Gündem İYİ Parti'de olaylar durulmuyor! ‘Bedel ödeme’ sözünü yerine getiriyor'

İYİ Parti'de olaylar durulmuyor! ‘Bedel ödeme’ sözünü yerine getiriyor'

18.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tek ve müstakil girdiği seçimlerden oylarını yarı oranında düşürerek çıkan ve tek kent belediyesi kazanan İYİ Parti’de olaylar durulmuyor.

İYİ Partide olaylar durulmuyor ‘Bedel ödeme’ sözünü yerine getiriyor

COŞKUN ERGÜL/ANKARA- İYİ Parti lideri Akşener, seçim sonuçlarının ardından olağanüstü kurultaya gitme kararı almış, tarihi 27 Nisan olarak ilan etmişti. Kongreye 10 gün kala kulisler hareketli. Hafta başında 26 Milletvekili, “kongreyi iptal etme” taleplerini iletmek için Akşener’den randevu talep etti; ancak Akşener, olumlu veya olumsuz bir yanıt vermedi. Vekiller randevu taleplerini çekti.

Haberin Devamı

Vekillerin ardından bazı Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri de olağanüstü kurultayı iptal ettirmek için girişimlerde bulundu. GİK’in toplanması için bazı görüşmeler yapıldı, namızlar yoklandı. Ancak çabaları sonuçsuz kaldı.

Partili bir kurmay bazı vekiller ve GİK üyelerinin kurultayı iptal ettirme girişimleri konusunda şunları söyledi: “Evet 2018’de genel başkanımız önce ‘aday değilim’ dedi, sonra gelen talepler ve baskılar üzerine tekrar aday oldu ve seçildi ama şimdi durum farklı, seçim sonucu ortada; o zamanki şartlar ile şimdiki şartlar aynı değil. Bu seçimden önce ‘başarısız olursam bedelini ödeyeceğim’ dedi ve şimdi o sözünü yerine getiriyor” açıklaması yaptı.

İYİ Partide olaylar durulmuyor ‘Bedel ödeme’ sözünü yerine getiriyor

DEMİRER DE İSTİFA ETTİ

İYİ Parti’de bir genel başkan yardımcısı daha istifa etti. Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taner Demirer, istifasını sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: “İYİ Parti izlediği politikalar ile milletin beklentisi olan merkez parti olma hedefinden hızla uzaklaşmıştır. İYİ Parti üyeliğimi sonlandırıyor ve partideki tüm görevlerimden istifa ediyorum.”