Gündem Bir kez verilecek zamla bu iş biter

Bir kez verilecek zamla bu iş biter

03.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

BAE ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, asgari ücretin tespitine ilişkin “Bakan Işıkhan çalışmalarını yapıyor. Nihai tabloyu önümüze koyacak. En uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz” dedi.

Bir kez verilecek zamla bu iş biter

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonları ilgilendiren asgari ücretle ilgili, “En uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek. Asgari ücret artışı zaten yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter” dedi. Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

UMUDUMUZU YİTİRMEYELİM: Baştan itibaren çatışmalara insani aradan ziyade ateşkesin kalıcı olarak ilanından yana olduğumuzu hep vurguladık. İsrail’in hukuk tanımaz yaklaşımı neticesinde gelinen durum, endişelerimizde haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Burada bir barış fırsatı yakalanmıştı ve bu fırsatı maalesef İsrail’in bu uzlaşmaz yaklaşımıyla şimdilik kaybettik. Ancak ‘bundan sonrası da böyle olacak, barış fırsatları heba edilecek’ yaklaşımı içerisinde değiliz, umudumuzu yitirmeyelim. Barışın peşini bırakmayacağız. 

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM: İslam ülkeleri bugüne kadar olmadık bir şekilde bir araya gelip, uzun yıllardır söylediğimiz ‘bölge halklarının kendi sorununa sahip çıkması’ prensibini hayata geçirdi. Bunun kurumsallaşması en büyük stratejik kazancımız. . (İİT temas grubu) Grup geldiği yer itibarıyla artık bir yol haritası hazırlanabileceği görüşünde. İsrail’i destekleyen Batılı ülkeler, iki devletli çözümden ziyade ‘Hamas tehdidini ne yapacağız?’ diye bir soruyu sürekli kamuoyunun önüne getiriyorlar. Biz de diyoruz ki; ‘Eğer iki devletli çözümü şu anda merkeze alırsak, Gazze ve karşılıklı tehdit konuları da zaten ortadan kalkar. Hamas’ın dışlanması, Hamas’ın yok edilmesi gerçekçi bir senaryo değil.

Haberin Devamı

3 BİNE YAKIN BAŞVURU: (Lahey’e başvurular) 3 bine yakın avukat Lahey’de Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) gerekli başvuruyu yaptı. Oradan beklentimiz, Netanyahu başta olmak üzere suçüstü yakalanan bu soykırımcıların, bu Gazze kasaplarının gereken cezayı almalarıdır. Temennimiz odur ki, verilecek kararla adaleti bekleyenler, ‘İşte şimdi oldu’ desinler. Bu soykırımı unutmayacak ve unutturmayacağız. Er ya da geç, mutlaka İsrail bunun hesabını verecek. 

İŞGALCİ TERÖRİSTLER: İİT Zirvesi’nde işgalci yerleşimciler terörist olarak ilk defa kayıt altına alındı. Şu anda Batılıların savunamadığı tek şey, yerleşimcilerin işledikleri cinayetler. Bu işgalci teröristler için yerleşimci tabirini terk edip işgalci terörist tanımlamasını kullanıp yaygınlaştırarak işe başlayabiliriz. Hukuki zeminde yapılacaklar, devletlerin alması gereken tutumlar başkadır. Yapmamız gereken rehavete kapılmadan elimizle, dilimizle bunu anlatmaktır.

Haberin Devamı

20 YIL ÖNCE DE DEMİŞTİM: (ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Nelson’ın açıklamaları) Amerika’ya ilk seyahatimde Jewish Community ile toplantı yapmıştım. 20 yıl önce bana orada Hamas’ı sormuşlardı. Demiştim ki ‘Hamas bir terör örgütü değildir. Onlar sadece 1947’den şu ana kadar elde tutabildikleri bir avuç toprakta mücadelelerini sürdüren insanlardır.’ Şu anda aynı yerdeyim. 

ASGARİ ÜCRET: Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan çalışmalarını yapıyor. Olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. En uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek. Asgari ücret artışı zaten yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz.

Bir kez verilecek zamla bu iş biter

Erdoğan, önceki gün beraberindeki heyetle Dubai’de düzenlenen BM İklim Zirvesi’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

‘Karşımıza kim çıkarsa dersini veririz’

ÖZEL-AKŞENER GÖRÜŞMESİ: Biz politikalarımızı muhalefete göre değil, tamamıyla Cumhur İttifakı’nın çerçevesiyle belirliyoruz. Büyükşehirlerle ilgili arkadaşlarımız yoğun çalışmanın içerisinde. 30 büyükşehirin dışında 51 normal il belediyesi ile ilgili değerlendirmeleri Cumhur İttifakı olarak yapacağız. Kimin kiminle görüştüğüne, kimin kimi nerede aday gösterdiğine bakmayız. Karşımıza kim çıkarsa son seçimde olduğu gibi milletimizin desteğiyle dersini verir ve kendi iç buhranları ile onları baş başa bırakırız. Yeniden masa kurma çabaları varsa kurabilirler. Milletimiz zaten masadan kalkanları, sonra tekrar oturanları, birbirlerini hançerleyenleri, Cumhurbaşkanlığına layık gördüklerini kısa süre sonra Genel Başkanlık koltuğuna layık görmeyenleri iyi biliyor. İstanbul’da da, Ankara’da da görevli olan arkadaşlarım çalışmalarını yürütüyorlar. Belli bir noktaya getirdikten sonra açıklamamızı yaparız. Açıkladığımız zaman da mesele bitmiştir. Ama bizleri mahcup edecek isimleri milletimizin önüne koymayız.

Haberin Devamı

‘Kazan-kazan anlayışı ile Atina’ya gideceğiz’

YUNANİSTAN ZİYARETİ: Temennimiz odur ki yeni bir dönem başlamış olsun. Başta ABD olmak üzere birileri bizi birbirimize düşürmenin gayreti içerisinde. Parasını ödediğimiz halde bize F-16’larımız verilmezken Yunanistan’a hâlâ F-16’ları, mühimmatını gönderiyor. Amerika böyle yapıyor diye bizim de herhalde geri çekilecek halimiz yok. Komşumuza ziyaretimizi yaparız, oturur konuşuruz. Eğer birbirimizin çıkarlarına zarar verecek tutumlar içerisine girmiyorsak mesele yok. Yolumuza aynen devam ederiz. ‘Kazan-kazan’ anlayışı ile Atina’ya gideceğiz.

Seçil Erzan açıklaması

CEZASINI ÇEKER: (Seçil Erzan ve futbolcular) Türkiye hukuk devletidir, kim hukuksuzluk yapıyor ise cezasını çeker. Konu yargıdadır. Vatandaşlarımız dolandırıcıların türlü tuzaklarına düşmemelidir. Devlet tabii ki bunların peşindedir ve oyunları bozmaktadır. Ancak bu illegal fon vaatlerine, yasal olmayan yollarla elde edileceği söylenen karlara karşı halkımız çok dikkatli olmalıdır. Bu konularla ilgili kararlar inanıyorum ki yargı tarafından en ideal şekilde verilecektir. Bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili bütün soruşturmalar devam ediyor. Zannediyorum ki kısa zamanda neticeleri alacağız.