Gündem Bedelli askerlik yaşı kaç? Bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Bedelli askerlik yaşı kaç? Bedelli askerlik ücreti ne kadar?

02.07.2018 - 10:11 | Son Güncellenme:

Bedelli askerlik için milyonlarca gencin heyecanlı bekelyişi sürüyor! Seçimin sona ermesinin ardından bedelli askerlik bekleyen milyonlarca genç yaş ve ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Kulislerden gelen haberlere göre Hükümet bedelli askerlik konusunda iki yöntem üzerinde çalışıyor

Bedelli askerlik yaşı kaç Bedelli askerlik ücreti ne kadar

Bedelli askerlik için geri sayım başladı! Beş milyona yakın genci yakından ilgilendiren Bedelli askerlik konusunda yeni iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Kulislerde Bedelli askerlik için düşünülen iki yöntem olduğu bunlar için sadece metodun belirlenmesi konusunda görüş ayrılıkları olduğu yönünde açıklamalar geliyor. Bedelli askerlikte belirlenecek iki metodun ise; Bir kereye mahsus çıkarılması veya profresyonel askerliğe geçilmesi olduğu şu an konuşuluyor.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİKTE YAŞ VE ÜCRET NE OLDU?

Bedelli askerlik konusunda gelen haberlere göre hükümetin bu yöndeki çalışmalarını tamamladığı ve yaş 26 bedel olarak ise 20 bin TL olarak Bedelli askerliğin çıkarılacağı gelen iddilar arasında! Diğer bir iddia ise yaş 25 bedel ise 15 bin TL olarak konuşuluyor.

BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bedelli askerlikte iki seçenek yer alıyor. Hükümetin çalışmalarını sürdüğü iki seçenekten hangisi kabul edilirse Bedelli askerlik konusunda tarihte o yönde belirlenecek. Bir defaya mahsus çıkarılması halinde Bedelli askerliğin Temmuz ayı içerisinde çözümlenmesi beklenirken profesyonel askerliğe geçişin kabul görmesi halinde ise bu tarihin ekim ayına sarkması bekleniyor.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİKTEN BUGÜNE KADAR KAÇ KİŞİ FAYDALANDI?

Bugüne kadar 5 kez bedelli askerlik yasası çıkarıldı. İlk olarak 1987 yılında, ardından 1992’de uygulanan bedelli 1999’da Marmara depremi sonrası çıkarıldı. 1987 yılında 18 bin 433, 1992 yılında 35 bin 111 ve 1999 yılında 72 bin 290 kişi olmak üzere toplam 125 bin kişi bedelli askerlikten faydalandı. Son olarak 2014’te bedelli askerlik yasası çıkarıldı. O tarihte 27 yaşını doldurmuş olanlar, 18 bin lira karşılığında askerlik yapmış sayıldı. 203 bin kişi faydalandı ve toplam 3 milyar 671 milyon 100 bin lira gelir elde edildi.