Gündem Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'tan tarihi Gazze yürüyüşü çağrısı

Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'tan tarihi Gazze yürüyüşü çağrısı

29.12.2023 - 13:45 | Son Güncellenme:

İstanbul yeni yılın ilk gününde yürüyüşe hazırlanıyor. 1 Ocak pazartesi sabahı binlerce kişinin Müslümanların yanında olmak, zalimlere karşı çıkmak için Galata Köprüsü'nde buluşması bekleniyor.

1 Ocak sabahı Galata Köprüsü'nde 'Şehitlere rahmet Filistin'de destek, İsrail'e lanet' yürüyüşü düzenlenecek.

Haberin Devamı

Bilal Erdoğan: 08.30'da Galata Köprüsü'nde buluşacağız. Hem şehitlerimizi anacağız, sabah namazları camilerde kılınacak, hatim duaları yapılacak.

Berat Albayrak: Mehmetçiklerimizin ve Gazze'deki şehitlerimizin acısını paylaşmak ve bu zulme karşı dik duruşumuzu tüm dünyaya göstermek için hepinizi Galata Köprüsü'ne davet ediyorum.

Esra Albayrak: Biz çocukları sistematik biçimde öldüren bir rejime teslim olmayı reddediyoruz. Hiçbir saçma ideoloji bu korkunç soykırımı aklayamaz. Dünyanın tek bir ülkeye teslim olmaması gerektiğini her platformda haykırıyoruz. Tam da bugün yaşanan zulüm karşısında herkesi küresel sistemi sorgulamaya davet ediyoruz.

Tülay Gökçimen (Yönetmen): Şehitlerimiz için Gazze için özgür Mescid-i Aksa için Galata Köprüsü'nde buluşuyoruz.

Haberin Devamı

Memur-Sen/Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet için yürüyoruz.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmanlı: 1 Ocak'ta herkesin belki de uyuyarak, dinlenerek geçirdiği bir ortamda keyfimizi bozalım.

Cihannüma Başkanı Rıza Yorulmaz: Tüm vatandaşlarımızı 1 Ocak 2024 Pazartesi sabahı 08.30'da Galata Köprüsü'nde buluşmaya davet ediyorum.

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk konuşan TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci: Ayasofya'dan Taksim Yeni Cami'ye kadar şehitlerimize dualar gerçekleştireceğiz. Sonra Galata Köprüsü'nde buluşacağız. Galata bundan yüz yıl önce Fransız işgaline karşı başkaldırışın yeriydi. Şimdi yüzyıl sonra yine İsrail'e karşı başkaldırışın yeri olacak. Öyle inanıyoruz ki Türkiye'den öyle bir ses çıkacak ki Gazze'de ateşkes gerçekleşecek. Çok büyük bir katılım bekliyoruz.

Burada Batı'nın emperyalist liderleri zaten susmuş durumda. Süreç kanıksanmaya devam ediyor. Sabah akşam vuruyorlar, affetmeden vuruyorlar. Bu süreç kanıksanmaya başlamışken Türkiye'den güçlü bir ses çıkması gerekiyor. Bombalara maruz kalan çocukların meselesi, bizim meselemizdir. Çocuğu öldüğünde tanımak için koluna adını yazan babanın meselesi bizim meselemizdir.

KALABALIK GALATA KÖPRÜSÜ'NDE BULUŞACAK

Haberin Devamı

Yürüyüşte Ayasofya'da Süleymaniye'de, Taksim'deki Yeni Camii'de dualar okunacak. Kalabalık Galata Köprüsü'nde buluşacak.

Milli İrade Platformu olarak tüm annelerimizi, babalarımızı, evlatlarımızı, kardeşlerimizi, gençlerimizi, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı, üyelerini, kurum ve kuruluşlarımızı Galata Köprüsü'nde şehitlerimizin sesi olmaya, Filistin'in sesi olmaya davet ediyoruz.

Galata Köprüsü bundan yaklaşık 100 yıl önce Türk bağımsızlık savaşında başkaldırının adresiydi ve 100 yıl sonra ise İsrail'e başkaldırının adresi olacak.

Yürüyüş ile amaç Orta Doğu'daki emperyalist planları bir kez daha ortaya koymak ve İsrail'in Gazze saldırılarına engel olmak için ses vermek.

Berat Albayrak ve eşi Esra Albayraktan tarihi Gazze yürüyüşü çağrısı