Gündem Batı Karadeniz ve Doğu Marmara’da kar esareti

Batı Karadeniz ve Doğu Marmara’da kar esareti

26.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Sakarya, Kocaeli, Bolu, Karabük ve Düzce’de kar yağışı etkili oldu.

Batı Karadeniz ve Doğu Marmara’da kar esareti

Sakarya’da sabah işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, kar sürpriziyle karşılaştı. Kar yağışıyla kentin bazı bölgeleri beyaza büründü. Bolu’da da kar kalınlığı kent merkezinde 10, Abant Tabiat Parkı’nda 30 santimetre ölçülürken, Kartalkaya Kayak Merkezi’nde ise iki metreye yaklaştı. Kartepe’de kayak merkezinde ise kar kalınlığı bir metreye ulaştı.

Haberin Devamı

Yarım metreyi geçti

Düzce’de trafik polisleri, kar yağış nedeniyle ana arterlerde tedbir aldı. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 50 santimetreyi geçti. Manisa’nın Turgutlu ilçesinin yüksek kesimlerinde bulunan Dağmarmara bölgesindeki mahallelerde, kar yağışı etkili oldu. Bilecik kent merkezi ve ilçelerinde kar kalınlığı 25 santimetreyi geçti. Aksaray’da da Ortaköy ve Güzelyurt ilçe merkezleri ve köylerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Ahırlı ve Derbent ilçelerinde iki gün yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı.
Yozgat’ta kar yağışı nedeniyle Akdağmadeni, Aydıncık, Kadışehri, Çekerek, Saraykent ve Sorgun ilçelerine bağlı 180 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, yol açma çalışmalarına başladı. Sivas’ta da kar yağışının ardından ulaşıma kapanan 10 köy yolunu açmak için ekipler çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan İmranlı ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Niğde’de belediye ekipleri kaldırımlarda biriken karları küredi, esnaf dükkanlarının önünü temizledi Nevşehir’de kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Adıyaman’da kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Çelikhan, Kahta ve Sincik ilçelerine bağlı 14 köy ve 24 mezranın yolunun kapandığı bildirildi. Öte yandan Malatya’nın yüksek kesimleriyle Doğanşehir ilçesinde de kar yağışı etkili oldu. Kent merkezinin yüksek kesimleri ile Beydağları beyaza büründü.