Gündem Bartın'da maden faciası! Kurtarılan işçiler konuştu: Her yer karanlığa gömüldü!

Bartın'da maden faciası! Kurtarılan işçiler konuştu: Her yer karanlığa gömüldü!

14.10.2022 - 20:07 | Son Güncellenme:

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Yaşanan facia sonrası çok sayıda can kaybı yaşandı. Olaydan hemen sonra yer altından çıkarılan ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen işçiler, yaşanan faciayı anlattı. Sağ kurtarılan işçiler, 'Şiddetli bir patlama oldu. Her yer karanlığa gömüldü" dedi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında grizu patlaması meydana geldi. Yetkililer, patlama sırasında yer altında işçilerin olduğunu belirtirken, olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaşanan facia sonrası çok sayıda işçi hayatını kaybederken yaralıların olduğu açıklandı. Göçük altında kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor.

KURTARILAN İŞÇİLER KONUŞTU

Ekipler işçileri kurtarmak için seferber olurken, çökmenin meydana geldiği alanda yer altından çıkarılan 2 işçi sağlık durumlarının iyi olduğu belirterek "Şiddetli bir patlama oldu. Her yer karanlığa gömüldü" ifadelerini kullandı.

"GÖZ GÖZÜ GÖRMEDİ"

Yer altından kendi imkanlarıyla çıktığını belirten bir işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

Bartında maden faciası Kurtarılan işçiler konuştu: Her yer karanlığa gömüldü
Bartında maden faciası Kurtarılan işçiler konuştu: Her yer karanlığa gömüldü

YARALANAN İŞÇİLER HASTANEYE KALDIRILIYOR

Amasra Taşkömürü İşletmesi Müessesesinde -300 kotunda henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama sonrası 74 arama kurtarma ekibi çalışmalarını sürdürürken, madenden yaralı olarak kurtarılan işçiler hastaneye kaldırılmaya başlandı.