Gündem Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

07.08.2019 - 08:52 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için çok az bir zaman dilimi kaldı. Vatandaşlar Perşembe akşam saatlerinden itibaren İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerden memleketlerine doğru yola çıkmaya başlayacak. Peki Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı? İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o karar...

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi Karar Resmi Gazetede yayımlandı

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Mübarek Kurban Bayramı için artık öok kısa bir zaman dilimi kaldı. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Kurban Bayramında vatandaşlar memleketlerine gidebilmek için Perşembe akşamından başlamak üzere memleketlerine doğru yola çıkacak. 11 Ağustos Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba akşamı sona erecek. Peki Kurban Bayramında köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı?

Haberin Devamı

 BAYRAMDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK MI?

 Kurban Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişler ile belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 10 Ağustos Cumartesi günü saat 00.00'dan (cuma gününü cumartesi gününe bağlayan gece) başlayarak 15 Ağustos Perşembe saat 07.00'ye kadar "yap-işlet-devret" projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak.

Haberin Devamı

Aynı karar kapsamında 11 Ağustos Pazar günü saat 00.00'dan (cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece) başlayarak 14 Ağustos Çarşamba günü saat 24.00'e kadar belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.