ların kendisine zorluk çıkarması üzerine adamlarını çağırdı. Çıkan kavgada silahlar çekildi. Çatışmada Başkan’ın şoförü öldü, 5 kişi de yaralandı

Barda bar sahibi dehşeti

Beyoğlu’nda, Zilli Bar önünde meydana gelen silahlı saldırıda Rıddım Bar’ın sahibi Murat Başkan’ın şoförü Mustafa Gümüştaş, göğsünden aldığı kurşunla hayatını kaybetti. Olayda 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Rıddım Bar’ın sahibi Başkan’ın Zilli Bar’a girmesi sırasında zorluk çıkaran bodyguardlara kızarak adamlarını çağırdığı ve çıkan kavga sonrasında silahların çekildiği iddia edildi. Polis Murat Başkan’ı gözaltına aldı.

İçeri almak istemediler
Taksim Sıraselviler Caddesi üzerindeki Rıddım Bar’ın sahibi Murat Başkan, eski bir çalışanının doğum günü kutlamasına katılmak için dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında Odakule Meşrutiyet Caddesi üzerinde 69 numaralı binada bulunan Zilli Bar’a gitti. Ancak barda bodyguardlık yapan görevliler Başkan’ı içeri almak istemedi. Bunun üzerine kapıdaki görevlilerle tartışmaya başlayan Başkan, kendisinin de bar sahibi olduğunu belirterek içeri girdi. Saat 05.00’e kadar barda kalan Başkan çıkmaya hazırlanırken şoförünü telefonla arayarak bir kişiyi de alarak bara gelmesini istedi. Bu kişinin gelmesiyle bardan çıkan Başkan, korumalara “Ne diyorsanız şimdi söyleyin” diyerek tartışmaya başladı. Bu sırada silahlar ateşlendi ve Başkan’ın şoförü Mustafa Gümüştaş aldığı kurşun yaraları sonucu hayatını kaybetti. Çatışma sırasında olay yerinde bulunan 5 kişi ise yaralandı.

Kendi adamı mı vurdu?
Çatışmanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde çok sayıda boş kovan ve 1 adet silah bulundu. Boş kovanları inceleyen polis, barın içinden ateşe karşılık verilmediği izlenimini edinirken, Gümüştaş’ın Başkan’ın isteğiyle dışarıdan getirdiği şahsın açtığı ateş sonucu ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Görgü tanıklarının ifadesini alan polis kamera görüntülerini de incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Başkan’ın ilk vukuatı değil
Murat Başkan’ın adı, 9 Aralık 2008’de de yine 3 ölümle sonuçlanan bir çatışmada geçmişti. Rıddım Bar’ın bulunduğu yerde faaliyet gösteren Kemancı Bar’ın ortağı olan Galip Tekin ile Zeki Ateş, ortaklıklarına son vermeye karar verdi. Zeki Ateş, Kemancı’nın isim hakkını alarak hisselerini Murat Başkan’a sattı ve başka bir yerde Kemancı’yı yeniden açtı. Murat Başkan yeni ortağı Galip Tekin ile birlikte daha önce İstiklal Caddesi Balo Sokak’ta bulunan Rıddım Bar’ı eski Kemancı’nın yerine taşıdı. Bir süre sonra Galip Tekin, Murat Başkan ile ortaklığını bitirmek istedi ve yüzde 48’lik hissesini cezaevinde bulunan Yakup Saral’a satmak istedi. Hisse devri sırasında yaşanan gerginlik sonucu Saral’ın adamları, silahlarla Rıddım Bar’a gitti. Çıkan çatışmada, Tufan Saral ile Murat Uygur ve Onur Fidan hayatını kaybetti.