Gündem Bilgisayardan Gülen ve Fuat Avni çıktı

Bilgisayardan Gülen ve Fuat Avni çıktı

01.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişiminde yer alan sanıkların örgüt üyesi olmadıkları yönündeki savunmaları, kendilerine ait dijital materyallerdeki delillerle yalanlandı.

Bilgisayardan Gülen  ve Fuat Avni çıktı

Genelkurmay’da görevli sanıkların bilgisayarlarında, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in ABD bayrağının fon yapıldığı ve Financial Times gazetisinin sorularını yanıtladığı sırada çekilmiş fotoğrafları ile Fuat Avni isimli twitter kullanıcısının mesaj arşivine kadar pek çok örgütsel suç delili bulundu. Tespit edilen deliller arasında örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in talimatları, sözde vaaz videoları ve fotoğrafları da yer aldı.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da dört korsan bildiriyi TSK’nın resmi sitesinde yayımlayan Genelkurmay Basın Halkla İlişkiler Dairesi’nin eski personeli Yarbay Muzaffer Çoban’a ait materyaller arasında örgüt elebaşı Gülen’in çok sayıda video ve fotoğrafı bulundu. Olay tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Harekât Başkanlığı’nda görevli sanık eski Deniz Kurmay Yüzbaşı Abülkadir İlhan’ın incelenen dijital verilerinde terör örgütü elebaşı Gülen’in Financial Times gazetesinin sorularını yanıtladığı görüntüleri bulundu. Sanığın ByLock kullanıcısı olduğu da belirlendi.

ABD bayraklı fotoğraf

Darbe girişiminden iki ay önce Genelkurmay Başkanlığı’na atanan bilgi işlem personeli sanık eski Yüzbaşı Ali Çakır’da da FETÖ’nün yurt dışından yayın yapan haber siteleri ile sosyal medya hesaplarından TSK’yı yıpratmak için paylaşılan çok sayıda ses kaydı ve doküman ele geçirildi. Çakır’da örgüt elebaşı Gülen’in ABD bayrağının fon yapıldığı fotoğrafları dikkati çekti. Çakır, 14 Haziran 2017’deki savunmasında FETÖ elebaşı Gülen hakkında ne düşündüğüne ilişkin soruya, “Gülen beni hiç ilgilendirmez. Niye bana soruyorsunuz? ” yanıtını vermişti.

Haberin Devamı

Yargılama sırasında, “benden o gece darbe olduğunu anlamamın beklenmesi haksızlıktır” diyen sanık Kurmay Binbaşı Ali Gültekin’in tabletinde ise onlarca Gülen fotoğrafı bulundu.